Home Πολιτικά - Φωκίδα Νέο πόρισμα – κόλαφος για τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι
Πολιτικά - Φωκίδα - 1 Δεκεμβρίου, 2018

Νέο πόρισμα – κόλαφος για τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι

 Οι ιατροδικαστές κατέγραψαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 από αυτά και τα ισχυρότερα στο κεφάλι, τα οποία είναι ξεκάθαρο πως προήλθαν από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, από τις κλωτσιές και τα γυαλιά στα οποία έφτανε το κεφάλι και το σώμα του την ώρα που τον χτυπούσαν

 
Νέο πόρισμα – κόλαφος γι’ αυτούς που χτυπούσαν με μανία τον Ζακ Κωστόπουλο, κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος.
Σύμφωνα με το πόρισμα των 10 σελίδων που δημοσιεύει το Vice, ο Ζακ Κωστόπουλος σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε, ενώ υπήρξαν και χτυπήματα τα οποία αποδείχθηκαν καίρια για να καταλήξει. Όπως αναφέρει το πόρισμα, στην αιτία θανάτου ο ιατροδικαστής υπογραμμίζει πως «Ο θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου, επήλθε συνέπεια ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, απότοκος πολλαπλών τραυματισμών σώματος – κυρίως κεφαλής».
 
Εμπλέκεται και η Διεθνής αμνηστία
 
Εκστρατεία με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έχει ξεκινήσει η Διεθνής Αμνηστία και γι’ αυτό καλεί σε συλλογή υπογραφών. 
«Όλο αυτό το διάστημα, οι δικηγόροι της οικογένειας εκφράζουν τις σοβαρές τους ανησυχίες για καθυστερήσεις και ανεπάρκειες στην ποινική και πειθαρχική διερεύνηση του θανάτου του Ζακ, όπως την αποτυχία της αστυνομίας να διασφαλίσει σημαντικό αποδεικτικό υλικό, να εντοπίσει ή να αναγνωρίσει περισσότερους μάρτυρες και να συλλέξει επιπλέον βιντεοληπτικό υλικό. Επίσης, έχουν τονίσει την ανάγκη διερεύνησης ενδεχόμενης ευθύνης της ίδιας της αστυνομίας στον θάνατο του Ζακ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.
Η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του τον περασμένο Σεπτέμβριο -μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε- αφού μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας και παγιδεύτηκε μέσα σε αυτό, συνεχίζει η Διεθνής Αμνηστία, «άνοιξε τις πόρτες ώστε να ξεχυθούν οι βαθιές προκαταλήψεις που φωλιάζουν σε τμήμα της κοινωνίας και του δημόσιου λόγου».
Υπογράφοντας την έκκληση, θα σταλεί γράμμα στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ, και τη διεξαγωγή μιας άμεσης, αμερόληπτης, ανεξάρτητης και αποτελεσματικής έρευνας, σύμφωνα με την οργάνωση, σε τρία επίπεδα:
– Την ποινική διερεύνηση της βίαιης επίθεσης και ιδιαίτερα την λήψη μέτρων ώστε να διασφαλισθούν αποδεικτικά στοιχεία (όπως εντοπισμός αυτοπτών μαρτύρων και συλλογή βιντεοληπτικού υλικού).
– Την ποινική και πειθαρχική διερεύνηση όσον αφορά την, ως φαίνεται, αυθαίρετη και καταχρηστική χρήση βίας από αστυνομικούς αλλά και την ενδεχόμενη ευθύνη της αστυνομίας στον θάνατο του Ζακ.
– Τη διερεύνηση ενδεχόμενου κινήτρου μίσους, διάκρισης ή άλλης προκατάληψης, τόσο στη βίαια αρχική επίθεση όσο και στη χρήση βίας και τη συνολική συμπεριφορά των αστυνομικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…