Home Π.Ε. Φωκίδας Μια πρόταση που έμοιαζε με εκείνη του κ. Φουσέκη κατέθεσε ο κ. Δρόσος Παρασκευάς για την ΑΝΦΩ Η προεδρία πέρασε στο δήμο Δελφών
Π.Ε. Φωκίδας - 31 Δεκεμβρίου, 2019

Μια πρόταση που έμοιαζε με εκείνη του κ. Φουσέκη κατέθεσε ο κ. Δρόσος Παρασκευάς για την ΑΝΦΩ Η προεδρία πέρασε στο δήμο Δελφών

 Μια πρόταση που έμοιαζε με εκείνη του κ. Φουσέκη κατέθεσε ο κ. Δρόσος Παρασκευάς για την ΑΝΦΩ

Η προεδρία πέρασε στο δήμο Δελφών

-Αντιπρόεδρος ο κ. Κουλούλας. -Απλό μέλος ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Δρόσος Παρασκευάς. -Το νομικό κώλυμα στέρησε για πρώτη φορά την προεδρία από την περιφέρεια. -Παραιτήθηκε ο κ. Καπεντζώνης και αντικαταστάθηκε από τον κ. Πολίτη.

 

 

Στο δήμο Δελφών, παρότι δεν έχει το πλειοψηφικό πακέτο στην ΑΝΦΩ, πέρασε πια η προεδρία της εταιρείας, καθώς εκλέχθηκε χθες πρόεδρος ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.

 

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας στην εταιρεία κ. Δρόσος Παρασκευάς έφερε χθες πρόταση που έμοιαζε πολύ με εκείνη που πριν ενάμισι χρόνο είχε καταθέσει ο κ. Νίκος Φουσέκης. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Φουσέκης θέλοντας να «βοηθήσει» τον τότε περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη είχε προτείνει για πρόεδρος της ΑΝΦΩ τον έμπιστο συνεργάτη του κ. Γεώργιο Δελμούζο και για Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Γεώργιο Κουλούλα. Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο κ. Δρόσος Παρασκευάς ήταν για πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, αντιπρόεδρο τον κ. Γεώργιο Κουλούλα, γραμματέα τον κ. Γιώργο Καπεντζώνη, μέλη τους κ. Μιχάλη Αναγνώστου, Αντώνη Κονιάκο, Ευσταθία Παπαγιαννακοπούλου και τον εαυτό του. Ο κ. Παρασκευάς δεν μπόρεσε να εξηγήσει την επιλογή του κ. Κουλούλα, ούτε όταν τον ρώτησε ο κ. Καπεντζώνης γιατί επελέγη ενώ όλοι οι άλλοι είναι μάχιμοι, ούτε όταν ο κ. Γιαννοσπύρος αντιπρότεινε τον κ. Μπάμπη Φάκο ή την κ. Αφροδίτη Παπαθανάση. Η πρόταση του κ. Γιαννοσπύρου απορρίφθηκε.

Ο κ. Καπεντζώνης αρνήθηκε τη θέση γραμματέα που του προτάθηκε, ωστόσο τη θέση κατέλαβε ο αναπληρωματικός του κ. Πολίτης. Αν και για την άρνησή του επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και υποχρεώσεις, δεν έπεισε κανέναν δεδομένου ότι με δική του πρόταση είχαν οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας τακτικό μέλος ο ίδιος και αναπληρωματικός ο κ. Πολίτης. Ωστόσο, ο κ. Καπεντζώνη μίλησε θετικά για την ανάληψη της προεδρίας από το δήμο Δελφών, εξήρε το έργο της εταιρείας και τόνισε ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα την πορεία του. Στην παρατήρησή του ότι για πρώτη φορά η Περιφερειακή Ενότητα δεν προεδρεύει δια του Αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Δελμούζος επικαλέστηκε νομικό κώλυμα.

 

Το νέο διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Φωκικής ΑΕ έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος: Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κουλούλας, δημότης Δωρίδας, π.Δήμαρχος Λιδωρικίου

Γραμματέας: Σταύρος Πολίτης, Αντιδήμαρχος Δωρίδας

Μέλη: Αναγνώστου Μιχάλης

Ευσταθία Παπαγιαννακοπούλου

Κονιάκος Αντώνης

Δρόσος Παρασκευάς

 

Στην επιτροπή Αξιολόγησης προτάσεων LEADER συμμετέχουν οι εξής:

 

Πρόεδρος Παναγιώτης Ταγκαλής

Μέλη: Θύμιος Μήταλας, Μιχάλης Αναγνώστου, Γιάννης Τσονάκας, Παπαγιαννακοπούλου Ευσταθία, Χρήστος Δούρος, Σταύρος Πολίτης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…