Home Πολιτικά - Φωκίδα Να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή
Πολιτικά - Φωκίδα - 23 Μαρτίου, 2021

Να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή

 Τα προβλήματα που επιφέρει στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής   ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων και μη δεσποζόμενων ημίαιμων χοίρων ήταν το θέμα της κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Φωκίδας κ Ιωάννης Μπούγας προς τους Υπουργούς: α) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και β) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, ζητώντας να πληροφορηθεί ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

« Οτιδήποτε απασχολεί και ταλαιπωρεί τους πολίτες πρέπει ν΄αντιμετωπίζεται.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Φωκίδας επισημαίνοντας ειδικότερα ότι 
η κατάσταση που παρουσιάζουν τα ελαιόδεντρα στον ελαιώνα της Άμφισσας  εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας των ζώων  είναι « τραγική λόγω της παρεπόμενης μεταφοράς μολυσμένου χώματος και των ασθενειών, οι οποίες οδηγούν στην ξήρανση (αποπληξία) πολλών δέντρων.» 
Επιπλέον, ο κ Μπούγας έκανε  αναφορά σε ζημιές, όπως η καταστροφή αναχωμάτων (τράφων), υδραυλάκκων, ξερολιθιών και νεόφυτων δενδρυλλίων, καθώς επίσης στα συχνά ατυχήματα που προκαλούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο. 
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών, ώστε να εφαρμοστεί η σχετική Υπουργική Απόφαση για την ελεγχόμενη δίωξη των ανωτέρω ζώων από ειδικά συνεργεία ομάδων έμπειρων μελών των συνεργαζόμενων με το υπουργείο τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…