Home Κοινωνικοί φορείς «Ξινές» του βγήκαν του Περιφερειάρχη οι εκδόσεις του «Αντί» Σκόπιμο διχασμό συλλόγων καταγγέλλει η κ. Λ.Κουφάκη
Κοινωνικοί φορείς - 6 Ιανουαρίου, 2021

«Ξινές» του βγήκαν του Περιφερειάρχη οι εκδόσεις του «Αντί» Σκόπιμο διχασμό συλλόγων καταγγέλλει η κ. Λ.Κουφάκη

 «Ξινές» του βγήκαν του Περιφερειάρχη οι εκδόσεις του «Αντί»

Σκόπιμο διχασμό συλλόγων καταγγέλλει η κ. Λ.Κουφάκη

-Αφορμή αυτή τη φορά οι «Γυναίκες» που χρηματοδότησε ο κ. Δελμούζος.

 

Δεν του βγαίνουν σε καλό του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού οι εκδοτικές επιδόσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Δελμούζου, καθώς για άλλη μια φορά κατάφερε να διχάσει τις συλλογικότητες της περιοχής.

Η νέα έκδοση για τις γυναίκες της Φωκίδας στην επανάσταση στάθηκε αφορμή για ακόμη μια παρεξήγηση, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι το βιβλίο της κ. Μάντυς Δασκαλοπούλου υποστηρίζεται από την Ένωση Γυναικών και την κ. Λαμπρινή Κουφάκη, ενώ το ορθό είναι ότι στηρίχθηκε στο Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας (π.Άμφισσας). Ο κ. Δελμούζος όμως δεν διέψευδε την εμπλοκή της κ. Κουφάκη και της Ένωσης, ούτε καν σε συγχαρητήρια σχόλια στο προσωπικό του προφίλ. Μάλιστα σε δημόσια δήλωσή της η κ. Κουφάκη ξεκαθαρίζει ότι βγάζει βιβλίο με το ίδιο αντικείμενο, το οποίο βρίσκεται στο τυπογραφείο, ενώ ενημερώνει ότι είχε απευθυνθεί στον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος δεν στήριξε την προσπάθεια.

Στη δήλωσή της η κ. Κουφάκη μιλάει για μικροπολιτικά συμφέροντα και δείχνει κάποιους που σκοπίμως διχάζουν τους συλλόγους.

Αναλυτικά σημειώνει τα κάτωθι:

 

Είναι κοινός τόπος ότι η συλλογικότητα και γενικά η συλλογική δράση είναι χαρακτηριστικό έμφυτο του ανθρώπου.

Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε άνθρωπος- πολίτης να αφιερώνει το ελάχιστο περίσσευμα τού προσωπικού του χρόνου σέ δραστηριότητες και σε ομάδες που σκοπό έχουν την πραγματοποίηση συγκεκριμένων στόχων πού αφορούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Στο Νομό Φωκίδας την ιδιαίτερη πατρίδα δραστηριοποιούνται διάφοροι Σύλλογοι ο καθένας με την δική του ιστορία και την δική του πορεία.

Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο, πολλοί Σύλλογοι να εμπλέκονται σε έριδες και σέ συγκρούσεις ή ενίοτε και σε μικροπαρεξηγήσεις ωθούμενοι από μικροπολιτικά συμφέροντα.

Άλλοτε γίνονται παρεξηγήσεις διότι “Κάποιοι Άλλοι” προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο τεταμένο κλίμα αποπροσανατολίζοντας τον κάθε σύλλογο από τον σκοπό που έχει.

Πριν από λίγες ημέρες έλαβα γνώση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η

Ένωση Γυναικών Φωκίδος, προέβη στην έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο “ΓΥΝΑIΚΕΣ ΤΗΣ  ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’21

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αποκαταστήσω την αληθινή διάσταση των πραγμάτων σύμφωνα με την οποία η πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ , Λαμπρινή Κουφάκη προτίθεται στην Έκδοση βιβλίου με την ίδια θεματική ενότητα, το οποίο βρίσκεται στο τυπογραφείο.

Πρόκειται για μια ατομική προσπάθεια η οποία δεν ενθαρρύνθηκε ούτε υποστηρίχθηκε  οικονομικά από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι με την παρούσα ανακοίνωση σε καμία περίπτωση δεν στρέφομαι εναντίον του Συλλόγου Γυναικών Φωκίδος και της κας Μάντυς Δασκαλοπούλου συγγραφέας του βιβλίου.

Αντιθέτως στηρίζω την προσπάθεια της την επικροτώ και της εύχομαι ολόψυχα το  βιβλίο της να είναι Καλοτάξιδο

 

                       Λαμπρινή Κουφάκη

                            Πρόεδρος

                  ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…