Home Δήμος Δελφών Λ. Αναγνωστόπουλος για δημοτικη αρχή “Διοικητική και οργανωτική ανεπάρκεια”
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 2 Φεβρουαρίου, 2023

Λ. Αναγνωστόπουλος για δημοτικη αρχή “Διοικητική και οργανωτική ανεπάρκεια”

Διοικητική και οργανωτική ανεπάρκεια στη σημερινή δημοτική αρχή καταλογίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Δελφών κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος με αφορμή την πορεία αρκετών έργων που είτε απεντάχθηκαν είτε καθυστέρησαν να υλοποιηθούν.
“ Ο κος Ταγκαλής έκανε προεκλογική σημαία του τις μελέτες αλλά στο τέλος απέδειξε την ανεπάρκειά του”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος και παράλληλα υπόσχεται ότι θα βρει λύση με το παρκινγκ βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα , το παρκινγκ στους Δελφούς ενώ χαρακτηρίζει “πυροτέχνημα” το master plan του Γαλαξιδίου “που κανείς δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο από την ημέρα της παρουσίασης του.”
Παράλληλα , υπόσχεται ότι αν οι δημότες τον τιμήσουν με την ψήφο τους θα επανεκκινήσει το πρόγραμμα για τους Ρομά και θα μετεγκατασταθούν στο χώρο που είχε αδειοδοτηθεί.
Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι ήδη είναι σε συζητήσεις με τους κκ Μέγκο και Δρακάκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας την ίδια στιγμή που μιλά για 2-3 ανιστόρητα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να κάνουν συνδυασμό χωρίς όμως επιτυχία Για την προσπάθεια μελών του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθούν από τον κ Σκυλογιάννη αφού τονίζει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους η όποια επιλογή στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει ότι “εξυπηρετεί την υπαρκτή ανάγκη της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών της, για λύσεις στα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν.”
Σε ότι αφορά το δικό του ψηφοδέλτιο τονίζει ότι θα είναι υπερκομματικό, με έμφαση στη νέα γενιά και στην πολυσυλλεκτικότητα

“ βιώσαμε όλοι μας την ανεπάρκεια των διοικούντων”

Από την αρχή της θητείας της η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι οι φάκελοι σε πλειάδα έργων ήταν προβληματικοί και γι΄ αυτό δεν προχώρησαν, είτε καθυστέρησαν. Τι απαντάτε σε αυτό;

Καταρχάς κε Μπελέρη, σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνεται να επικοινωνήσω με το αναγνωστικό σας κοινό.
Ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής στερείται πειστικών επιχειρημάτων, άλλωστε αυτό αποδείχθηκε στην πορεία των πραγμάτων, όπου τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να μεταφέρουν τα ώριμα προς δημοπράτηση έργα από πρόγραμμα σε πρόγραμμα με αποτέλεσμα τα τραγελαφικά γεγονότα που συνέβησαν. Να θυμίσω τις περιπτώσεις του Κλειστού Γηπέδου στην Ιτέα και του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού. Ακόμη αναμένουμε την υλοποίησή τους.
Αλλά και με την πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα βιώσαμε όλοι μας την ανεπάρκεια των διοικούντων, όπου απορρίπτοντας τις αρχικές αρχιτεκτονικές μελέτες, στην ουσία την μετέτρεψαν σε μια πλατεία γεμάτη από καρέκλες και παρδαλές ομπρέλες, πλήρως αντιαισθητική. Οι όμοροι επαγγελματίες καταλαβαίνουν καλύτερα τι εννοώ.
Ο κος Ταγκαλής έκανε προεκλογική ση
μαία του τις μελέτες αλλά στο τέλος απέδειξε την ανεπάρκειά του.

