Home Πολιτικά - Φωκίδα Μήνυμα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης
Πολιτικά - Φωκίδα - 20 Μαρτίου, 2021

Μήνυμα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

200 χρόνια πέρασαν με χαρές και λύπες, νίκες και ήττες, μεγάλες στιγμές και μαύρες ημέρες. Εκατοντάδες Έλληνες άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία στο πέρασμα αυτών των διακοσίων χρόνων.
Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 δεν είναι μια μουσειακή επέτειος. Είναι η ευκαιρία για όλους μας, κοιτώντας την ιστορία μας να γράψουμε τις νέες λαμπρές σελίδες για το αύριο.
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, δίνεται η ευκαιρία και το βήμα στον καθένα από εμάς όχι μόνο να κατανοήσουμε καλύτερα την Επανάσταση του 1821, αλλά και να αναδείξουμε το δικό μας σταθμό στην ιστορία. Να κάνουμε τη δική μας αποτίμηση γεγονότων και προσώπων, να προτείνουμε τη δική μας δράση και συμβολή για το μέλλον.
Οι ημέρες που ζούμε δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας, προτρέπω να υψώσουμε από σήμερα παντού -σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο- την ελληνική σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας. Με τον τρόπο αυτόν τιμούμε όσους δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα στα σημερινά, σύγχρονα μέτωπα, ενώ παράλληλα τιμούμε την εθνική παλιγγενεσία και φυσικά τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821. Ντύνουμε την Ελλάδα στα γαλανόλευκα, στέλνοντας το μήνυμα πως στις δύσκολες στιγμές είμαστε ενωμένοι. Η σημαία είναι το σύμβολο των εθνικών μας αγώνων. Συλλογικά και πειθαρχημένα θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία.
Διακόσια χρόνια μετά, η λάμψη της Ελληνικής Επανάστασης φωτίζει το μέλλον.

 
Χρόνια πολλά Ελλάδα.
Κωνσταντίνος  Χαλιορής
Οικονομολόγος Μ.Sc
Υποψήφιος Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Συντονιστής Γενικός Διευθυντής
ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…