Home Κοινωνικοί φορείς Με ανειδίκευτο προσωπικό και χωρίς εντατικολόγους νοσηλεύουν στη ΜΑΦ
Κοινωνικοί φορείς - 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ανειδίκευτο προσωπικό και χωρίς εντατικολόγους νοσηλεύουν στη ΜΑΦ

 Με αφορμή το δελτίο τύπου του βουλευτή του νομού Φωκίδας κ. Μπούγα Ιωάννη έπειτα από την επίσκεψη του διοικητή της 5ης ΥΠΕ και την διαπίστωση της άριστης λειτουργίας του Γ.Ν Άμφισσας θα θέλαμε να τοποθετηθούμε :

Χαιρετίζουμε κάθε ενέργεια που γίνεται για την αναβάθμιση του Γ.Ν Άμφισσας πλην όμως αυτές θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τους όρους και τους κανονισμούς που τις διέπουν.
Συγκεκριμένα η λειτουργία της ΜΑΦ συνιστά την παρουσία ειδικών ιατρών (εντατικολόγων) και ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ή  ήδη υπάρχων έμπειρο προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο. Χρειάζεται επίσης σύγχρονο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό που θα στηρίζει την ασφαλή λειτουργία των αναπνευστήρων και επομένως και την ζωή των ασθενών που τυχόν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν.
Αντί αυτού ανειδίκευτο νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και ιατροί που δεν είναι εντατικολόγοι  νοσηλεύουν αυτούς τους ασθενείς.
Ο περίφημος οργανισμός χρονίζει και από μήνα σε μήνα δεν εγκρίνεται δυσκολεύοντας την στελέχωση του νοσοκομείου. Εκτός των παθολόγων και οι χειρουργοί αρχίζουν να έχουν πρόβλημα εφημεριών ενώ επίκεινται πολλές συνταξιοδοτήσεις πολλών ειδικοτήτων. Η παρουσία μιας μόνο νεφρολόγου, δυσκολεύει σαφώς την λειτουργία της -ζωτικής σημασίας για το νομό μας -ΜΤΝ.
Οι εμβολιασμοί σαφώς και πρέπει να εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, έχουν όμως αποδυναμώσει τα νοσηλευτικά τμήματα και ιδίως τα επείγοντα (από τα οποία εξυπηρετούνται πλήθος περιστατικών, οι μοριακοί έλεγχοι για covid και η διαλογή των ασθενών), καθώς δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.
Ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εκκρεμεί ακόμη η δημιουργία ειδικών χώρων υποδοχής ύποπτων περιστατικών καθώς οι χώροι που είχαν επιλεγεί από τις αρμόδιες επιτροπές μετατράπηκαν σε εμβολιαστικό κέντρο και οι ήδη υπάρχοντες σε μεγάλη ζήτηση ενός επερχόμενου τρίτου κύματος,  δεν επαρκούν.
Είναι επιβεβλημένη η στελέχωση της παθολογικής κλινικής  με ειδικούς παθολόγους και κανένας  εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει αφού και η έλευση ενός παθολόγου δεν συνιστά και λειτουργία παθολογικής κλινικής και τις 30 ημέρες του μήνα.
Τέλος θέλουμε να τονίσουμε τα κενά και άλλων ειδικοτήτων όπως της διοικητικής υπηρεσίας που λειτουργεί περίπου με τις μισές οργανικές θέσεις, ενώ στην τεχνική υπηρεσία υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αφού δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος σε 24 ωρη βάση όπως ο νόμος ορίζει.
Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν την άριστη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά μια αξιέπαινη και φιλότιμη προσπάθεια λειτουργίας που σηκώνουν στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι του Γ.Ν Άμφισσας.
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ & Κ.Υ
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…