Home Δήμος Δωρίδας Ξεκάθαρο το τοπίο στη Δωρίδα Ο «ιδανικός υποψήφιος» και οι προϋποθέσεις

Ξεκάθαρο το τοπίο στη Δωρίδα Ο «ιδανικός υποψήφιος» και οι προϋποθέσεις

Ξεκάθαρο το τοπίο στη Δωρίδα

Ο «ιδανικός υποψήφιος» και οι προϋποθέσεις

-Ο εκλεκτός που συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων των ομάδων και των φατριών της ΝΔ, ο στρατός του, η προσέγγιση και η στρατηγική.

-Η ανάγκη συνεργασίας με την παράταξη Ασημάκη και ο ιδεολογικοπολιτικός μανδύας.

-Το βαρύ όπλο Καπεντζώνη και τα δημοφιλή στελέχη!

 

Την πιο δύσκολη μάχη του θα κληθεί να δώσει σε  λιγότερο από ενάμισι χρόνο ο νύν Δήμαρχος της Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο οποίος αν και προς το παρόν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, δείχνει απορροφημένο στη ρουτίνα του και τη διοίκηση του δήμου, δίνοντας την εντύπωση της επανάπαυσης.

 

Βρέθηκε ο αρχηγός

 

Απέναντί του ήδη υπάρχει ένας μηχανισμός έτοιμος, με τη συμμετοχή στελεχών που βρέθηκαν απέναντι από το νύν Δήμαρχο από την Α μέρα της υποψηφιότητάς του. Επίσης, πλέον υπάρχει και ένας υποψήφιος, καθώς όλα τα στελέχη της Δωρίδας, που ανήκουν στη ΝΔ και δε συμμετέχουν στην παράταξη του κ. Καπεντζώνη συμφωνούν στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Γιαννοπούλου, ο οποίος και δείχνει να επιτυγχάνει τη μέγιστη σύγκληση, την οποία δεν πέτυχε κανένας άλλος στο παρελθόν του δήμου Δωρίδας.

Στο πρόσωπο του κ. Γιαννόπουλου η ΝΔ βρίσκει τον ιδανικό υποψήφιο γιατί είναι ήπιων τόνων, συναινετικός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Το μεγάλο του ατού είναι ότι μέσα από την υπηρεσία του, στο ΚΕΠ Ευπαλίου, έχει εξυπηρετήσει πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών του. Σαφώς και ως δημοτικός υπάλληλος και μάλιστα προϊστάμενος έχει εξυπηρετήσει κόσμο, αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα, αφού απλώς κάνει τη δουλειά του. Τι να πει και ο Χασούρας, η Δούκα και τόσοι άλλοι προϊστάμενοι του δήμου που έχουν βάλει πλάτη σε πολύ πιο σοβαρά θέματα, που ξεπερνούν τη λήψη ενός πιστοποιητικού ή ενός γνήσιου της υπογραφής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Γιαννόπουλος έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Όλες οι τάσεις, οι ομάδες και οι φατρίες της ΝΔ συμφωνούν ότι είναι ο «ιδανικός υποψήφιος». Έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα της ΝΔ εκεί ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι τους ήθελαν να ηγηθούν. Γι’ αυτό και όταν κατέληγαν σε έναν επικεφαλής, όχι μόνο δεν ακολουθούσαν, αλλά στην ουσία τον πολεμούσαν κιόλας. Φαίνεται, πως ο κ. Γιαννόπουλος είναι το πρόσωπο που αποφάσισαν από κοινού να εμπιστευτούν, προκειμένου να διεκδικήσουν το δήμο με αξιώσεις.

 

Η ομάδα, τα χαρακτηριστικά της και οι ιδιαιτερότητες

 

Πέριξ του κ. Γιαννόπουλου υπάρχει μια ομάδα που προετοιμάζει την κάθοδό του. Η ομάδα αυτή αποτελείται από ορκισμένους αντιπάλους του κ. Καπεντζώνη. Δεν τον στήριξαν ποτέ τους, αλλά και θα κάνουν τα πάντα για να τον δουν να χάνει. Λειτουργούν τόσο πολύ συναισθηματικά που ξεχνούν το πολιτικό κομμάτι. Βασικός πυλώνας στήριξης του κ. Γιαννόπουλου είναι ο κουμπάρος του, αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος. Μέσα από την περιφέρεια και με κονδύλια του ΟΠΑΣΤΕ και όχι μόνο, έχουν στηριχθεί οι σύλλογοι εκείνοι που μπορούν να λειτουργήσουν κατά του νύν Δημάρχου. Κάποιοι, ήδη κάνουν μεγάλη προπαγάνδα εναντίον του χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα των συλλόγων που διοικούν.

