Home Δήμος Δελφών Ξεκινά η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δήμο Δελφών
Δήμος Δελφών - 1 Νοεμβρίου, 2014

Ξεκινά η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δήμο Δελφών

 Από τη  Δευτέρα 2 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων και πολιτών στο Δήμο Δελφών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο, μας ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποστολή των ατομικών ειδοποιήσεων στις επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς της ρύθμισης έως 30 Νοεμβρίου. 
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση, είτε ατομική είτε με μορφή επωνυμίας, δεν ενταχθεί στη ρύθμιση θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο και αυτές οι περιπτώσεις θα ανατεθούν σε δικηγόρο, που σημαίνει  ακόμα και κατασχέσεις.  Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί πως στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και τα νοικοκυριά του Δήμου Δελφών. Σε κάθε περίπτωση οι δόσεις θα κυμανθούν ανάλογα με το ποσό οφειλής. 
Να υπενθυμίσουμε πως η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν μερικές ημέρες προβλέπει τη ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων και πολιτών, οι οποίοι μέχρι 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση προς το Δήμο Δελφών. 
Ο αριθμός των δόσεων θα κυμαίνεται από 24  έως 100 ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού, το οποίο θα απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ.
Σημειώνεται ότι στη ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εντάσσονται και όσες οφειλές βεβαιώθηκαν και θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Οκτωβρίου 2014. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο και οι παλαιότερες οφειλές (πριν την 01-01-2010).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…