Home Πολιτισμός Νεκρός 15χρονος ποδηλάτης του Παναθηναϊκού
Πολιτισμός - 13 Απριλίου, 2016

Νεκρός 15χρονος ποδηλάτης του Παναθηναϊκού

 Το νήμα της ζωής του 15χρονου αθλητή Σ.Ν. κόπηκε ξαφνικά, όταν κατά τη διάρκεια της προπόνησής του προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο φορτηγό δημόσιας χρήσης. 

Το περιστατικό συνέβη χθες γύρω στις 18:00 στην Εθνική Οδό λίγο μετά την έξοδο της Άμφισσας προς Ιτέα στο ύψος του βενζινάδικου Σκαρίμπα, όταν ο αθλητής ποδηλασίας του Παναθηναϊκού προσέκρουσε στο φορτηγό που ήταν σταθμευμένο με alarm για λίγα λεπτά στη λωρίδα ασφαλείας για αδιευκρίνιστο λόγο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. 
Το παιδί καθημερινά έκανε την προπόνησή του και πάντα, όπως και χθες τον συνόδευε ο πατέρας του με το αυτοκίνητο, όπου για λόγους ασφαλείας πήγαινε ακριβώς από πίσω του. Δυστυχώς, χθες, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς το παιδί κατευθύνθηκε με φόρα επάνω στο φορτηγό.  
Το χτύπημα στο κεφάλι του άτυχου αθλητή που προκλήθηκε από την πρόσκρουση ήταν δυνατό και αποδείχθηκε μοιραίο καθώς μέσα σε λίγα λεπτά εξέπνευσε. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απουσία ποδηλατόδρομου στην Άμφισσα έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί. Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που πολύ νεαροί αθλητές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό για τις προπονήσεις τους, κάτι που είναι άκρως επικίνδυνο για την ασφάλειά τους. 
Με την ευκαιρία της κυκλοφοριακής μελέτης που ήδη εκπονεί ο δήμος Δελφών για την Άμφισσα, ίσως θα πρέπει να ξαναδούμε συνολικά το πρόβλημα της Άμφισσας και τα ουκ ολίγα επικίνδυνα σημεία που παρουσιάζει, αλλά και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου. Έχει χώρους και δρόμους, που αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να βελτιώσουν την κίνηση πεζών και οχημάτων, αλλά και να άρουν την  υψηλή επικινδυνότητα που παρουσιάζεται σε πολλά σημεία. 

Θερμά συλλυπητήρια

Η Εκδότρια, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Ώρας της Φωκίδας εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην  οικογένεια του άτυχου παιδιού. Δεν υπάρχουν λόγια για να ανακουφίσουν αυτόν  τον πόνο, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι όλοι θα θυμόμαστε το χαμογελαστό αυτό πλάσμα που με τη μαχητικότητά του κατάφερνε να πετυχαίνει όλους τους στόχους του. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…