Home Πολιτικά - Φωκίδα Λιάνα Πιλάλα- Τσακίρη: Κουρασμένη, παρακμιακή και επικίνδυνη πολύ πριν το «τέρμα» η πολιτική ηγεσία της Φωκίδας…
Πολιτικά - Φωκίδα - 7 Ιουλίου, 2018

Λιάνα Πιλάλα- Τσακίρη: Κουρασμένη, παρακμιακή και επικίνδυνη πολύ πριν το «τέρμα» η πολιτική ηγεσία της Φωκίδας…

 «Ακόμη και σε περιπτώσεις που είχε εξασφαλισμένη τη συναίνεση των κατοίκων ο Βουλευτής κατάφερε να δημιουργήσει ισχυρότατα  «ρήγματα» στην εμπιστοσύνη των Φωκέων απέναντί του», υποστηρίζει η κ. Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη σε τοποθέτησή της.

 
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
  Η καθημερινή πορεία των θεμάτων της Φωκίδας ιδίως το τελευταίο διάστημα, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου  έχει πλέον ξεκάθαρα επιλέξει τον δρόμο της  απολιτίκ  απομόνωσης και δείχνει να έχει κουραστεί και να διαχειρίζεται(;) με το… ζόρι τις σημαίνουσες  υποθέσεις των πολιτών. 
Ο βουλευτής δείχνει εκ των πραγμάτων να αδυνατεί να παρουσιάσει μια συγκροτημένη, ρεαλιστική και κυρίως νομίμως εφαρμόσιμη πρόταση επίλυσης προβλημάτων ουσίας στα πλαίσια των καθηκόντων του. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που συνάντησε συναίνεση από πλευράς των πολιτών, κατάφερε με την προχειρότητα (στην καλύτερη περίπτωση) με την οποία χειρίστηκε τα πράγματα να οδηγηθούν τα προβλήματα και πάλι σε αδιέξοδο και, βέβαια, να δημιουργήσει ισχυρότατα  «ρήγματα» στην εμπιστοσύνη των Φωκέων απέναντί του. Οι υστερικές και κυβερνητικά  εντεταλμένες απόπειρες δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν ούτε το Νοσοκομείο της Άμφισσας σε δευτεροβάθμια λειτουργία, ούτε τις μονάδες υγείας της Φωκίδας να λειτουργήσουν ως τέτοιες. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές αντισταθμίζεται με το λουκέτο στην υγεία επί θητείας γιατρού βουλευτή;
 Τα ζωτικής σημασίας θέματα της Φωκίδας μέρα με τη μέρα οξύνονται, με άμεσες επιπτώσεις, όχι στην διαβίωση, ανάπτυξη κλπ. αλλά στην επιβίωση των κατοίκων. 
  Η διαχείριση του ζητήματος των ΡΟΜΑ απέβη τραγική και για τις δύο πλευρές του νομίσματος. 
Η Αστυνομία της Φωκίδας φυλλορροεί! Διαλύεται. Η αστυνόμευση στο Νομό με τα σωφρονιστικά καταστήματα υψίστης ασφαλείας «διώκεται». 
Μήπως ο ίδιος δεν διακήρυττε δημόσια, όταν προσπάθησα να σταματήσω αυτό που τελικά συνέβη με το Α.Τ. Ιτέας, ότι «έσωσε» την κατάσταση με παρέμβασή του στο αρμόδιο Υπουργείο; 
Μπροστά στην δικαιολογημένη οργή, το περιβάλλον του που φαίνεται να διαχειρίζεται την εικόνα του,  το μόνο που έχει πλέον να αντιτάξει είναι αλαζονεία, ειρωνείες και σχόλια πανικού.  Ο ίδιος απέχει. Εσχάτως δε επιδεικνύει και ένοχη σιωπή. Ποια είναι η παρέμβασή του για το κλείσιμο του ΤΕΙ Άμφισσας; Πώς δικαιολογεί ότι είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που υποβαθμίζεται στην χώρα;
Αυτή η εικόνα της παρακμής με τα σημάδια της έντονης κόπωσης σε συνδυασμό με την «συμμόρφωση» σε κυβερνητικές εντολές που οδηγούν τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες «στα κάγκελα» δεν αξίζει στην Φωκίδα ούτε στους ανθρώπους της.  
Τουλάχιστον, ας φροντίσει στο διάστημα που απομένει μέχρι να παραδώσει την έδρα να διεκπεραιώσει τα βασικά τρέχοντα θέματα, με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, τα οποία στοιχίζουν όπως αποδείχθηκε, στους Φωκείς σε επίπεδο ζωής!  
 
Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη 
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος
Δημοτικής Ενότητας  Ιτέας
Δήμου Δελφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…