Home Κοινωνικοί φορείς Μερικές αλήθειες που πονάνε για το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας
Κοινωνικοί φορείς - 14 Νοεμβρίου, 2018

Μερικές αλήθειες που πονάνε για το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας

 
Η κατάσταση του Μουσικού Σχολείου και οι μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε καθηγητές και ειδικά μουσικούς, στη σίτιση και στη μεταφορά δεν ήταν πραγματικά γνωστές ούτε καν στους γονείς των μαθητών. Χρειάστηκε να αναλάβουν πρωτοβουλία τα παιδιά, να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας για να γνωστοποιηθούν τα ουσιαστικά προβλήματά τους. Και προφανώς, ουσιαστικό και θεμελιώδες πρόβλημα δεν είναι η σίτιση, όσο επώδυνα και αν βιώνεται από τους ίδιους τους μαθητές, ούτε και η μεταφορά, που μπορεί να ταλαιπωρήθηκαν ένα διάστημα, αλλά δε χάλασε και ο κόσμος βρε αδερφέ. 

Το να μην έχει όμως καθηγητές μουσικής ένα μουσικό σχολείο είναι τεράστιο πρόβλημα, εφάμιλλο της κλειστής παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου. Διότι, ούτε μουσικό σχολείο υφίσταται χωρίς μουσικούς, ούτε και νοσοκομείο δίχως παθολογική. 
Το πρόβλημα με τη στελέχωση του Μουσικού σχολείου δεν είναι σημερινό. Με τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εντοπίστηκε, αλλά αποδόθηκε στο γεγονός ότι ήταν καινούργιο. Στο πέρασμα των χρόνων φάνηκε όμως ότι τα αίτια ήταν πολύ βαθύτερα και πολύ πιο σοβαρά. Άλλωστε, σε όλη τη χώρα τα σχολεία αυτά είναι υποστελεχωμένα, ασχέτως αν οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας καμαρώνουν για τα νέα σχολεία που ιδρύουν και που και αυτά έχουν την ίδια ακριβώς τύχη με τα προηγούμενα. 
Υπάρχουν όμως και καταστάσεις που είναι πρωτόγνωρες. Για πρώτη φορά το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας έμεινε μόνο με δυο αναπληρωτές καθηγητές πιάνου, μάθημα ατομικό, υποχρεωτικό, αλλά και επιλογής. Οι απαιτούμενες ώρες για να γίνει ατομικό δεν καλύπτονται ούτε και με πέντε πιανίστες. Κάθε χρόνο κατά μέσο όρο προσλάμβαναν 4-5 καθηγητές πιάνου. Φέτος 2, χωρίς να λιγοστέψουν τα παιδιά, αλλά το υπουργείο ισχυρίζεται ότι πήρε πιο πολλούς αναπληρωτές από κάθε άλλη χρονιά. Μόνο που προφανώς δεν κατευθύνθηκαν στα Μουσικά. Φυσικά λείπουν και πολλές άλλες ειδικότητες. 
Με έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε αφενός ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι γονείς από το Σύλλογό τους, αφετέρου ότι κανείς δεν έχει λάβει την παραμικρή ενόχληση στο υπουργείο, πέρα από τα υπηρεσιακά έγγραφα για την πλήρωση των θέσεων. 
Και το ερώτημα είναι, πως γίνεται να φτάσανε τα παιδιά σε αυτήν την κατάσταση και κανένας να μην είχε κάνει την παραμικρή κίνηση προηγουμένως! Ακατανόητο πραγματικά!!!
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…