Home Πολιτικά - Φωκίδα Να επιδοτηθεί ο εσωτερικός τουρισμός με 1 δις πρότεινε ο Νίκος Παππάς σε τηλεδιάσκεψη για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Φωκίδας
Πολιτικά - Φωκίδα - 6 Μαΐου, 2020

Να επιδοτηθεί ο εσωτερικός τουρισμός με 1 δις πρότεινε ο Νίκος Παππάς σε τηλεδιάσκεψη για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Φωκίδας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με το Νίκο Παππά για τις επιχειρήσεις της Φωκίδας 
Τη Δευτέρα 4/5 η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ  διοργάνωσε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Νίκο Παππά, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχη Οικονομίας και πρ. Υπουργό με θέμα: ««Επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση και τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας, εκπρόσωποι φορέων επιχειρηματικότητας από Άμφισσα, Δελφούς, Γαλαξίδι, Δωρίδα, επιχειρηματίες της περιοχής και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δρ. Παρασκευάς.
Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών, αφού εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων την «επόμενη μέρα», επέμειναν κυρίως στην αναμόρφωση φόρων και τελών, όπως του ΦΠΑ και των δημοτικών τελών, στην εφαρμογή του ακατάσχετου λογαριασμού, που θεσπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, στην επίλυση ζητημάτων που έχουν προκύψει με τις επιταγές μετά την παράταση των 75 ημερών, που απειλεί με ασφυξία την αγορά.  Υπογράμμισαν τον σκεπτικισμό τους για το κατά πόσο θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους που ανεστάλησαν και συσσωρεύονται για τον Σεπτέμβριο. 
 
Ιδιαίτερα προβληματισμένοι οι εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού κλάδου για την από εδώ και μετά πορεία, τόνισαν πως χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και ξεκάθαρες δικλείδες προστασίας. Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης ανέφεραν ότι τα νέα μέτρα λειτουργίας δημιουργούν προβλήματα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. 
 
Να υπογραμμιστεί η έντονη απογοήτευση των εκπροσώπων τοπικών μικροεπιχειρήσεων, για τον τρόπο που η κυβέρνηση τους αντιμετώπισε σε σχέση με τα Σούπερ Μάρκετ όλο αυτό το διάστημα, αλλά και τις επιχειρήσεις e shop. Αντιμετώπιση που τους οδηγεί στον αφανισμό. 
 
Ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Οικονομίας και πρ. Υπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων, την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα, όπως έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του σχεδίου «Μένουμε Όρθιοι», και την στήριξη των εργαζομένων. Όσον αφορά στον τουρισμό, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την οικονομία της περιοχής, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι για φέτος η μόνη λύση είναι να επιδοτηθεί ο εσωτερικός τουρισμός με πακέτο 1 δις ευρώ. 
 Επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στις παρεμβάσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και πως η ΝΔ φαίνεται να εφαρμόζει την «ανοσία της αγέλης» και στην οικονομία, κατά την οποία η ύφεση αφήνεται να εξελιχθεί, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να καταρρεύσουν και το κρατικό χρήμα, που θα έχει φυλαχθεί, να μοιραστεί στις μεγάλες που θα έχουν επιβιώσει. 
Υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα κυβερνητικά μέτρα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Για παράδειγμα, στην επιστρεπτέα προκαταβολή εντάσσονται κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ το πρόγραμμα εγγυήσεων είναι πολύ χαμηλό (μόλις 2 δισ. ευρώ όταν η Πορτογαλία έχει αντίστοιχο πρόγραμμα 14 δισ. ευρώ). Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άμεση ενίσχυση επιχειρήσεων με 3 δισ. συνολικά και ένα πρόγραμμα εγγυήσεων 12 δισ. 
Να υπάρξει ένα γενναίο πρόγραμμα αναβολών για φόρους, δάνεια, κ.λπ., με κρίσιμο το θέμα των άμεσων εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις. 
Τέλος, συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες να επαναληφθεί η συνάντηση, όταν θα έχει αποτυπωθεί η εικόνα στην αγορά της Φωκίδας.
5/5/2020
 ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…