Πλησιάζοντας στις εκλογές θέλουμε να μας δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις για μια σειρά θέματα. Πώς θα διαχειριστείτε το θέμα των Ρομά;

Η μοναδική ρεαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί μέχρι και σήμερα ήταν της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δυστυχώς από τότε δεν έχει γίνει το παραμικρό και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Μόνο φήμες και ευχολόγια των σημερινών διοικούντων, ενώ αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπήρχε κανένα εναλλακτικό σχέδιο. Όλα εν ονόματι της ψηφοθηρίας.
Συνεπώς και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο θα προχωρήσουμε άμεσα στην μετεγκατάστασή τους στον μοναδικό χώρο που έχει καθοριστεί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ όσοι κατοικούν παράνομα στην περιοχή, θα απομακρυνθούν με τις νόμιμες διαδικασίες.

Τι θα κάνετε με το πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα;

Λύση υπάρχει και προφανώς υπάρχει και πολιτική βούληση να προχωρήσουμε. Είναι κρίμα να πάει χαμένη όλη αυτή η σοβαρή προσπάθεια της περασμένης δημοτικής θητείας με την αγορά του οικοπέδου που βρίσκεται στο ύψος του κόμβου του ΒΙΟΠΑ της Άμφισσας. Είναι κρίμα που διέταξαν οι διοικούντες τον εργολάβο να αποχωρήσει ενώ το έργο είχε ήδη ξεκινήσει. Το μόνο που με ανησυχεί είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης, αλλά θεωρώ ότι θα ξεπεραστεί σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια.

Τι θα κάνετε αν εκλεγείτε με το πάρκιγκ των Δελφών και το master plan του Γαλαξιδίου;

Στην πολιτική εκδήλωση στους Δελφούς την περασμένη Κυριακή ήμουν σαφής, πιο σαφής δεν γίνεται. Ο δημοτικός χώρος στάθμευσης οχημάτων είναι σοβαρό αναπτυξιακό έργο και πρέπει άμεσα να προχωρήσει και να δημοπρατηθεί. Ο κος Ταγκαλής ευθύνεται αποκλειστικά για τις σημερινές παλινωδίες.

Για το Γαλαξίδι ότι είναι χρήσιμο θα προχωρήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Δεν μηδενίζουμε τις προτάσεις όπως έκανε κατά το παρελθόν η τότε μείζονα αντιπολίτευση. Φοβάμαι όμως ότι στην ουσία το master plan αποτελεί ένα ακόμη «πυροτέχνημα» της δημοτικής αρχής, κανείς δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο από την ημέρα της παρουσίασης του.

Πώς αισθάνεστε που επιτέλους κρίθηκε η οικονομική πολιτική που ασκήσατε το 2014-2019;

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών αποτύπωσαν με σαφήνεια την ορθή και ωφέλιμη για τον Δήμο και τους δημότες του οικονομική πολιτική που ασκήσαμε. Το σημαντικότερο όμως είναι η εμπιστοσύνη των ελεύθερων επαγγελματιών και των δημοτών, που μου μεταφέρουν με κάθε ευκαιρία, ότι ως αντιδήμαρχος οικονομικών βοήθησα να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των συναλλασσομένων μερών, δηλαδή του δήμου και των ιδιωτών.

“ η πλειοψηφία των πολιτών του δήμου μας
επιθυμεί συνεργασία”

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αναζητούν άλλες υποψηφιότητες. Πώς σχολιάζεται την στάση τους;

Για το μεν ΠΑΣΟΚ γνωρίζω ότι δεν προκρίνει καθαρά κομματικές υποψηφιότητες στους μικρούς και μεσαίους δήμους, όπως ο δήμος Δελφών, αλλά επιζητεί ευρύτερες συνεργασίες με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Οι όποιες προσπάθειες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέχρι πριν λίγο καιρό, έγιναν από 2-3 ανιστόρητα «τοπικά στελέχη» χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, διάβασα στην εφημερίδα σας ότι προκρίνει κάποια υποψηφιότητα με στήριξη των οργανωμένων μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Εάν συμβαίνει αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, προφανώς όμως και δεν πιστεύω ότι εξυπηρετεί την υπαρκτή ανάγκη της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών της, για λύσεις στα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν.

Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με τους κκ Μέγκο και Δρακάκη. Αν ναι υπό ποιους όρους;

Θεωρώ ότι την απάντηση την έχει δώσει ήδη η πλειοψηφία των πολιτών του δήμου μας, που επιθυμεί μια τέτοιου είδους συνεργασία, στο πλαίσιο όμως προγραμματικής σύγκλισης για το παρόν και το μέλλον αυτού του δήμου. Με αυτό το σκεπτικό έχω επικοινωνήσει και με τους δύο επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα πλάνο εργασίας, προεκλογικό και μετεκλογικό.

Συνεχώς λέτε ότι δεν θα συνεργαστείτε με κόμματα ακραίων πολιτικών θέσεων. Εννοείτε τους φασίστες και ναζιστές της Χρυσής Αυγής ή και κάποιους άλλους;

Ήμουν αυτός, ως αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας που σε συνεννόηση με τον τέως Δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο, κλείσαμε τις πόρτες του δημοτικού καταστήματος σε εκδηλώσεις μίσους και προβολής ναζιστικών θέσεων. Αντιθέτως ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης κος Ταγκαλής φρόντισε να σιωπήσει στο δημοτικό συμβούλιο που είχε γίνει. Συνεπώς οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και προφανείς, δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Επειδή όμως πάντα ο κίνδυνος υφίσταται, επαναλαμβάνω την θέση μας.

“η τρέχουσα δημοτική θητεία με την διοίκηση Ταγκαλή γέμισε τους δημότες με απογοήτευση”

Τι κάνει η δημοτική αρχή σήμερα που δεν θα καταδεχόσασταν να κάνετε ακόμη και αν κόστιζε την νίκη σας;

Η ειδοποιός διαφορά με την δημοτική αρχή έχει να κάνει με τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά και που παρέσυραν την πλειοψηφία των συνδημοτών μας να τους ψηφίσουν. Τα αποτελέσματα αυτής της απαράδεκτης πολιτικής υποσχεοσιολογίας είναι ορατά στον καθένα. Σε μια τέτοιου είδους ρητορική δεν θα προχωρήσω, ακόμη και εάν αυτό μας κόστιζε εκλογικά.

Θα είναι στο πλευρό σας η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σοφία Αναγνωστάκου; Ρωτώ γιατί πολλοί επικαλούνται κώλυμα.

Με την Σοφία πορευόμαστε μαζί και τώρα και στο μέλλον.
Άλλωστε θεωρώ ότι είναι ένα πρόσωπο με μεγάλες ικανότητες που τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την κοινωνία μας. Κώλυμα δεν υφίσταται, αλλά ομολογουμένως θα βόλευε κάποιους κάτι τέτοιο.

Ποιά θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου σας;

Το ψηφοδέλτιο θα είναι υπερκομματικό, με έμφαση στην νέα γενιά, στην πολυσυλλεκτικότητα από ανθρώπους όλων των επαγγελματικών κλάδων, με ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και του μόχθου, αγρότες , ελεύθεροι επαγγελματίες. Σε κάθε περίπτωση θα εκφράζει την θέληση μας για αλλαγή πορείας, με κύριο γνώμονα ο τόπος μας να καταστεί και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Γιατί κάποιος να εμπιστευτεί την παράταξή σας;

Η δημοτική παράταξη ξεκίνησε το 2014 από τον Θανάση Παναγιωτόπουλο. Η προσπάθεια αυτή δεν ήταν όμως ατομική, το όραμα ενός ανθρώπου, αλλά μιας διευρυμένης ομάδας με όρεξη και πάθος για εργασία για τον τόπο μας. Μετά την αποχώρηση του από την ηγεσία τον Οκτώβριο του 2020, με δημοκρατικές διαδικασίες ανέλαβα ως επικεφαλής. Με την εμπειρία όλων αυτών των ετών, με αξιόλογους παλιούς και νέους συνεργάτες, αλλά και με το ίδιο ενδιαφέρον συνεχίζουμε.
Δυστυχώς η τρέχουσα δημοτική θητεία με την διοίκηση Ταγκαλή γέμισε τους δημότες με απογοήτευση. Πιστεύω όμως ότι σήμερα ο κόσμος αντιλαμβάνεται ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά μπορούν να συμβάλουν προς την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας υλοποιώντας τις δεσμεύσεις τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…