Όσο δεν «κλέβουν» δυνάμεις πάντως από το στρατόπεδο Καπετζώνη, ο έμπειρος πολιτικός δεν μπορεί να αισθανθεί ότι απειλείται.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σημαντικό ότι ενάμισι χρόνο πριν τις εκλογές, σε κάθε χωριό υπάρχουν 1-2 άτομα που βρίσκονται εντός της ομάδας Γιαννόπουλου και στηρίζουν τη διεκδίκησή του δήμου από πλευράς του.

 

Τα πολιτικά χαρακτηριστικά της

 

Η παράταξη αυτή χολώνει στα πολιτικά της χαρακτηριστικά. Αντί να εξασφαλίζει έναν ιδεολογικοπολιτικό μανδύα βυθίζεται στο συναίσθημα, την οργή και τη μανία να χάσει ο Καπεντζώνης. Αυτό τους οδηγεί σε λάθη και λειτουργεί περισσότερο ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της παράταξής τους. Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα αντικαπεντζωνικό σύνδρομο και αυτό είναι ριψοκίνδυνο. Ο Γιώργος Καπεντζώνης δεν έχει συνδέσει τη διοίκησή του με σκάνδαλα, μαύρες τρύπες, χρέη. Απεναντίας για το μόνο που μπορεί να κατηγορηθεί στην πραγματικότητα είναι πως θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, που δεν τα έκανε. Κι αυτό ακόμη είναι υποκειμενικό ως πολιτικό επιχείρημα!

Παράλληλα επιχειρούν να πείσουν ότι οι συνεργάτες του κ.Καπεντζώνη έχουν κουράσει και να αντιπαραβάλλουν νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους αυτοδιοικητικούς, όπου και να κατέβουν κατατροπώνουν τους αντιπάλους τους αποδεικνύοντας ότι παραμένουν αγαπητοί και δημοφιλείς!

Η παράταξη του κ. Γιαννόπουλου στο δρόμο για την κάλπη δεν πρέπει να ξεχάσει ότι χρειάζεται δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συνεργασία με τη παράταξη του κ. Ασημάκη ώστε μέσα από κοινή κάθοδο να εξασφαλίσει την μέγιστη διεύρυνση. Το δεύτερο ότι στο δρόμο για την κάλπη χρειάζεται ένα αφήγημα. Για να είναι ανταγωνιστική η παράταξή τους θα πρέπει να έχει σαφές ιδεολογικοπολιτικό στίγμα.

 

Δεν είναι μόνο η κόπωση που μετράει

 

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Καπεντζώνης έχει να αντιμετωπίσει την κόπωση 13 ετών, η οποία είναι αναπόφευκτη. Αυτά τα χρόνια όμως δεν προκαλούν μόνο κόπωση, αλλά συνεπάγονται γνώση, εμπειρία, εκλογική αντίληψη και καλή στρατηγική!

Γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή του. Γνωρίζει ακόμη καλύτερα τους αντιπάλους του. Γνωρίζει το εκλογικό σώμα. Ασκεί διοίκηση, εξυπηρετεί τον κόσμο. Παράγει έργο. Κάνει πράγματα που η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει εκ των πραγμάτων. Πάνω απ’ όλα έχει ένα πολύ βαρύ όπλο και δεν είναι άλλο από το νόμο.

Η εκλογή με 43% από την Α Κυριακή δίνει αέρα σε αυτόν που ασκεί διοίκηση. Όσον αφορά την ομάδα Καπεντζώνη αυτή αποτελείται από δυνατά και έμπειρα στελέχη, που ξέρουν από πολιτική, αλλά και από εκλογές. Ο καθένας από αυτούς έχει κάποιους ανθρώπους που τον υποστηρίζουν. Φαίνεται άλλωστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όπου όλη η ομάδα αλλάζει, αλλά πάντα εκλέγονται συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αμελητέοι. Έχουν απήχηση και είναι πολύ αγαπητοί στην κοινωνία.

Μέχρι στιγμής, το μόνο ανησυχητικό στην περίπτωση του Δημάρχου Δωρίδας είναι ο ίδιος ο κ. Καπεντζώνης, ο οποίος δεν ασχολείται ούτε με εκλογές, ούτε με τους αντιπάλους του. Διοικεί το δήμο, παρακολουθεί και συνεισφέρει στα μεγάλα έργα της Δωρίδας και δεν ασχολείται με τίποτε άλλο. Αυτό φυσικά δεν τον ευνοεί, αφού αφήνει τους αντιπάλους του να δημιουργούν κλίμα γκρίνιας το οποίο, αν αφεθεί στην τύχη του, μπορεί να εξελιχθεί σε «παράσταση ήττας»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…