Home Πολιτικά - Φωκίδα Μπούχτισαν από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα- Στο πρόγραμμα της ενέταξε η περιφέρεια το έργο του Μόρνου
Πολιτικά - Φωκίδα - 19 Σεπτεμβρίου, 2018

Μπούχτισαν από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα- Στο πρόγραμμα της ενέταξε η περιφέρεια το έργο του Μόρνου

 Μπούχτισαν από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Στο πρόγραμμα της ενέταξε η περιφέρεια το έργο του Μόρνου

-Συναντήθηκε με το ΓΓ του υπουργείου Οικονομίας ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Η.Κωστοπαναγιώτου για να δοθεί άμεσα η έγκριση. 

 

 

 

Μετά από πολυετή καθυστέρηση και τις αμέτρητες ψευδεπίγραφες υποσχέσεις του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου ότι θα εντάξει το αρδευτικό έργο της πεδιάδας Μόρνου για να ολοκληρωθεί, η περιφέρεια αποφάσισε να το εντάξει στο δικό της πρόγραμμα ζητώντας χρτηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομίας. Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοαπαναγιώτου στην προσπάθειά του να δοθεί άμεσα η έγκριση του υπουργείου πραγματοποίησε συνάντηση με τον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων κ. Παναγιώτη Κορκολή.

Υπενθυμίζουμε ότι για την αποπεράτωση του έργου αυτού υπάρχει πολύ μεγάλο ιστορικό, καθώς ο κ. Αποστόλου ως υπουργός το είχε ανακοινώσει από τη Φωκίδα την οποία είχε επισκεφθεί, από το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία, αλλά και μέσα από συνέντευξή του στο περιοδικό Επιχειρώ στη Στερεά. Μετά όμως από δεκάδες καθησυχαστικές συναντήσεις και αφού είχαν περάσει ήδη τέσσερα χαμένα χρόνια, ο κ.Αποστόλου ανακοίνωσε στον κ. Κουτσόπουλο, πρόεδρο του ΤΟΕΒ, ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και τους προέτρεψε να ζητήσουν το ποσό των 5 εκ ευρώ από το υπουργείο Υποδομών. Όταν ο κ. Κουτσόπουλος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Φωκίδας, επισκέφθηκαν τον κ. Σπίρτζη κατάλαβαν και αυτές οι ελπίδες ήταν φρούδες, αφού ο υπουργός του εξήγησε ότι το ποσό αυτό δεν υπάρχει!

Στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και προκειμένου να τελειώσει κάποτε το έργο, αναγκάστηκε στο προχθεσινό της συμβούλιο να περάσει το έργο στο δικό της πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αν ζητήσει έγκριση από το υπουργείο Οικονομίας.

Σε δελτίο τύπου που μας απεστάλη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνεται η συνάντηση του Βουλευτή στον κ. Π.Κορκολή, ΓΓ του υπουργείου, προκειμένου να εγκριθεί άμεσα η χρηματοδότησή του. Αναλυτικά στο δελτίο αναφέρονται τα εξής:

 

Στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  Παν. Κορκολή  ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου για τη χρηματοδότηση του έργου άρδευσης πεδιάδας Μόρνου

 

Ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  Παν. Κορκολή και του έθεσε το θέμα της άμεσης χρηματοδότησης με το ποσό των 5.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των συμπληρωματικών έργων άρδευσης στην πεδιάδα του Μόρνου σύμφωνα με μελέτη που έχει συντάξει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Κορκολής από τη μεριά του δήλωσε ότι συμφωνεί με τη σκοπιμότητα του έργου, ενώ σημείωσε ότι στην παρούσα φάση αναμένεται το αίτημα από την πλευρά της Περιφέρειας για να εκκινήσει η διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Ο Βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου τόνισε ότι είναι ανάγκη να επισπευστούν οι αναγκαίες διαδικασίες και να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα η χρηματοδότηση του έργου γιατί αφενός είναι ένα αναπτυξιακό για την περιοχή έργο αφετέρου όσο περνάει ο χρόνος καταστρέφεται το υπάρχον.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…