Home Πολιτισμός ξεκινουν την Τετάρτη τα ΦΩΚΙΚΑ 2018- Όλο το πρόγρΑΜΜΑ
Πολιτισμός - 28 Αυγούστου, 2018

ξεκινουν την Τετάρτη τα ΦΩΚΙΚΑ 2018- Όλο το πρόγρΑΜΜΑ

 ΦΩΚΙΚΑ 2018

 

Πιστός στο ραντεβού του και φέτος, ο Δήμος Δελφών παρουσιάζει το πρόγραμμα των «Φωκικών 2018». Σε μια χρονιά που θεμελιώθηκε το «Φεστιβάλ Δελφών» ως ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό όραμα της περιοχής μας, δεν παραλείπουμε να τιμούμε την παράδοση των «Φωκικών» για την πόλη της Άμφισσας. Με πρόγραμμα περιεκτικό και ισορροπημένο σας καλούμε όλους να παραβρεθείτε και να απολαύσετε τις όμορφες εκδηλώσεις.

Το φετινό φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σημαντικές διοργανώσεις του Δήμου και των λοιπών φορέων της περιοχής μας, αφού ήδη για το Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, (στην οποία πέρυσι καταλάβαμε την 3η θέση πανευρωπαϊκά), καθώς και η καθιερωμένη και σημαντική σε πανελλήνιο επίπεδο εικαστική έκθεση «The Symptom Project”.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018. Ώρα 21:00. Πλατεία Ησαΐα.

Η πλατεία ζωντανεύει με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και της Φιλαρμονικής της Άμφισσας.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν τραγουδιστικά το Παραδοσιακό Χορωδιακό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου, καθώς και η Δημοτική Χορωδία Άμφισσας.

 

Παρασκευή 31 Αυγούστου. Ώρα 21:00. Στον αλσάκι του Πολιτιστικού.

Ορχήστρα Δωματίου Νέων του Puchheim PJKO.

Η ορχήστρα ιδρύθηκε το 1993 στα δυτικά προάστια του Μονάχου, αποτελείται από 30 μουσικούς και θεωρείται μία από τις κορυφαίες ορχήστρες δωματίου νέων της Γερμανίας και όχι μόνο.

Τα πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, οι πολυάριθμες συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ιαπωνία, αποδεικνύουν την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα της ορχήστρας.  Σχεδόν όλα τα μέλη της είναι βραβευμένα με το κρατικό βραβείο του διαγωνισμού “Jugend musiziert”. Μουσικός Διευθυντής είναι ο Peter Michielsen. 

 

1η έως 9 Σεπτεμβρίου. Έκθεση Φωτογραφίας. Πνευματικό κέντρο Άμφισσας (αίθουσα Νικόλαος Γιαγτζής)

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η Καθημερινότητα της Άμφισσας στο πέρασμα του χρόνου…», με πρωτότυπες φωτογραφίες συμπολιτών μας.

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Ώρα 21:00. Πλατεία Ησαΐα.

Η παράδοση συναντά τη μουσική και το χορό στην πλατεία Ησαΐα. Παραδοσιακοί χοροί από μοναδικά συγκροτήματα. Διοργάνωση: Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.

 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Ώρα 20:00. Παρκάκι 1ου Δημοτικού.

Το Κουκλοθέατρο Λαμίας της Αναστασίας Ξηρομερίτου, παρουσιάζει  «Τα μυστικά της θάλασσας».  Ένα διαδραστικό περιβαλλοντικό παραμύθι για το νερό, για παιδιά από 5 έως 8 ετών.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί Ανταλλαγή βιβλίων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας.

 

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου. Ώρα 21:00. Πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία) 

Μια υπέροχη βραδιά με γνωστά, αγαπημένα λαϊκά τραγούδια από τους δικούς μας μουσικούς  Ηλία Τσάρα, Στάθη Λύτρα, Γιάννη Σούφρα, Βαγγέλη Γκομούζα, Ευθύμη Ντούρο, Δημήτρη Ζωγράφο και Σπυριδούλα Ζούλλα.

Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας και Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.

 

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Χάρμαινα. Ώρα: 21:30

Μια ξεχωριστή διαδρομή για τους λάτρεις της jazz, της κλασικής rock μουσικής και του ρεμπέτικου τραγουδιού.  

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, το Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας, τη Φιλαρμονική Άμφισσας και τη Δημοτική Χορωδία της πόλης μας, καθώς και το μαέστρο Παναγιώτη Βασιλείου για την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία.  

 

Για τη Δ.Ε. Άμφισσας

Ο Αντιδήμαρχος

Αριστείδης Αγγελόπουλος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…