Home Εικόνες Αρχικής Λείπουν καθηγητές κατεύθυνσης

Λείπουν καθηγητές κατεύθυνσης

Ετοιμάζονται για πανελλήνιες χωρίς καθηγητές στα μαθήματα που δίνουν

Λείπουν καθηγητές κατεύθυνσης

-«Βασιλιάς των κενών» το Μουσικό για άλλη μια χρονιά, μόνο που τα κενά αφορούν και μαθήματα γενικής παιδείας.

-«Αχίλλειος πτέρνα» της Πρωτοβάθμιας οι σχολικοί νοσοκόμοι, η οποία ωστόσο δεν έχει κενά σε εκπαιδευτικούς.

 

Πιστό στο έθιμο των κενών το εκπαιδευτικό σύστημα για άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά σχολεία χωρίς καθηγητές, με τα παιδιά που προετοιμάζονται για πανελλήνιες να μην έχουν κάνει ούτε μια ώρα σε μαθήματα κατεύθυνσης.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στην πρωτοβάθμια που καλύφθηκε από την αρχή της χρονιάς, με μοναδικό αγκάθι τους σχολικούς νοσοκόμους.

 

Αρνητική πρωτιά για άλλη μια χρονιά κατέχει το Μουσικό σχολείο με τα περισσότερα κενά, μόνο που φέτος δεν αφορούν μόνο τις Μουσικές ειδικότητες, αλλά και βασικά μαθήματα γενικής παιδείας.

Ειδικότερα στο Μουσικό τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες δεν κάνουν φυσική κατεύθυνσης, όπως και χημεία! Κοινώς, χωρίς φροντιστήρια κανένα παιδί δε θα είχε ελπίδες για μια καλή σχολή!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ΕΠΑΛ θα στελεχωθεί τελευταίο, διατηρώντας την παράδοση χρόνων.

Η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Εύη Λαμπίδη μας ενημέρωσε επίσημα για τα κενά. Ανέφερε τα κάτωθι:

«Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, σας ενημερώνουμε ότι τα κενά Γενικής Παιδείας στα σχολεία της ΔΔΕ Φωκίδας είναι τα κάτωθι:

1 ΠΕ04.02 ΧΗΜΙΚΩΝ

1 ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΩΝ

1 ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

1 ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ

1 ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1 ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Συμπληρωματικά, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν και ελλείψεις εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου»

 

Χάλια η κατάσταση στο Ειδικό Εργαστήρι

 

Σε απόγνωση είναι οι γονείς του Ειδικού Εργαστηρίου, που παραλαμβάνουν τα παιδιά τους γύρω στις 12:30 σαν να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο! Τα παιδιά δεν κάνουν πληροφορική, ενώ τις τελευταίες μέρες λείπει φιλόλογος και ώρες γεωπονικής, όπως μας πληροφορούν γονείς των παιδιών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως μας τα κοινοποίησε η κ. Εύη Λαμπίδη, «στα ΣΜΕΑΕ τα κενά είναι τα κάτωθι:

1 Φιλόλογος ειδικής αγωγής

1 Ψυχολόγος

1 Κοινωνικός Λειτουργός»

Χωρίς σχολικούς νοσοκόμους η Πρωτοβάθμια

 

Σε σαφώς καλύτερη θέση είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που έχει ελάχιστα κενά, αλλά με «αχίλλειο πτέρνα» τους σχολικούς νοσοκόμους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διευθύντρια κ. Αμαλία Παπαϊωάννου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας είναι πλήρως καλυμμένα με δασκάλους και νηπιαγωγούς. Συνολικά τα κενά είναι ένα θέση Αγγλικών και ακόμη μια μειωμένου ωραρίου στην ίδια ειδικότητα, αλλά και μια θέση πληροφορικής. Η πρωτοβάθμια χρειάζεται δυο εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου για την παράλληλη στήριξη και τέσσερις σχολικούς νοσοκόμους. «Ειδικά για τους σχολικούς νοσοκόμους πρέπει άμεσα να βρούμε λύση. Οι περιπτώσεις τις οποίες αφορούν είναι σοβαρές και πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου. Προσανατολιζόμαστε  ήδη σε άλλες λύσεις», τόνισε η κ. Παπαϊώννου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…