Home Εικόνες Αρχικής Μοριακά τεστ και μάσκες δωρεάν ζητεί το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 20 Ιανουαρίου, 2022

Μοριακά τεστ και μάσκες δωρεάν ζητεί το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 

Συμπληρώσαμε δυο χρόνια πανδημίας και αντί να πηγαίνουμε προς το καλύτερο, πηγαίνουμε προς το χειρότερο…

Εμείς οι εργαζόμενοι δηλαδή, γιατί οι κλινικάρχες έχουνε βρει την κότα με τα χρυσά αβγά.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί:

αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της ζωής του λαού με ενίσχυση συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, επίταξη πραγματική των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων,

αντί να επιβάλει ουσιαστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, μέσα μεταφοράς και σχολεία, με μαζικά και δωρεάν τεστ και μια σειρά άλλα μέτρα που υποδεικνύει ακόμα και η κοινή λογική,

αντί να οργανώσει ολοκληρωμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση,

αντί να οργανώσει επιστημονικά τεκμηριωμένη, ολοκληρωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με ανάλογα μέτρα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού και πόσο μάλλον των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, υπερηλίκων, ατόμων γενικά που η κατάσταση της υγείας τους δεν επιτρέπει μετακινήσεις και ταλαιπωρία

….. συνεχίζει το ίδιο βιολί, με την συνεχή επίκληση της ατομικής ευθύνης, την προσπάθεια διαχωρισμού σε εμβολιασμένους – ανεμβολίαστους, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Και βασικά συνεχίζει να θυμάται να κάνει οικονομία όταν πρόκειται για την υγεία του λαού, όταν πρέπει να πάρει τα μέτρα που πρέπει αλλά όχι όταν πρόκειται να δώσει εκατομμύρια σε διάφορους μεγαλοεργοδότες για τη χασούρα τους στην πανδημία, όταν δίνει διπλάσια τιμή για τις ΜΕΘ στους κλινικάρχες και φυσικά όταν στέλνει στρατεύματα όπου γης για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Και μέσα σε όλο αυτό, έρχεται τώρα με τη μετάλλαξη Όμικρον, τη στιγμή που η αγωνία του λαού πολλαπλασιάζεται με τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και εξακολουθώντας να μετράμε νεκρούς, να συνεχίσει τις παλινωδίες και να ξεχειλώσει τα πρωτόκολλα για να μη θιγούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός  πληρώνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο που δεν προέβλεπαν ούτε την καραντίνα για τους εμβολιασμένους, ούτε τα μαζικά και δωρεάν προληπτικά τεστ, ούτε κάποια ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση. Το κόστος για την προμήθεια μασκών είναι πολύ μεγαλύτερο από την αύξηση ψίχουλα στον κατώτερο μισθό ενώ μαζί με τα τεστ σε φαρμακεία και ιδιωτικά διαγνωστικά το εισόδημα των εργαζομένων δέχεται ένα μεγάλο χτύπημα.

Η κυβέρνηση ανακυκλώνει σχεδόν καθημερινά τα ίδια μέτρα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η χρεοκοπημένη πολιτική της, που βρίσκει στήριξη τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό και περισσεύουν οι επικλήσεις για κοινή προσπάθεια, δεν μπορεί αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εξάπλωση της πανδημίας αφού στο επίκεντρο δεν έχει την προστασία της υγείας του λαού αλλά την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από μια τέτοια χρεοκοπημένη πολιτική και από τα κόμματα που την υπηρετούν. Πρέπει να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία. Ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Απαιτούμε άμεσα:

 • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.
 • Μοριακά τεστ εντελώς δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, το κόστος να καλύπτεται από το κράτος και την εργοδοσία.
 • Να χορηγούνται εντελώς δωρεάν μάσκες FFP2/ΚΝ95 με ευθύνη της εργοδοσίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους για όλους τους εργαζόμενους, εργολαβικούς και μη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
 • Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
 • Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
 • Μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 • Πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
 • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
 • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…