Home Πολιτικά - Φωκίδα Κωνσταντίνος Χαλιορής : Πανηγυρίζουν στο Μαξίμου για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία
Πολιτικά - Φωκίδα - 27 Ιανουαρίου, 2017

Κωνσταντίνος Χαλιορής : Πανηγυρίζουν στο Μαξίμου για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

 Με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την επίσκεψη μου στην Χίο θα ήθελα να σχολιάσω μία από τις πολιτικές αποτυχίες αυτής της Κυβέρνησης, την αποτυχία στην διαχείριση του προσφυγικού. Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας στην απέλπιδα προσπάθεια τους να βρουν υπευθύνους για τις δικές τους πολιτικές αποτυχίες, εκτίθενται για ακόμη μια φορά. Αφού ήδη έχουν δεχθεί τις επικρίσεις και τις καταγγελίες της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής, του Ο.Η.Ε., αλλά και τον Μ.Κ.Ο που ασχολούνται με την διαχείριση του προσφυγικού αλλά κυρίως και όλων των νησιωτών του βορειοανατολικού Αιγαίου, κατάφεραν να καταδικαστούν και στην συνείδηση των σωμάτων ασφαλείας.

Σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνουν την ολέθρια πολιτική την οποία ακολουθούν, ομολογώντας την απροθυμία τους να φυλάξουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Κινούμενοι, προφανώς, στην λογική του κ.Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα». Ας μάθει λοιπόν, επιτέλους, ο αρμόδιος Υπουργός αλλά και το σύνολο της Κυβέρνησης, τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το σύνολο των χωρών της Ευρώπης, όταν προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα τους και θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να συμβουλευτεί τους επιτελείς και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Αυτούς που καθημερινά επιτελούν ένα πολυδιάστατο εθνικό έργο, διασώζοντας με αυτοθυσία ζωές στο Αιγαίο. Αυτούς που δυστυχώς ο κ. Μουζάλας προ ολίγών ημερών, δεν δίστασε να προσβάλει αφού τους κατηγόρησε ότι στο παρελθόν υπήρξαν, ουσιαστικά, «κατ’έντολή δολοφόνοι».

Σήμερα το αίτημα της αποσυμφόρησης των νησιών δεν είναι απλά μία απαίτηση των νησιωτών του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά κρίνεται άμεσα αναγκαία. Ο υπερπληθωρισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά κάνει την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων αλλα και των νησιών γενικότερα,εξαιρετικά δυσχερή, δίνοντας λαβές για κοινωνικά ζητήματα τα οποία εγείρονται σταδιακά. 

Δυστυχώς η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα είναι άγνωστες λέξεις για κάποιους.


Κωνσταντίνος Εμ.Χαλιορής

Οικονομολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…