Home Κοινωνικοί φορείς Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο. Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία
Κοινωνικοί φορείς - 23 Οκτωβρίου, 2019

Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο. Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία

 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ τους ΤΣΑΚΙΖΕΙ τη ΖΩΗ μαςΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μας

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 7 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

     Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ικανοποιεί και τις υπόλοιπες, πέραν του 62% που πρόφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτήσεις των βιομηχάνων και τσακίσει τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Απαιτούμε να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

     Με τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, τα συλλαλητήρια και τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν όπου πρωτοστάτησαν οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ξεσκεπάσαμε την προπαγάνδα τους, ακυρώθηκε ο σχεδιασμός κυβέρνησης, εργοδοσίας και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση και απάντηση των εργαζομένων.

    Αποκαλυπτική για τα παραπάνω ήταν η τοποθέτηση των φορέων στην επιτροπή της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου σκούπα των εργατικών δικαιωμάτων. Ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις «πετάγανε τη σκούφια τους» αφού «κάνει τη ζωή τους ευκολότερη και καλύτερη» όπως λέει κι ο Υπουργός Ανάπτυξης Γεωργιάδης ενώ ο καημός της ορντινάντσας τους, του δουλοπρεπή προέδρου της ΓΣΕΕ ήταν για «τον ανταγωνισμό των υγιών επιχειρήσεων». Γι’ αυτό και το σύνθημα “Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών” παραμένει επίκαιρο και στην πρώτη γραμμή, μαζί με το σύνθημα “Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας”.

   Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους υπηρέτες «βαράνε στον ίδιο σκοπό» της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων, που απαιτεί ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης και υποταγή των εργαζομένων, χτύπημα των συνδικάτων που παλεύουν με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ανάπτυξη τους και η ικανοποίηση των αναγκών μας δεν συμβαδίζουν, συγκρούονται.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

   Δεν κάνουμε βήμα πίσω στην οργάνωση της πάλης μας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα. Ο τροχός της ιστορίας όσα εμπόδια κι αν βάλουν θα κυλήσει μπροστά με κινητήρια δύναμη την ταξική πάλη.

   Δυναμώνουμε την προσπάθεια των Συνδικάτων οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να διεκδικήσουν, να πυκνώσουν οι γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, που διεκδικεί με σημαία την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων. Για να ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας, του πλούτου που εμείς παράγουμε και τον καρπώνονται μια χούφτα βιομήχανοι, επενδυτές.

    Καλούμε τα Σωματεία, κάθε εργαζόμενο του Νομού να κάνουμε ότι περνάει από ο χέρι μας για να εκφραστεί η μαζική κατακραυγή των εργαζομένων στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της Πέμπτης 24 Οκτώβρη.

Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …