Home Πολιτισμός Με Ουκρανούς επιχειρηματίες συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας και ο νέος Δήμαρχος Δελφών
Πολιτισμός - 14 Αυγούστου, 2014

Με Ουκρανούς επιχειρηματίες συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας και ο νέος Δήμαρχος Δελφών

 

Ζητήματα ενίσχυσης της πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ του  Δήμου Δελφών και  του Επιμελητηρίου Φωκίδας με περιοχές από την Ουκρανία, συζητήθηκαν την περασμένη Τρίτη κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φωκίδας αντιπροσωπεία Ουκρανών Επιχειρηματιών και Αυτοδιοικητικών με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Γαζή και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο του Δήμου Δελφών κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο.

«Στόχοι μας είναι η διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας εκατέρωθεν και η ανάδειξη της κοινής πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των δύο λαών», επεσήμανε ο νέος Δήμαρχος Δελφών ενώ ξεκαθάρισε πως θα δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια του τόπου και στην έντονη διάθεση φιλοξενίας με απώτερο στόχο την προσέλκυση επενδυτών.
«Ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας είναι η διαρκής στήριξη και προαγωγή συγκεκριμένων τομέων, όπως οι εξαγωγές, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, η πρωτογενής παραγωγή και ο πολιτισμός, μέσα από πρωτοβουλίες και συνέργειες, που θα αποφέρουν εποικοδομητικά αποτελέσματα», επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συνέχισε τονίζοντας ότι, ο τόπος μας είναι ένας ευλογημένος τόπος που παράγει μοναδικά προϊόντα φημισμένα για την γευστική τους αξία (ελαιόλαδο, μέλι, κρασί, ελιές, τυροκομικά προϊόντα κλπ.) Προϊόντα  που αποτελούν την βάση της διεθνούς αναγνωρισμένης Μεσογειακής διατροφής.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλειος Αυγερινός καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Δρόλαπας ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιχειρηματικής αποστολής στην Ουκρανία προκειμένου να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στην Ουκρανική Αγορά.
Έντονο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Φωκικής Γης έδειξαν οι Ουκρανοί επιχειρηματίες και ειδικότερα για την παραγωγή ελαιόλαδου, όπου και μετά το πέρας της συνάντησης ξεναγήθηκαν στην Οικογενειακή Επιχείρηση του κ. Λιανολόπουλου. Εκεί η γεωπόνος κα. Μαρία Λιανολοπούλου ξενάγησε την Ουκρανική Αντιπροσωπεία   στις σύγχρονες  εγκαταστάσεις της επιχείρησης και τους ενημέρωσε πως γίνεται η παραγωγή ελαιόλαδου από τον καρπό της ελιάς, ενώ στην συνέχεια επισκέφτηκαν συνοδευόμενοι από τον κ. Αθαν. Παναγιωτόπουλο την εξαγωγική επιχείρηση  «ANOLIVE A.E.» της οικογένειας Αναγνωστάκου όπου και ενημερώθηκαν για την δραστηριότητα της εταιρείας καθώς και για τα προϊόντα που τυποποιούν και διαθέτουν στην εσωτερική καθώς και στην  παγκόσμια αγορά.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…