Home Εικόνες Αρχικής Κωνσταντίνος Χαλιορής:Οι Έλληνες επιβράβευσαν τη σταθερότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Εικόνες Αρχικής - 30 Μαΐου, 2023

Κωνσταντίνος Χαλιορής:Οι Έλληνες επιβράβευσαν τη σταθερότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένα ηχηρό μήνυμα έστειλαν οι Έλληνες με την ψήφο τους στις εκλογές της 21 Μαΐου. Ήταν ένα ηχηρό μήνυμα με αποδέκτες τόσο την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από την επιβράβευση της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μιας πολιτικής σταθερής, αξιόπιστης που χάραξε δρόμους προόδου για την Ελλάδα σε όλους τους τομείς και ενέσκηψε πάνω στα προβλήματα των κατοίκων της προσπαθώντας με συνέπεια να δώσει λύσεις.

Ο Έλληνας εκτίμησε τη στάση που έδειξε ο Πρωθυπουργός στις δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της τετραετίας που ηγήθηκε της χώρας. Δύσκολες στιγμές, που η μία διαδεχόταν την άλλη σε μία παγκόσμια αλλά και πανελλήνια «σκακιέρα». Και όλες αυτές τις στιγμές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί. Ήταν εκεί για να προσπαθήσει να δώσει λύσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες. Ακόμα και όταν αυτές δεν βάραιναν τον ίδιο. Δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. Πάντα έβγαινε μπροστά και κοίταζε στα μάτια τον λαό που εμπιστεύτηκε την τύχη του στα χέρια του. Έκανε την αυτοκριτική του, ζητούσε συγνώμη και φρόντιζε τα λάθη να μην επαναληφθούν. Την ώρα που κάποιοι επέλεγαν την ακραία ρητορική, τον μηδενισμό και την απαξίωση του ελληνικού λαού, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επεξεργαζόταν λύσεις για τα προβλήματα.

Η τετραετία που πέρασε ήταν μία από τις δυσκολότερες, τουλάχιστον, από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε μέσα κρίσεις οικονομικές, κοινωνικές, ενεργειακές, εθνικές αλλά και κρίσεις αξιών. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις δυσκολίες. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 21η Μαΐου αποτέλεσε την επιβράβευσή της.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διαμορφώσει το πρόγραμμά του σύμφωνα με τις ανάγκες που προέκυπταν. Όταν οι ανάγκες έδειξαν ότι έπρεπε να αφήσει στην άκρη ακόμα και κάποιες από τις ιδεολογικές αρχές του, δεν δίστασε να το κάνει. Αν και φιλελεύθερος, όταν οι περιστάσεις τον έφεραν αντιμέτωπο με τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησαν στους Έλληνες οι διεθνείς οικονομικές κρίσεις, επέλεξε να σταθεί δίπλα στους πιο αδύναμους πολίτες και να αναζητήσει μέτρα για να τους στηρίξει. Μέτρα που διευκόλυναν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας. Όμως δεν ήταν μόνο αυτά. Ήταν και οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μέσα από την ανάπτυξη, η οποία έδωσε και την ευκαιρία να μιλάμε για αυξήσεις μισθών. Κι εδώ, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι η ανάπτυξη επετεύχθη σε μία περίοδο κρίσης. Οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι στην αγορά απέδωσαν και αυτοί τους δικούς τους καρπούς.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά από μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου και ο λαός θα πρέπει να επιλέξει και πάλι τη σταθερότητα και την πρόοδο, εγγύηση για τα οποία αποτελεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες της Φωκίδας θα πρέπει να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της προόδου του τόπου τους αλλά και υπέρ της Ελλάδος. Από την πλευρά μου θα ήθελα να καλέσω όλους τους συντοπίτες μας να συμμετέχουν στη νέα εκλογική αναμέτρηση και γενικότερα να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της κοινωνίας της Φωκίδας. Μέσα από συνέργειες κομμάτων, χρωμάτων και πολιτών μπορεί να επιτευχθεί η ανάταση της περιοχής μας, η ανάταση της Ελλάδος.

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής

Οικονομολόγος – MSc.

Υπ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Συντονιστής Γενικός Διευθυντής

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών – Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…