Home Δήμος Δελφών Λύση για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αιτείται ο Δήμαρχος Δελφών

Λύση για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αιτείται ο Δήμαρχος Δελφών

Λύση για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αιτείται ο Δήμαρχος Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Να κατοχυρωθεί η μόνιμη απασχόληση των σημερινών εργαζόμενων» 

 

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαο Σουλιώτη, με την οποία θέτει το μείζον θέμα της εξεύρεσης λύσης για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους της χώρας απέστειλε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ταγκαλής θέτει το ζήτημα των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την προκήρυξη για τη στελέχωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Αφορμή αυτής αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία καταργείται η μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για το 50% των θέσεων, με αποτέλεσμα 1.200 άτομα που ήδη υπηρετούν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να μένουν εκτός επιλογής και να απολύονται!

Ο Δήμαρχος Δελφών αιτείται το θέμα να εισαχθεί στον επόμενο Δ.Σ. της ΠΕΔ για λήψη σχετικής απόφασης και ακολούθως να τεθεί στο προγραμματισμένο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που χρίζουν επίλυσης. 

Με δήλωση του ο κ. Ταγκαλής εστιάζει στη σπουδαιότητα του «Βοήθεια στο Σπίτι» και στο έργο που έχουν παράξει όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοί του, αποτελώντας επί της ουσίας την καρδιά του προγράμματος μέσω της ιδιαίτερης αφοσίωσης που έχουν επιδείξει όπου έχει απαιτηθεί σε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών. «Χρέος μας είναι η εξασφάλιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που θα λύνει το πρόβλημα και θα κατοχυρώνει τη μόνιμη απασχόληση στους ΟΤΑ όλων των εργαζομένων που σήμερα υπηρετούν στο «Βοήθεια στο Σπίτι», τονίζει ο κ. Ταγκαλής. 

1 Σχόλιο

  1. Πραγματικά με ξεπερνάει το γεγονός ότι τον έπιασε το Δήμο ο πόνος για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Για τους άλλους που έδιωξε ,ξέρετε αυτούς στην καθαριότητα κλπ, γιατί δεν έκανε κάτι;;;;;; Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων , Δήμαρχοι που κάνουν διακρίσεις……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…