Home Κοινωνικοί φορείς Με επιτυχία το 14ήμερο Θερινό Σχολείο στο ΚΠΕ Άμφισσας
Κοινωνικοί φορείς - 22 Ιουλίου, 2014

Με επιτυχία το 14ήμερο Θερινό Σχολείο στο ΚΠΕ Άμφισσας

Θερινό Σχολείο, 14ήμερης διάρκειας πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Άμφισσας το διάστημα 6 έως 19 Ιουλίου με έγκριση του ΥΠΑΙΘ, στα πλαίσια εντατικού προγράμματος Erasmus με τίτλο «Education for Sustainable Development (ESD) in Protected Areas» στο οποίο συμμετείχαν 8 Πανεπιστήμια καθώς το ΚΠΕ Άμφισσας.

Ο συντονισμός έγινε  από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Μ. Σκούλλο. Το πρόγραμμα επιδίωξε να  προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (έλληνες και αλλοδαπούς) σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε διάφορες κατηγορίες Προστατευομένων περιοχών (Εθνικά Πάρκα, Περιοχές Natura 2000, Απόθεμα Βιόσφαιρας, κ.λ.π.). Στο θερινό σχολείο με τίτλο ESD in Protected Areas and Biosphere Reserves με την υποστήριξη της UNESCO Venice συμμετείχαν ακόμη 10 εκπαιδευόμενοι που σχετίζονται με φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και περιοχών ΜΑΒ της Ελλάδος και της Ευρώπης. Το θερινό σχολείο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Στόχοι του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι τις βασικές οικολογικές αρχές για τη λειτουργία των φυσικών οικοσυστημάτων, τις κατηγορίες και τα χαρακτηριστικά των Προστατευομένων Περιοχών (ΠΠ), να εξασκηθούν στην αειφόρο διαχείρισή των ΠΠ, να κατανοήσουν σε βάθος τις βασικές έννοιες της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, να αναπτύξουν δεξιότητες ως «εκπαιδευτές σε προστατευόμενες περιοχές», κ.ά.

Το προϊόν της εργασίας των φοιτητών ήταν συνθετικές εργασίες  που σχετίζονται με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της περιοχής, οικονομικές και κοινωνικές προτάσεις επιχειρηματικότητας, αειφορίας του φορέα, κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Προγράμματος : http://www.mio-ecsde.org/erasmus-IP-2014/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…