Home Κοινωνικοί φορείς Νόμιμο το τάϊσμα των αδέσποτων
Κοινωνικοί φορείς - 28 Μαΐου, 2013

Νόμιμο το τάϊσμα των αδέσποτων

Επιτέλους κι ένα ευχάριστο για τους ζωόφιλους. Η Υγειονομική Υπηρεσία Καβάλας με έγγραφη απάντησή της σε σχετικό ερώτημα του σωματείου «Αίσωπος» ξεκαθαρίζει πως το τάϊσμα των αδέσποτων δεν είναι παράνομο – παρότι έτσι επικαλούνται ορισμένοι που ενοχλούνται – αρκεί να φροντίζουμε την καθαριότητα του γύρω χώρου.


«απαντώντας σε παλαιότερο απαντητικό υπόμνημα της κας Φ.Β.Λ. και με αφορμή το δεύτερο σχετικό έγγραφο του Φιλοζωικού Σωματείου Αίσωπος για το ίδιο θέμα σας πληροφορούμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία ΔΕΝ απαγορεύει τη φροντίδα και τη σίτιση αδέσποτου ζώου στο φυσικό του χώρο, δηλαδή του ζώου το οποίο δεν έχει κατοικία ή βρίσκεται εκτός της κατοικίας του ιδιοκτήτη ή του συνοδού του με την προϋπόθεση πως δεν δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης ανθυγιεινών εστιών.
Τονίζει ακόμη πως είναι ευνόητο ότι αυτός που φροντίζει τα ζώα οφείλει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και φέρει ευθύνη για κάθε τυχόν ανθυγιεινή κατάσταση που δημιουργεί στο περιβάλλον.
Δικαίωση για τους φιλόζωους που δέχονται φραστικές επιθέσεις ή απομάκρυνση των δοχείων των φαγητών και του νερού των αδέσποτων ζώων που φροντίζουν στις γειτονιές τους.

 

Η γνώμη του ειδικού:
Κλειώ Αποστολάκη, Ψυχολόγος – Ψυχοθ.

 

Η ενασχόληση με τα ζώα δίνει την δυνατότητα της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης. Ιδιαίτερα η προστασία και η περίθαλψη ταλαιπωρημένων ζώων γίνεται πιο έντονη ανάγκη σε ανθρώπους που έχουν οι ίδιοι ταλαιπωρηθεί για διάφορους λόγους στη ζωή τους και έχουν την ικανότητα να συμπάσχουν με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ζώα υπό την προστασία τους. Μαζί με τη φροντίδα των ζώων, οι άνθρωποι αυτοί φροντίζουν να επουλώσουν και τις πληγωμένες πλευρές του εαυτού τους και μέσω της προσφοράς, λαμβάνουν τα μέγιστα οφέλη από τη συναισθηματική σχέση που αναπτύσσεται. 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…