Home ΕΠΣ Φωκίδας Ν. Μολιώτης: “Οι λόγοι που καταψήφισα το κονδύλι για τη χοροεσπερίδα του Διαγόρα”
ΕΠΣ Φωκίδας - 7 Αυγούστου, 2018

Ν. Μολιώτης: “Οι λόγοι που καταψήφισα το κονδύλι για τη χοροεσπερίδα του Διαγόρα”

 “Διαφώνησα γιατί πρόκειται για συγκαλυμμένη ενίσχυση του Συλλόγου που δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκευτική πανήγυρη του χωριού μας. Εάν ο Δήμος θέλει, όπως έχει καθήκον, να ενισχύσει τον Σύλλογο, συμφωνώ στη γενναία ενίσχυσή του με καθαρό όμως τρόπο”

Με αυτόν τον τρόπο αιτιολογεί ο δημοτικός σύμβουλος Δελφών κ.  Νίκος Μολιώτης την αρνητική του ψήφο για το κονδύλι για τη χοροεσπερίδα του Διαγόρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου 
 
Αναλυτικά η επιστολή του κ Μολιώτη
 
Αγαπητοί συγχωριανοί Σουβαλιώτες,
 
με ρωτάτε
γιατί διαφώνησα και καταψήφισα το κονδύλι για τη χοροεσπερίδα του Διαγόρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου και γιατί δεν γίνεται η θρησκευτική πανήγυρη στη κεντρική πλατεία του χωριού, αφού πληρώνει ο Δήμος
 
σας απαντώ
στις 17/7/2018 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν, μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου, οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Τ.Κ. Πολυδρόσου, με τις οποίες συμφώνησα και υπερψήφισα τις πιστώσεις για δαπάνες ύψους 2.500 ευρω , που αφορούσαν όλες τις εκδηλώσεις και όλους τους Συλλόγους (Λαογραφικό – Γυναικών – Νεολαίας).
Στις 1/8/2018, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απρόοπτα, χωρίς ενημέρωσή μας και χωρίς πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου ή έστω με προφορική συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας,  ζητήθηκε ο Δήμος να χρηματοδοτήσει με 2.600 ευρω  τη χοροεσπερίδα του «Α.Σ. Διαγόρας Πολυδρόσου», που γίνεται με σκοπό την οικονομική του ενίσχυση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, με το πρόσχημα τάχα της «αναβίωσης της θρησκευτικής πανήγυρης».
Διαφώνησα γιατί πρόκειται για συγκαλυμμένη ενίσχυση του Συλλόγου που δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκευτική πανήγυρη του χωριού μας. Εάν ο Δήμος θέλει, όπως έχει καθήκον, να ενισχύσει τον Σύλλογο, συμφωνώ στη γενναία ενίσχυσή του με καθαρό όμως τρόπο.
Πρότεινα το ποσό των 2.600 ευρω   και ακόμη περισσότερα, εφόσον έχει την οικονομική δυνατότητα ο Δήμος, να διατεθεί στην Κοινότητα για διοργάνωση πανήγυρης την παραμονή 14η Αυγούστου, μαζί με τις άλλες εκδηλώσεις και τη συνεργασία όλων των Συλλόγων, ακόμα και του Διαγόρα, στην κεντρική πλατεία, για να διασκεδάσουν όλοι οι Σουβαλιώτες, μια και από τα χρήματα της τσέπης τους πληρώνονται οι εκδηλώσεις αυτές.
Δυστυχώς  ο κ. Δήμαρχος και η παρέα του δεν θέλησε να γίνει πανήγυρη στο χωριό και τάχθηκε υπέρ της χοροεσπερίδας του Διαγόρα, απορρίπτοντας την πρότασή μου.
Λυπάμαι για την ποδοσφαιροποίηση του πολιτισμού στην Πολύδροσο και την εφαρμογή τέτοιων μεθόδων από αλεξιπτωτιστές και αναρμόδιους στενούς συνεργάτες  του κ. Δημάρχου. Ο νέος τοπικός Αντιδήμαρχος τι λέει……. αμ δε λέει… του λένε.
Απορούμε όλοι στην Πολύδροσο και αναφωνούμε, εν επιγνώσει του κ. Δημάρχου, «ποιος κάνει κουμάντο» στην Πολύδροσο για λογαριασμό του Δήμου!!
 
Νικόλαος Ι. Μολιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…