Home Πολιτικά - Φωκίδα Μπακογιάννης για το ΤΕΙ Άμφισσας: “Αν αποφασίσετε συλλαλητήριο θα δώσω το παρών”
Πολιτικά - Φωκίδα - 6 Ιουλίου, 2018

Μπακογιάννης για το ΤΕΙ Άμφισσας: “Αν αποφασίσετε συλλαλητήριο θα δώσω το παρών”

 «Αν η τοπική κοινωνία αποφασίσει τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου με στόχο να διασωθεί το τμήμα του ΤΕΙ Άμφισσας θα είμαι στο πλευρό σας και θα δώσω το παρών» δήλωσε  χτες στην Ω.τ.Φ. ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι όταν η Φωκίδα τον χρειάστηκε , όπως με το νοσοκομείο και την  ΕΥΔΑΠ, δεν μάσησε τα λόγια του  και στάθηκε ξεκάθαρα στο πλάι του Νομού. 

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω αποσπασματικά για το ΤΕΙ της Άμφισσας γιατί η λογική μου κινείται στην   κατεύθυνση ίδρυσης Δελφικού Πανεπιστημίου στη Στερεά και αν το έκανα θα ήταν σαν να αυτοαναιρούμαι. Θα ήταν σαν να συμφωνούσα με την πρόταση Γαβρόγλου και απλά να ζητούσα μια διόρθωση. Πρέπει να ξέρετε ότι   
βρίσκομαι σε ευθεία σύγκρουση   με τις  μεθοδεύσεις και τη λογική του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης για το θέμα αυτό » θα συνεχίσει τις τηλεφωνικές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης  τονίζοντας στη συνέχεια  ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα, στα Ψαχνά της Εύβοιας,  είχε δηλώσει πως ολόκληρη η Στερεά  έχει αδικηθεί σε σχέση  με τον σχεδιασμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ζητούσε διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση από όλους τους φορείς.
«Δεν ζητάμε ρουσφέτι για το Πανεπιστήμιο.Δεν είμαστε της λογικής “δώσε και σε μένα μπάρμπα. Είμαστε  η μοναδική Περιφέρεια χωρίς πανεπιστήμιο. Το ζητάμε για να δημιουργήσουμε ένα φρένο στην ερήμωση, τη φτώχεια και την μετανάστευση των νέων. Κάνουμε προτάσεις και το μόνο που ζητάμε είναι ο διάλογος. Όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για να καταλάβουν επιτέλους την αναγκαιότητα του πανεπιστημίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, αλλά εμείς επιμένουμε. Γιατί πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Γιατί λειτουργούμε με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές” “»  είχε είπε  τότε, στα Ψαχνά,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου ζητώντας από τον Υπουργό Παιδείας να μην δημιουργούνται τετελεσμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…