Home Εικόνες Αρχικής Μιλάει στην Άμφισσα την Παρασκευή ο Δήμος Κουμπούρης-Συγκέντρωση συνταξιούχων στις 10:30

Μιλάει στην Άμφισσα την Παρασκευή ο Δήμος Κουμπούρης-Συγκέντρωση συνταξιούχων στις 10:30

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ        ΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΦΩΝ.ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 

           Παρασκευή 21 Οκτώβρη

όλοι και όλες

στην πλατεία λαού στην Άμφισσα 10,30

                        

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΖΗΤΙΑΝΟΙ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!

Ομιλητής Δήμος Κουμπούρης

 

   Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης και μερίδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης που συνεχίζουν και μετα τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Αφού μας επέβαλλαν ένα σωρό ληστρικές περικοπές, τώρα δίνοντας κάποια ψίχουλα, μας ζητάνε και να τους χειροκροτήσουμε.

    Δεν δεχόμαστε μετα από 13 χρόνια περικοπών στις συντάξεις μας, τα δώρα, το ΕΚΑΣ. τα εφάπαξ ως βελτίωση της θέσης μας, τα όσα απαράδεκτα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως αυξήσεις τα ποσοστά 6 και 7% που αναφέρθηκαν αλλά ως  παραπέρα μείωση του εισοδήματος μας όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανόμενη ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος και δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές.

    Δεν ανεχόμαστε να μην δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου και με τα χρήματα αυτά μαζί με τα χαράτσια στο ρεύμα να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια  οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον  τομέα.

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου που διατηρεί η κυβέρνηση της Ν.Δ έχουν προσωπική διαφορά

    Δεν ανεχόμαστε αφού μας έχουν κόψει τα πληρωμένα δώρα μας να δίνουν επιδόματα φτώχειας (250 ευρώ) όποτε τους βολεύει  μόνο  σε ορισμένους συνταξιούχους.

    Δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ που είναι πολλαπλάσια του πολύ μικρού ποσού της εισφοράς αλληλεγγύης που αφαιρέθηκε.

    Δεν ανεχόμαστε να μην αποδίδουν τα πληρωμένα οικειοθελώς από τους συνταξιούχους λειτουργικά έξοδα των σωματείων με στόχο τον στραγγαλισμό τους

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

    Έχουμε την πείρα ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων ότι η μια κυβέρνηση που παίρνει την σκυτάλη από την άλλη ανεξάρτητα πολιτικού πρόσημου συνεχίζει τον ίδιο θανατηφόρο δρόμο για εμάς και τις οικογένειές μας.

    Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι για το πώς θα θυσιάσουν παραπέρα τα δικαιώματά μας σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

  Είμαστε στον δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται  στην δράση μας.

    Οφείλουμε να πιστέψουμε βαθιά ότι άλλη δυνατότητα δεν έχουμε παρά να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και συχνότητα οι αγώνες μας

     Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε στο ακέραιο συνολικά το πλαίσιο των αιτημάτων μας.

Ø  Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα.

Ø   Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

Ø    Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

Ø    Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Ø  Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

 και χορηγείται από το κράτος σε όλους

   ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ (Παθολογική, καρδιολογική). Να σταματήσουν τα «μπαλώματα» με γιατρούς από το ΚΥ Ιτέας και με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία, άλλων νομών και να σταματήσουν τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία.  ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ.

     Να επαναλειτουργήσουν ξανά τα ιατρεία και τα μικροβιολογικά εργαστήρια του πρώην ΙΚΑ.

    Να καταργηθούν οι απαράδεκτες κυβερνητικές αποφάσεις για τον     προσωπικό γιατρό και τα πρόστιμα.

    Να ελεγχθούν τα «παραμάγαζα» που στήνουν επιτήδειοι στον ΕΟΠΥΥ αξιοποιώντας δημόσιες δομές προκειμένου να κερδίζουν!!!

       Με ευθύνη του κράτους να ανοίξει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το γηροκομείο της Άμφισσας με δαπάνες απ’ τον προϋπολογισμό, ως δημόσια δομή.

    Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

 Παρασκευή 21 Οκτώβρη όλοι και όλες

στη πλατεία λαού 10,30 στην Άμφισσα

με ομιλητή το  Δήμο Κουμπούρη

Πρόεδρο της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ

από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…