Home Ελλάδα Μανιαδάκης στην προανακριτική για τη σκευωρία Novartis: Πιστεύω ότι υπήρχε συντονιστής
Ελλάδα - 5 Δεκεμβρίου, 2019

Μανιαδάκης στην προανακριτική για τη σκευωρία Novartis: Πιστεύω ότι υπήρχε συντονιστής

 

Μας ανέκριναν ακόμα και σε… αυτοκίνητα – Η Τουλουπάκη με ρωτούσε αν ευσταθούν αυτα που έγραφαν οι εφημερίδες για Στουρνάρα, Γεωργιάδη και Σαμαρά, κι εγώ τους έλεγα ότι δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι ήταν παράνομες πράξεις γιατί δεν ήταν

 

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η εξέταση του κ. Νίκου Μανιαδάκη από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τη σκευωρία Novartis.Στη σημερινή του κατάθεση ο μάρτυρας έδωσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο που λαμβάνονταν οι καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων από τους εισαγγελείς Διαφθοράς αποκαλύπτοντας πως εκτός από τα ειδικά διαμερίσματα – γιάφκες τους ανέκριναν ακόμα και σε… αυτοκίνητα!


 

Ο σχετικός διάλογος είναι χαρακτηριστικός:Μανιαδάκης: Την πρώτη φορά που μου ασκήθηκαν πιέσεις εξαιτίας της Κελέση η εισαγγελέας μου είπε ποια είναι η επαπειλούμενη ποινή. Μου ειπώθηκε επίσης ότι θα βγω από το πρόγραμμα γιατί οι άλλοι μάρτυρες έδωσαν πιο σημαντικά στοιχεία. Και εγώ είπα στους εισαγγελείς ότι αυτά που λέγανε εναντίον μου ήταν ψέματα. Τελικά όμως η μάρτυρας άλλαξε την κατάθεση και παρέμεινα στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια υπήρχαν πιέσεις..

Κώτσηρας: Από ποιον;

Μανιαδάκης: Από την κυρια Τουλουπάκη. Με πίεζε να δώσω στοιχεία. Με ρωτούσαν αν ευσταθούν αυτα που έγραφαν οι εφημερίδες για τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σαμαρά. Εγώ τους έλεγα ότι δεν μπορω να παραδεχτώ οτι ήταν παράνομες πράξεις γιατί δεν ήταν.

Κώτσηρας: Ποιος σας καλούσε να καταθέσετε στο διαμέρισμα της Μιχαλακοπούλου;

Μανιαδάκης: Οι εισαγγελείς ειδοποιούσαν την αστυνομία και οι αστυνομικοί μας ειδοποιούσαν από το τηλέφωνο που μας έδωσαν.

Κώτσηρας: Εκτός από το διαμέρισμα, τη ΓΑΔΑ και την εισαγγελία βρισκόσασταν και αλλού;

Μανιαδάκης: Κάποιες φορες συναντηθήκαμε και σε αυτοκίνητο με αστυνομικούς μόνο. Μας ειδοποιούσαν βρισκόμασταν, μας έλεγαν κάτι και τέλος.

Κώτσηρας: Στις συναντήσεις με εισαγγελείς στη Μιχαλακοπούλου υπήρχαν γραμματείς;

Μανιαδάκης: Όχι, ποτε. Ούτε αστυνομικοί.Επανερχόμενος στο ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων και απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τους προστατευόμενους μάρτυρες κι αυτό γιατί τους έχω δει. Είναι οι Μαραγγέλη και ο Δεσταμπασίδης» ενώ για τον τελευταίο είπε ότι η ένταξή του σε καθεστώς προστασίας έγινε αμέσως μετά την απόλυσή του από την Novartis λόγω οικονομικών ατασθαλιών.Πιστεύω ότι υπήρχε συντονιστής


 

Απαντώντας σε ερωτήσεις της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι «υπήρχε συντονιστής».Ε.Λιακούλη: Έχετε περιγράψει όσα ζήσατε σε αυτή την υπόθεση ως κινηματογραφική ταινία. Γιατί;

Μανιαδακης: Σας έχω περιγράψει τίποτε φυσιολογικό εδω; Όλα όσα έχω ζήσει είναι απίστευτα.

