Home Δήμος Δελφών Με 80 υπογραφές επαγγελματίες των Δελφών καλούν το Δήμαρχο κ. Ταγκαλή να τους ενημερώσει
Δήμος Δελφών - 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Με 80 υπογραφές επαγγελματίες των Δελφών καλούν το Δήμαρχο κ. Ταγκαλή να τους ενημερώσει

 Νέο Δελφικό Παράγγελμα

«Ενημερώστε μας»

-«Συνάντηση με το ζόρι (!)» ζητούν από το Δήμαρχο οι επαγγελματίες των Δελφών.

-Μάζεψαν υπογραφές για να τους επισκεφθεί και να τους ενημερώσει ο Δήμαρχος. –Στις 11/9/20 κατέθεσαν αίτημα με 80 υπογραφές επαγγελματιών.

-Από το Μάιο αιτούνταν μια γενική συνέλευση στους Δελφούς με τη συμμετοχή του Δημάρχου, ο οποίος όμως δεν έχει ανταποκριθεί ως σήμερα.

 

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να λύσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν μέσω της αντιδημάρχου Δελφών κ. Χρύσας Σεγκούνη, αλλά και με δεδομένο ότι ένα χρόνο ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής δεν έχει διοργανώσει μια δημόσια συζήτηση στη Δημοτική Ενότητα Δελφών, παρά τα μεγάλα και καυτά προβλήματα, οι επαγγελματίες μάζεψαν υπογραφές!

 

Μάζεψαν υπογραφές για να δουν το Δήμαρχο

 

Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Οι επαγγελματίες των Δελφών προέβησαν σε μια πολιτική πράξη που παρόμοιά της είναι πιθανόν να μην έχει γίνει σε καμιά γωνιά της χώρας μας. Οι επαγγελματίες των Δελφών μάζεψαν 80 υπογραφές όπως πληροφορούμαστε και τις κατέθεσαν στο δήμο με το αριθ. πρωτ. 17955/11-9-20 αίτημά τους, όπου ζητούν από το δήμαρχο να τους επισκεφθεί και να τους ενημερώσει για το πάρκινγκ και για το Πολεοδομικό Σχέδιο.

Στο κείμενο που κατέθεσαν αναφέρουν τα κάτωθι:

«Αξιότιμε Δήμαρχε,

Δεδομένου ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή βρίσκεται ήδη στο δεύτερο έτος της θητείας της, εμείς οι παρακάτω υπογράφοντες, κάτοικοι των Δελφών, θα επιθυμούσαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα να επισκεφθείτε την πόλη μας και να μας ενημερώσετε για την πορεία μιας σειράς σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την πόλη μας όπως  είναι και τα παρακάτω:

Α)Η κατασκευή του δημοτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων στη Δυτική είσοδο της πόλης, έργο για το οποίο έχει δεσμευτεί ποσό 1,5 εκ ευρώ στο πρόγραμμα επενδύσεων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το οποίο εντάσσεται στο master plan που έγινε αποδεκτό μετά από διαβούλευση μεταξύ του δήμου και των φορέων των Δελφών.

Β)Η πορεία της επέκτασης του Πολεοδομικού Σχεδίου της Πολεών μας, καθώς και μια εκτίμηση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησής του. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας των τελευταίων ετών, δυστυχώς καμιά πρόοδος δεν έχει πραγματοποιηθεί στο κορυφαίο αυτό έργο για την ανάπτυξη των Δελφών.

Γ) Οποιοδήποτε άλλο θέμα που χρήζει ενημέρωσης και σχολιασμού.

Η επιστολή μας αυτή λαμβάνει χώρα με την έννοια της υπεύθυνης και χωρίς παρερμηνείες ενημέρωσης από μέρους σας, προκειμένου να έχουμε και εμείς μια καθαρή εικόνα των πραγμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα μας δοθεί η ευκαιρία να συμβάλλουμε με τις παρατηρήσεις μας στις όποιες πρωτοβουλίες αποφασισθεί να ληφθούν για την πρόοδο του τόπου μας».

 

Το ιστορικό

 

Η επικοινωνία της Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους και επαγγελματίες των Δελφών χολώνει αρκετά και οι αιτίες είναι πάμπολλες. Αφενός στη Δημοτική Ενότητα έχει τοποθετηθεί αντιδήμαρχος η κ. Χρύσα Σεγκούνη η οποία και εκτελεί τα καθήκοντά της παράλληλα με την εργασία της την οποία ουδέποτε διέκοψε, ενώ παράλληλα φέρεται από τους συμπολίτες της σαν να μην μπορεί να δώσει λύσεις και σαφείς απαντήσεις. Φάνηκε εξάλλου η ελλιπής της ενημέρωση και κατά τη συζήτηση που διοργανώθηκε το Μάιο στο θεατράκι της οικίας Σικελιανού, όταν και οι επαγγελματίες ζητούσαν πρόγραμμα προβολής για τους Δελφούς όπου δεν τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα που θα έτρεχε ο δήμος, ούτε και για την υποχρεωτική αναστολή που τότε ίσχυε.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η αντιδήμαρχος που άνετα θα μπορούσαν να την παρακάμψουν και να απευθύνονται στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το Δήμαρχο. Οι σχέσεις της τοπικής κοινωνίας διαταράχθηκαν σοβαρά με το Δήμαρχο με αφορμή την απόφασή του να σιγοντάρει αρχικά τον αντιπεριφερειάρχη και να αμφισβητούν από κοινού τη χρησιμότητα του έργου του χώρου στάθμευσης. Άργησε πολύ ο κ.Ταγκαλής να αποφασίσει ότι θέλει το έργο και επιθυμεί αν το προχωρήσει, ενώ επιδόθηκε σε ένα παιχνίδι νεύρων με την τοπική κοινωνία που εντέλει δεν τον ωφέλησε, ενώ δεν κατάφερε και να ιδιοποιηθεί όποια προσπάθεια είχε προηγηθεί για το πάρκινγκ των Δελφών.

Επίσης οι επαγγελματίες ζήτησαν μέσα στην περίοδο της καραντίνας κάποιες διευκολύνσεις από το δήμο, ενώ η Δημοτική Αρχή αρκέστηκε να δώσει τις ελαφρύνσεις που είχαν ήδη διαταχθεί με ΦΕΚ από την κεντρική διοίκηση.

Τέλος να σημειώσουμε πως οι επαγγελματίες ζητούν από το Μάιο να πάει ο Δήμαρχος στην περιοχή να τους ενημερώσει, αίτημα που είναι αυτονόητη υποχρέωση και πρέπει να γίνεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…