Home Εικόνες Αρχικής Μετά το σάλο για τους εκχιονισμούς στο Χιονοδρομικό Άρον άρον η σύμβαση για το τμήμα Μπαλαλούκα!
Εικόνες Αρχικής - Περιφέρεια - 5 Ιανουαρίου, 2022

Μετά το σάλο για τους εκχιονισμούς στο Χιονοδρομικό Άρον άρον η σύμβαση για το τμήμα Μπαλαλούκα!

Μετά το σάλο για τους εκχιονισμούς στο Χιονοδρομικό

Άρον άρον η σύμβαση για το τμήμα Μπαλαλούκα!

 

Με προγραμματική σύμβαση η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο δήμος Δελφών «τακτοποιούν» τους εκχιονισμούς στη θέση Μπαλαλούκα, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στο Χιονοδρομικό.

Με την προγραμματική σύμβαση η Π.Ε. Φωκίδας αναλαμβάνει την ευθύνη εκχιονισμού του Οδικού Δικτύου της Δ.Ε. Παρνασσού (θέση Μπαλαλούκα)  του Δ. Δελφών που είναι στα  όρια της Π.Ε. Φωκίδας και πρέπει η ιδία να κάνει τον σχεδιασμό και να αναπτύξει τα αναγκαία μέσα που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ορθολογική αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών Πολιτικής Προστασίας που ειδικότερα εστιάζεται στην διαχείριση του τρόπου Εκχιονισμού του συγκεκριμένου σημείου, στη θέση ‘Μπαλαλούκα’ από Φτερόλακα έως Κελάρια.

 

Του δήμου το αλάτι

 

Ο Δήμος Δελφών  αναλαμβάνει να παρέχει στον Φορέα Υλοποίησης τις απαιτούμενες ποσότητες άλατος για τον εκχιονισμό του Δημοτικού οδικού δικτύου που ορίζεται από τη θέση Φτερόλακα έως Κελάρια.

 

Είναι υποχρεωμένος να το διαφημίσει

 

Στη σύμβαση του έργου αναφέρεται ρητά ότι ο δήμος Δελφών αναλαμβάνει μεταξύ άλλων «την υποχρέωση να προσδώσει δημοσιότητα στη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, µέσω ανοικτής εκδήλωσης ή ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο και το τοπικό ραδιόφωνο».

Ωστόσο ο δήμος Δελφών ουδέποτε έχει αξιοποιήσει κονδύλια προβολής, ενώ περιορίζεται στην αποστολή δελτίων τύπου με την «παράκληση να δημοσιευτούν».

 

80.000 ε ο προϋπολογισμός των εργασιών

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80.000,00 €, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται  και ο Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνεται σταδιακά –κατά κομμάτι- μετά από την παραλαβή των εργασιών σύμφωνα µε τις διατάξεις περί εκτέλεσης δημοσίων έργων.

Οι υπηρεσίες εκχιονισμού και αντιμετώπισης του πάγου θα εκτελούνται κατά τόπους, κατά τις περιόδους που εμφανίζονται φαινόμενα χιονοπτώσεων έως 31-12-2022. Οι πληρωμές του έργου θα διενεργούνται έως 30-04-2023.

Παράταση της χρονικής διάρκειας της προγραμματικής σύμβασης επιτρέπεται, έως δύο (2) μήνες, µε έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…