Ε.Λιακούλη: Υπήρχε σκηνοθέτης;

Μανιαδάκης: Ναι. Πιστεύω ότι υπήρχε συντονιστής.

Ε.Λιακούλη: Γιατί;

Μανιαδάκης: Γιατί όλα αυτά ή ήταν τρελοί και τα έκαναν ή είχαν κάποιους λόγους και τα έκαναν.

Ε.Λιακούλη: Οι τρεις εισαγγελείς σας έδωσαν την εντύπωση οτι ερευνούν τα πολιτικα πρόσωπα ή το σύνολο της υπόθεσης. Σας ρωτούσαν κάτι άλλο εκτός από τα πολιτικα πρόσωπα; Σας ρωτούσαν π.χ. για φάρμακα;

Μανιαδάκης: Με ρωτούσαν για πολιτικούς. Επειδή τους γνώριζα.

Ε.Λιακούλη: Ναι, αλλά για τον κ. Λοβέρδο τους είπατε ότι δεν τον ξέρατε. Συνέχισαν να σας ρωτούν ωστόσο;

Μανιαδάκης: Ναι, συνέχισαν.

Ε.Λιακούλη: Στην επιτροπή σοφών πώς μπήκατε;

Μανιαδάκης: Την είχε συστήσει ο κ. Μόσιαλος και στη συνέχεια ηταν επικεφαλής ο κ. Άρης Σισσούρας. Το εχω ξεκαθαρίσει ότι καμία σχέση με αυτή δεν είχε ο Λοβέρδος. Και ούτε με τα φάρμακα είχε σχέση η Επιτροπή αυτή.

Ε.Λιακούλη: Είπατε οτι συναντούσατε αστυνομικούς σε αυτοκίνητο. Τους γνωρίζετε;

Μανιαδάκης: Ήξερα ένα όνομα μιας αστυνομικού, της Νίκης, η οποία ήταν ο σύνδεσμός μου με την αστυνομία, αν είναι αυτό το όνομά της. Επικοινωνούσαμε μέσω ενός κινητού τηλεφώνου που μου ειχε δώσει η αστυνομία. Και έχω κρατήσει τα τελευταια μηνύματα που είχα λάβει.

Ε.Λιακούλη: Πόσες φορές συναντήσατε αστυνομικούς σε αστυνομία;

Μανιαδάκης: Τρεις – τέσσερις φορες. Η Νίκη ήταν πάντα εκεί. Και μία φορά ήταν και ο Π.Μ. εκεί, ο προϊστάμενος του τμήματος Προστασίας μαρτύρων.

Ε.Λιακούλη: Είπατε χθες οτι ο κ. Σαράκης σας τηλεφώνησε όταν γυρίσατε από τη Βιέννη όπου πήγατε μυστικά. Πώς το γνώριζε ο κ. Σαράκης;

Μανιαδάκης: Δεν ξέρω. Πάντως δεν ήταν γνωστό. Τότε μου είπε ότι ήταν λάθος μου να πάω μόνος μου στις αμερικανικές αρχές. Μου έλεγε επίσης να μην έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι μονο τους Αμερικανούς να εμπιστεύομαι.

Ε.Λιακούλη: Λάβατε και υπόσχεση αμοιβής;

Μανιαδάκης: Ναι, βέβαια. Υπήρχε οικονομικό κίνητρο.

Ε.Λιακούλη: Καταλάβατε εάν οι ελληνικές αρχές είχαν σχέση με τον κ. Σαράκη; Ήξερε πράγματα;

Μανιαδάκης : Η άποψή μου είναι ότι είχε σχέση με την ελληνική δικαιοσύνη.Πέραν αυτών τα μέλη της προανακριτικής εκτιμούν ότι οι αναφορές του κ. Μανιαδάκη για προκατασκευασμένες καταθέσεις που έδινε με στικάκι στους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να συμπεριληφθούν στην δικογραφία τεκμηριώνουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.Αφορμή για τις ερωτήσεις των βουλευτών αποτέλεσε η διαφορετική γραμματοσειρά σε ορισμένες καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. Ο κ. Μανιαδάκης δικαιολόγησε τη συγκεκριμένη τεχνική διαφοροποίηση λέγοντας ότι πολλές καταθέσεις ή αποσπάσματα καταθέσεων τα ετοίμαζε στο σπίτι του και τα έδινε έτοιμα στους εισαγγελείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…