Home Εικόνες Αρχικής Μαζικές οι εκδηλώσεις στη Στερεά

Μαζικές οι εκδηλώσεις στη Στερεά

Με μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις τίμησαν οι εργαζόμενοι στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια την Εργατική Πρωτομαγιά, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα για οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, το περαιτέρω χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και τους κινδύνους από τους  ανταγωνισμούς και πολέμους.

Στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στη Στερεά Ελλάδα υπήρξε παρουσία και χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ενώ παράλληλα στάλθηκαν μηνύματα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO.

Στη Χαλκίδα, συνδικάτα της Εύβοιας, διοργάνωσαν συγκέντρωση στην παραλία, με ομιλητή τον Γιάννη Τζαβάρα, πρόεδρο του συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Γεωργία Μπαμπά, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της ΜΙΜΙΚΟΣ, ενώ το συγκρότημα «MENIAN» ερμήνευσε εργατικά τραγούδια από διάφορες χώρες.

Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ο Γιάννης Μαρούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και ο Κώστας Κόγιας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Οικονόμου, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αγωνιστικά, με απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά και στην πόλη της Θήβας από το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία της περιοχής.

Στη συγκέντρωση της Θήβας βρέθηκε αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό  . Επίσης χαιρετισμό στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Θήβα απηύθυναν ο Γιώργος Καβάλος, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας “Ο Σπάρτακος”, ο Στέργιος Κουτσούμπας από το συνδικάτο Οικοδομών Θήβας, ο Παύλος Σταμελάκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων “Μαΐλλης ΑΕ”, ο Βασίλης Κουτουλούλης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων “Μόρνος ΑΕ”, ο Νίκος Καπίρης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΑΒ, ενώ κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Καπούλα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Μαζική και με παλμό ήταν και η συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, τιμώντας αγωνιστικά την εργατική πρωτομαγιά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Νίκος Ρήννας, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, ο Νίκος Μπούρας εκ μέρους του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ, η Βάσω Γκικοπούλου, εκ μέρους των σωματείων συνταξιούχων, ενώ κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Κολιούση, πρόεδρο του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς.

Στο ΑλιβέριΣτο Αλιβέρι

Στο Αλιβέρι, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Εύβοιας, της Ένωσης συνταξιούχων Αλιβερίου Κύμης και της Ομάδας γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εργαζόμενους της επιχείρησης Παπαδιόχος που είναι αυτόν τον καιρό υπό το καθεστώς της αναστολής της σύμβασης εργασίας, σε μία ιδιότυπη ομηρία, χωρίς ασφαλιστικά θεσμικά δικαιώματα, χωρίς εισόδημα και με υποχρεώσεις που τρέχουν. Τονίστηκε η ανάγκη να προβλεφθεί επίδομα για όσο διαρκεί η αναστολή των συμβάσεών τους ύστερα και από τη πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κέκης Βαγγέλης από την Ένωση συνταξιούχων περιοχής Αλιβερίου – Κύμης ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου. Ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου.

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε ΙστιαίαΜακρακώμη.

Με επιτυχία και με συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και στην ακρίβεια τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ευρυτανία. Στο Καρπενήσι, πλήθος κόσμου με σημαντική παρουσία της νεολαίας, πήρε μέρος στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης. Στη συγκέντρωση  μίλησαν κατά σειρά οι Κώστας Μαστροκώστας, γραμματέας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, ο Βαγγέλης Γιαννιώτης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ευρυτανίας, ο Παναγιώτης Μαστροκώστας, πρόεδρος 15μελούς ΓΕΛ Καρπενησίου, ο Δημήτρης Πετρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευρυτανίας, και ο Δημήτρης Γκορόγιας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ (ΙΚΑ).

Με ομόφωνο ψήφισμα, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση και μέτρα προστασίας στον χώρο δουλειάς. Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου Στερεάς.

Αντίστοιχη συγκέντρωση με σημαντική συμμετοχή πραγματοποίησε ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Αγράφων και οι   δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Βαλαώρας.

Μαχητικό μήνυμα από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε όλη τη Φωκίδα στάλθηκε σήμερα στην συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Λαού, στην Άμφισσα. Με το σύνθημα «ελπίδα η πάλη των λαών», δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια, στο πόλεμο.

Οι εκατοντάδες απεργοί στην περιοχή μας και οι εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα σε όλη τη χώρα, στην απεργία που προηγήθηκε στις 6 του Απρίλη και οι άλλοι τόσοι που διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα δίνουν την καλύτερη απάντηση ότι υπάρχει διάθεση για αγώνα, ότι δεν παραδίδουμε τίποτα από όλα όσα δικαιούμαστε. Έδωσαν ηχηρή απάντηση σε όσους λένε ότι δεν είναι καιρός για αγώνες, ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μην έχουμε πολλές απαιτήσεις γιατί τώρα γίνεται πόλεμος. Μεγάλη συμμετοχή στην συγκέντρωση είχαν σωματεία συνταξιούχων, επαγγελματίες, αγρότες, άνεργοι και νεολαία.

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας Ειρήνη Καραχάλιου ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημάρατος Ηλίας από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Η Στεφανία Μελίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας «Αλ. Δελμούζος» απήγγειλε το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος». Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Άμφισσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…