Home Δήμος Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος: “Ο δήμος Δελφών επιχορηγείται με 500.000 ευρώ για την πλατεία Θεάτρου”
Δήμος Δελφών - 3 Δεκεμβρίου, 2020

Λουκάς Αναγνωστόπουλος: “Ο δήμος Δελφών επιχορηγείται με 500.000 ευρώ για την πλατεία Θεάτρου”

 Την   είδηση ότι ο δήμος Δελφών θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 500.000 ευρώ για να εξοφλήσει μέρος της υποχρέωσης του Δήμου προς την οικογένεια Παπαθανασίου μας επιβεβαίωσε χθες ο επικεφαλής της παράταξης “Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών” κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος ο οποίος ταυτόχρονα μας απέστειλε την τοποθέτησή του επί του θέματος στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή. Ωστόσο, το ερώτημα είναι γιατί την εξέλιξη αυτή την μαθαίνουμε από τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης και όχι από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του δήμου Δελφών… 

 
Η τοποθέτηση του κ Αναγνωστόπουλου
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 500.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης.12.2019 (πριν περίπου έναν χρόνο) ο κ. Δήμαρχος αιφνιδίασε το Σώμα, αφού χωρίς καμία έγγραφη εισήγηση μέχρι την ώρα της συνεδρίασης, εμφανίστηκε ξαφνικά με την πρόθεση να καταθέσει «συμβιβαστική πρόταση» για την διευθέτηση της οικονομικής διαφοράς με τους κληρονόμους Παπαθανασίου.
Εμείς τότε αντιδράσαμε εντονότατα, όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, καθώς και παρευρισκόμενοι δημότες και εν τέλει το θέμα αποσύρθηκε.
Οι προτάσεις μας (καθώς και αυτές που είχαν κατατεθεί από την παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο») συνέτειναν προς δύο κατευθύνσεις:
Α) Να επιμείνει ο Δήμος προς ο Υπουργείο Εσωτερικών για να βρεθεί χρηματοδότηση (τύπου ληξιπροθέσμων οφειλών), κάτι που ο δήμαρχος εκτιμούσε τότε ότι είναι αδύνατον.
Β) Να μην υπάρξει συμβιβασμός με τους αντιδίκους μας, ακόμη και αν χρειαστεί προσωρινά να «ματώσουμε» οικονομικά, με δεδομένο ότι είχαμε ήδη πετύχει κατά τη δική μας θητεία την ακύρωση της Πράξης Αναλογισμού της δεκαετίας του 1990, με Απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Η ανάκληση αυτής της Πράξης Αναλογισμού, που ευνοούσε αδικαιολόγητα την πλευρά Παπαθανασίου, έδινε σ’ εμάς την ελπίδα να «γυρίσουμε το παιχνίδι» μεσοπρόθεσμα και συνεπώς δεν έπρεπε να κλείσει το θέμα εσπευσμένα.
Εν τέλει ο Δήμος μας χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών για το «ληξιπρόθεσμο» χρέος μας που αυτή τη στιγμή έχει καταστεί τελεσίδικο προς την οικογένεια Παπαθανασίου και έτσι δεν θα χρειαστεί να «ματώσουμε» οικονομικά πάρα πολύ.
Η εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη και προφανώς εμείς υπερψηφίζουμε την σχετική εισήγηση (περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού).
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…