Home Εικόνες Αρχικής Μια απορία μόνο
Εικόνες Αρχικής - Παραπολιτικά - 6 Ιανουαρίου, 2022

Μια απορία μόνο

Μια απορία μόνο

 

Μεταφέρω αυτολεξί απόσπασμα από το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το διαγώνιο με την παράκληση να μου λύσουν μια μόνο απορία. Γράφουν για τον κ. Μπούγα:

Στις 04/07/2019 παραμονές εκλογών, ανέλυσε τις 7 προτεραιότητες του για τη Φωκίδα όπου στο σημείο 2 ανέφερε επί λέξει:

«2. Θέτουμε ως προτεραιότητα την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Νομού μας και τη σύνδεσή του με το σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο δεσπόζουσα θέση κατέχει η αναβάθμιση του οδικού άξονα Λαμία – Άμφισσα – Ιτέα – Αντίρριο, έργο που για πρώτη φορά βάλαμε στο χάρτη των μεγάλων παρεμβάσεων την περίοδο 2004-2009 επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.»

Όντως με το υπ’αρίθμ. 128Α’/03.07.2008 ΦΕΚ «Έγκριση του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης» στην υπ’αρίθμ. 2270 σελ. γράφει:

«Γ. Κύριοι άξονες ανάπτυξης της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτη

Διαγώνιος Άξονας: Αναπτύσσεται κατά μήκος του οδικού άξονα Λαμία−Ιτέα / Άμφισσα–Αντίρριο – Πάτρα.

Διασυνδέει άμεσα το διεθνές λιμάνι της Πάτρας με την κεντρική Ελλάδα, μέσω της Λαμίας, διευκολύνοντας τις ροές ανθρώπων και αγαθών».

 

‘Αλλαξαν οι μελέτες;

 

Το ερώτημα είναι αυτονόητο. Πως τον Ιούλιο του 2019 ήταν κύριος άξονας και τώρα έγινε δευτερεύων; Βρε θα με μουρλάνετε; Το έργο που εκτελείται είναι το έργο που μελετήθηκε. Οι μελέτες είχαν ολοκληρωθεί από το 2017. Άλλαξε ο Μπούγας τις μελέτες; Θα μας κάνετε να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε;

 

Που είναι αυτές οι μελέτες για τη νέα Αττική Οδό;

 

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος έχει στα χέρια του μελέτη για κλειστό αυτοκινητόδρομο, για την Αθηνών Κορίνθου, τη νέα Αττική, ως Φωκική, παρακαλώ να μας ενημερώσει, γιατί όπως πάτε εσείς θα μας χαζέψετε όλους μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…