Home Πολιτικά - Φωκίδα Μετράει τις πληγές της η περιοχή
Πολιτικά - Φωκίδα - 7 Ιανουαρίου, 2017

Μετράει τις πληγές της η περιοχή

 Λουκέτο βάζει στο τέλος του μήνα το μοναδικό κατάστημα τράπεζας που λειτουργεί στους Δελφούς, αυτό της Εθνικής, όπως επιβεβαιώθηκε από την ίδια την τράπεζα, καθώς η λειτουργία του κρίνεται «ασύμφορη», δεδομένου ότι βάσει των στατιστικών στοιχείων της τράπεζας δεν πληρούνται οι οικονομικές προϋποθέσεις που τίθενται για τη λειτουργία των καταστημάτων της. Ωστόσο, η τράπεζα είναι μια επιχείρηση σαν όλες τις άλλες και κάθε επιχείρηση γνωρίζει ότι πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις που θα παρουσιάσουν ζημία και το υπολογίζει σε κάθε προϋπολογισμό της. Οι Δελφοί είναι μέσα στους τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους υψίστης σημασίας για την Ελλάδα, δεν μπορούν να μείνουν χωρίς κατάστημα, ακόμη και αν αυτό παρουσιάζει ζημία. 

Εξάλλου, οι δυο υπάλληλοι του καταστήματος που έχουν φύγει με εθελούσια αναπληρώθηκαν από συναδέλφους τους που μετακινούνται. Ως εκ τούτου θα μπορούσε η διοίκησή της να δείξει μεγαλύτερη ανοχή. 


Αγανάκτηση ξενοδόχων και επαγγελματιών

Το κατάστημα των Δελφών εκτός από τους επαγγελματίες της περιοχής εξυπηρετεί και πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είτε αλλάζουν νομίσματα, είτε κάνουν διάφορες συναλλαγές. Το κλείσιμο του καταστήματος θα αναγκάσει όλους αυτούς τους ανθρώπους να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα για τις συναλλαγές τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα που σχηματίζει ο επισκέπτης για την περιοχή. Ξενοδόχοι και επαγγελματίες εκτιμούν ότι το κλείσιμο του καταστήματος θα είναι μεγάλο πλήγμα για την περιοχή των Δελφών, η οποία δεν έχει γιατρό, πρόσφατα έχασε και το Αστυνομικό Τμήμα και πλέον απογυμνώνεται από όλες τις υπηρεσίες ακόμη και αυτές τις λίγες που είχαν απομείνει.


Λάβρος ο αντιδήμαρχος 

Έκδηλη είναι και η οργή του τοπικού αντιδημάρχου κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου ο οποίος σχολιάζει ότι είναι επιεικώς απαράδεκτη η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας και συμπληρώνει ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για την ανατροπή της. 
«Είναι επιεικώς απαράδεκτο σε περιοχές που θεωρούνται υψηλής ζήτησης τουριστικοί προορισμοί να μην διασφαλίζει η πολιτεία τη λειτουργία κάποιων δομών. Είναι να κλαίς για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα αυτοί που διαχειρίζονται τη μοίρα του τόπου. Τη Δευτέρα το πρωί έχει οριστεί Τοπικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα και αν χρειαστεί θα το φέρουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος και θα κάνουμε συνάντηση με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Εμείς θα το παλέψουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, αλλά και η τράπεζα πρέπει να καταλάβει ότι είναι διαφήμιση για το ίδιο το πιστωτικό ίδρυμα να έχει καταστήματα στις πύλες εισόδου των περιοχών και ειδικά σε αυτές που παρουσιάζουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως είναι οι Δελφοί», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος. 
Η χασούρα της περιοχής μας δεν φαίνεται να έχει τέλος και όλα συντείνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε σύντομα να μετράμε πληγές. Το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας, το αγροτικό ιατρείο των Δελφών, τα Αστυνομικά Τμήματα Δελφών και Γραβιάς και τώρα το κατάστημα της Εθνικής και ποιος ξέρει τι άλλο έρχεται. Η ερημοποίηση συνεχίζεται και εμείς το ανεχόμαστε. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…