Home Πολιτικά - Φωκίδα Να αλλάξουν το νόμο πριν θρυνήσουμε θύματα
Πολιτικά - Φωκίδα - 12 Απριλίου, 2020

Να αλλάξουν το νόμο πριν θρυνήσουμε θύματα

Όταν την χώρα κυβερνούσαν οι λεγόμενοι Σαμαροβενιζέλοι και εφάρμοζαν τα μνημόνια κάποιοι συριζαίοι  τους χαρακτήριζαν  “προδότες” και “γερμανοτσολιάδες”.
Μάλιστα , αρκετοί συριζαίοι ,αλλά και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης,  προχωρούσαν και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ….κ….παιδα και ως χαρακτήρες αφού…. εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες  αντιλαίκές πολιτικές.
Τότε διαφωνούσαμε με αυτήν τη λογική λέγοντας ότι το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό, ότι κανένας δεν είναι προδότης ή ..κ…παιδο, απλά είχαν μια ιδεολογική αγκύλωση στην εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών που απέρρεαν από την οικονομική κρίση που είχε καθαρά  αντικειμενικό χαρακτήρα και σε σημαντικό βαθμό ήταν και εισαγώμενη.
Τα χρόνια πέρασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβερνητική εξουσία και άρχισε να εφαρμόζει πάνω-κάτω την ίδια πολιτική. Τότε , τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν τους φώναζαν “προδότες” και γερμανοτσολιάδες” αλλά “κωλοτούμπες” διότι επί της ουσίας οι συριζαίοι υιοθέτησαν τη δικιά τους πολιτική και ποτέ δεν εφάρμοσαν αυτή που εξήγγειλαν την προεκλογική περίοδο του 2015.
Ταυτόχρονα , προχωρούσαν και σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς ενάντια σε πλειάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντας τους “ανίκανους”, κηφήνες”, “ανεπρόκοπους” κλπ . Πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό η περίπτωση του κ Καρανίκα που κυριολεκτικά η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον είχαν  ξεσκίσει, όχι με πολιτικούς ή ιδεολογικούς όρους αλλά με καθαρά προσωπικούς..
Και πάλι ως εφημερίδα διαφωνήσαμε με εκείνους τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επαναλαμβάναμε μονότονα ΄’οτι   για την εφαρμοζόμενη πολιτική δεν φταίει αν το τάδε ή το δείνα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κ…παίδο ή καλόπαιδο , ότι γουστάρει ή δεν γουστάρει να βλέπει τη Μενεγάκη , αλλά φταίει η εμμονή τους σε συγκεκριμένες πολιτικές που πολλές φορές αντέγραφαν τους προηγούμενους.
Πάμε στο σήμερα και στο νοσοκομείο της Άμφισσας. Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγοι οι αναγνώστες μας που μας τηλεφωνούν και κυριολεκτικά ωρύονται για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς προχωρούν σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς ενάντια στο Μητσοτάκη ή ακόμη-ακόμη και τον τοπικό βουλευτή , τον Αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο Δελφών. Ίσως από το φόβο και την ανασφάλεια των ημερών.
Εμείς μονότονα συνεχίζουμε να λέμε ότι για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο δεν φταίει ο χαρακτήρας τους, ούτε ότι δεν προσπαθούν στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Τους λέμε απλά ότι  έχουν πάθει και ιδεολογική αγκύλωση και δεν προτείνουν την αλλαγή της νομοθεσίας ως προς τους διορισμούς , όταν βλέπουν ότι δίπλα μας “καίγεται η σφαίρα”
Και εξηγώ:
Έχουμε ένα δεδομένο. Τόσο  επί εποχής Κωστοπαναγιώτου όσο και σήμερα επί εποχής Μπούγα βγαίνουν στον αέρα κάποιοι διαγωνισμοί είτε για μόνιμους είτε για επικουρικούς ιατρούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο μηδενικό . Κανείς δεν δέχεται να έρθει στην Άμφισσα και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να παίρνουμε δανεικό παθολόγο από το Λιδορίκι.
Συμπέρασμα: Οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα έχουν αποτύχει παταγωδώς . Τι θα πρέπει να κάνει τώρα η κυβέρνηση; Απλά, να προκηρύξει άμεσα θέσεις μόνιμων ιατρών και ταυτόχρονα να αλλάξει τη νομοθεσία βρίσκοντας ένα  τρόπο να “αναγκάζει” τους  ιατρούς πουν θέλουν να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ να παρουσιάζονται  εκεί που έχει ανάγκη το κράτος  και οι πολίτες. Διαφορετικά να μην μπορούν να διοριστούν πουθενά αλλού.Εξυπακούεται ότι αν πρόκειται για δυσπρόσιτες περιοχές ή για περιοχές χαμηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος να τους εξασφαλίζουν κάποια προνόμια , από παραπάνω χρήματα ,κάποια επιδότηση στο ενοίκιο κλπ
Τόσο απλά.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να στελεχωθεί το νοσοκομείο μας αλλά και τα άλλα δυσπρόσιτα νοσοκομεία της χώρας από ιατρούς, κάποιοι από τους οποίους σαφέστατα δεν τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη αφού βάζουν πάνω από όλα τον ευατό τους και όχι το κοινωνικό σύνολο….

ΩτΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…