Home Πολιτικά - Φωκίδα Με δεύτερη κατεύθυνση προτείνεται να αποκατασταθούν οι φοιτητές του ΤΕΙ Το δεύτερο τμήμα και η βάση εισαγωγής
Πολιτικά - Φωκίδα - 31 Μαρτίου, 2021

Με δεύτερη κατεύθυνση προτείνεται να αποκατασταθούν οι φοιτητές του ΤΕΙ Το δεύτερο τμήμα και η βάση εισαγωγής

 Με δεύτερη κατεύθυνση προτείνεται να αποκατασταθούν οι φοιτητές του ΤΕΙ

Το δεύτερο τμήμα και η βάση εισαγωγής

 

Τα καλά νέα για τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ, δεν είναι το ίδιο ενθουσιώδη και για τη Φωκίδα, καθώς ενώ το πρόβλημα των πρώτων φαίνεται να μπορεί να λυθεί με μια απλή κατεύθυνση, το δεύτερο τμήμα δεν είναι απλώς χλωμό, αλλά πλέον αγγίζει το κατάχλωμο!

 

Με 10 οι εισαγωγές

 

Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση των καθηγητών του Γεωπονικού φαίνεται πως η ελάχιστη βάση εισαγωγής καθορίστηκε στο 1, κοινώς στο 10! Ο βαθμός αυτός δυσχεραίνει αισθητά τη μακροημέρευση του πανεπιστημίου στην περιοχή, καθώς η εισαγωγή στο τμήμα είναι 4,5 ή 6,5. Ωστόσο, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι πλέον είναι πανεπιστήμιο και η εισαγωγή σε οικονομική σχολή δεν είναι σωστό να υποβαθμίζει τη σχολή, το τμήμα και το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η απόπειρα της πρώην υπουργού κ. Μαριέττας Γιαννάκου – Κουτσίκου, να επιβάλει τη «βάση του 10» οδήγησε σε άδεια και κλειστά τμήματα. Είναι όμως άλλο πράγμα η Τεχνολογική εκπαίδευση και άλλο ένα πανεπιστημιακό τμήμα και μάλιστα οικονομικό, όπου για να αποφοιτήσει κανείς πρέπει να έχει μια κλίση στο διάβασμα!

 

Το δεύτερο τμήμα

 

Το δεύτερο τμήμα που υπάρχει στα χαρτιά, αλλά όχι εν λειτουργία δεν έχει πιθανότητες να ξεκινήσει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, υπάρχει ομοειδές τμήμα στη σχολή Οικονομίας, το οποίο λειτουργεί ανταγωνιστικά με το τμήμα της Άμφισσας. Οι αιρετοί εκπρόσωποι του τόπου μας θα πρέπει ίσως, να προσανατολιστούν στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του εν λόγω τμήματος, ώστε να μην υπάρχουν και ζητήματα ανταγωνισμού. Στην περίπτωση αυτή το τμήμα μπορεί να μετακινηθεί άμεσα και αν ξεκινήσει να λειτουργεί στην Άμφισσα ακόμη και το Σεπτέμβρη του 2022!

 

Η ανακοίνωση των φοιτητών του π.ΤΕΙ

 

Την προοπτική αποκατάστασής τους, ώστε να λάβουν πανεπιστημιακό πτυχίο χαιρετίζουν οι φοιτητές του π.ΤΕΙ, με ανακοίνωσή τους, ενώ παράλληλα ζητούν τα πρκτιά από τη συνεδρίαση ων καθηγητών.

Αναλυτικά σημειώνουν τα εξής:

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΜΦΙΣΣΑ)

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ  (ΔΟΕΠΤΜ)

 

Προς: κ. Παπαδά Χρήστο, Πρόεδρο του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης

Γραμματεία Τμήματος ΠΟΑ

κ. Δέρκα Νικόλαο, Αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, του ΓΠΑ

 

Ως Φοιτητικός Σύλλογος του πρώην Τ.Ε..Ι. Στερεάς Ελλάδας – ΔΟΕΠΤΜ Άμφισσας, κατόπιν επικοινωνίας μας με τον Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, τόσο ο ίδιος όσο και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος δεσμεύτηκαν για την εύρεση λύσης σχετικά με την αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί οι φοιτητές του Τμήματος ΔΟΕΠΤΜ, του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και αφορά την αναβάθμιση του πτυχίου μας σε πανεπιστημιακό.

Ο κ. Μπούγας από την μεριά του, τόνισε ότι θα στηρίξει την λύση της δημιουργίας εισαγωγικής κατεύθυνσης τουριστικών στο Τμήμα ΠΟΑ του ΓΠΑ που λειτουργεί στην Άμφισσα, ώστε και εμείς οι φοιτητές να μπορέσουμε να αποκτήσουμε πανεπιστημιακό πτυχίο, που θα έχει αντιστοιχία το γνωστικό αντικείμενο που σπουδάζουμε.

Λαμβάνοντας ακόμα υπόψη, το άρθρο 48 του νόμου  4186/2013 για την βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, ζητάμε να μας χορηγήσετε τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης για να ενημερωθούμε για  την βάση εισαγωγής που αποφασίσατε, καθώς άμεσα επηρεαζόμαστε και εμείς, λόγω του νόμου 4589/2019, που να δίνει την δυνατότητα να εισαχθούμε σε αυτό.

           

            Με εκτίμηση

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του ΔΟΕΠΤΜ Άμφισσας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…