Home Πολιτικά - Φωκίδα Μήπως ήρθε η ώρα;
Πολιτικά - Φωκίδα - 9 Νοεμβρίου, 2019

Μήπως ήρθε η ώρα;

 Αν το Υπ. Παιδείας προχωρήσει στην νομοθετική ρύθμιση για εισαγωγή σε ΑΕΙ με βάση το 10, η σχολή στην Αμφισσα θα αντιμετωπίσει εκ νέου πρόβλημα.

Πιθανόν το ιδιο πρόβλημα να είχε και το 2ο τμήμα που ανακοινώθηκε απο τον κ. Γαβρογλου (μαζί με μερικά δεκάδες ανα την Ελλάδα ακόμη, οταν τα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ με μια υπογραφή ) για να καταργηθεί απο την κ. Κεραμεως, με μια ανακοίνωση, μαζί με άλλα 37 ακόμη…
Για τα ζητήματα έλλειψης στρατηγικής και ουσιαστικής διαβούλευσης- μετά από τόσα χρόνια κρίσης – για την αγροτική, επαγγελματική και τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχουμε γράψει πολλές φορές.
Για μια φορά ακόμη η Άμφισσα, με το πρώην ΤΕΙ και σε μια νύχτα ΑΕΙ, αντιμετωπίζει θέματα βιωσιμότητας του τμήματος.
Αυτό συμβαίνει για τρίτη, τέταρτη φορά;;
Μήπως ήρθε η στιγμή να βάλουμε ουσιαστικές λύσεις στο τραπέζι;; Μήπως ήρθε η στιγμή Αιρετοί και Πολιτεία να στηρίξουν το τμήμα ή και τα τμήματα ουσιαστικά, με αρχή, μέση και τέλος, χωρίς να εύχεται κανείς να ” στραβοπατησει” ο πολιτικός ή εσωκομματικός του αντίπαλος;;
Το κτίριο έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού, όταν και εφόσον, η κυβέρνηση Καραμανλή το είχε στα αζήτητα, είχε απενταχθει από το ΕΣΠΑ.
Το κτίριο δίνει την δυνατότητα κάτι σοβαρό να γίνει ΑΛΛΑ και να μείνει, να αντέξει σε πολιτικές, που θα έπρεπε να έχουν στρατηγική.
Γιατί ούτε η κατάργηση των ΤΕΙ και η αναγόρευση τους σε ΑΕΙ με ενα μαγικό ραβδί υπήρξε λύση, μόνο προεκλογικό υλικό, ούτε η μη στελέχωση τους διαχρονικά βοήθησε, ούτε η στροφή της ΝΔ προς κύριο όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, βοηθά κοινωνία και επιστήμες.
Ας μην γράψουμε επι του παρόντος περισσότερα.
Για Φωκίδα και Άμφισσα και τύχη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρακαλώ πολύ, παρακαλούμε πολύ, όλους τους Αιρετούς, συμπολίτευσης κ αντιπολίτευσης, συνεννοηθείτε.
Παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, βρείτε πεδία συνεργασίας και λύσεων για την καλύτερη δυνατή δημόσια Παιδεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…