Home Πολιτικά - Φωκίδα ΚΡΑΥΓΗ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ
Πολιτικά - Φωκίδα - 19 Νοεμβρίου, 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ

 Το δικό της Γολγοθά  περνάει  η οικογένεια του καθηγητή Καλών Τεχνών Γιάννη Σκορλέτου από το  Σερνικάκι που  τις τελευταίες ημέρες ζει στο σκοτάδι, χωρίς ρεύμα καθώς η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή επειδή δεν μπόρεσαν να καταβάλουν το αντίτιμο του τελευταίου λογαριασμού αξίας λίγων δεκάδων ευρώ.

 
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ λειτουργώντας χωρίς κοινωνική ευαισθησία  έκοβε το ρεύμα στην άτυχη οικογένεια χωρίς να κατανοήσει ότι στο σπίτι διαμένει και ένα ανήλικο παιδί και χωρίς να δεχτεί ότι το ρεύμα  δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό που πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ιδίως το χειμώνα,  ο δήμος Δελφών χρωστά στον καθηγητή πάνω από 1600 ευρώ από υπηρεσίες που είχε προσφέρει τα περασμένα χρόνια ως εργαζόμενος στο Εικαστικό Εργαστήρι της Άμφισσας.
 
«Είμαι καθηγητής εικαστικών σε δημοτικά της Άμφισσας. Η σύζυγος μου παραμένει ‘άνεργη για μεγάλο χρονικό διάστημα αν και κάναμε άπειρες προσπάθειες να βρούμε δουλειά.
Πήρα ένα δάνειο για επαγγελματικούς λόγους αλλά δυστυχώς οι δουλειές δεν πήγαν καλά και κλείσαμε την επιχείρηση. Από  κοντά ήρθαν και οι μειώσεις στο μισθό μου λόγω  κρίσης , την ίδια στιγμή που οι τράπεζες παρακρατούν αυτομάτως το μεγαλύτερο μέρος του μισθού μου . 
Τελικα στο χέρι μου φτάνουν κάθε μήνα ελάχιστα χρήματα τα οποία δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά είδη , πόσω  μάλλον για να πληρωθεί το ρεύμα» θα ξεκινήσει τη συγκλονιστική του αφήγηση ο καθηγητής που παρά τα προβλήματα και τις κακουχίες συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη ζωή με ψηλά το κεφάλι και με μια υπερηφάνεια σπάνια για την εποχή μας.  
 
Όταν όμως του ζητήσαμε να μας πει για τα χρήματα που του χρωστά ο Δήμος το πρόσωπό του σκοτείνιασε, τα μάτια του πέταξαν σπίθες και η γροθιά του σφίχτηκε:
«Μου χρωστάνε πάνω από 1600 ευρώ από υπηρεσίες ως δάσκαλος ζωγραφικής και αγιογραφίας στο εικαστικό εργαστήρι της Άμφισσας. Χρήματα χρωστάνε και στους άλλους συναδέλφους που τότε εργαζόμασταν μαζί. Δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται κανείς για εμάς, αν και γνωρίζουν τα προβληματά μας » θα πει για να συμπληρώσει : 
«Το θέμα το έχω θίξει στον αντιδήμαρχο κο Θανάση Μανανά ο οποίος μου  απάντησε ότι έρχονται κάποια λεφτά αλλά αυτά τα χρησιμοποίει ο Δήμος για άλλες ανάγκες. Το θέμα το είπα παλαιότερα και στο δήμαρχο κο  Νίκο Φουσέκη ο οποίος όμως αδιαφόρησε εντελώς για την περιπτωσή μου. Είναι ντροπή τους αυτή η αδιαφορία και η απαξιωτική συμπεριφορά προς το πρόσωπο μου γιατί εκφράζει κοινωνική αναλγησία» θα πει με παράπονο ι για να συμπληρώσει ότι δεν είναι αυτά τα μόνα χρήματα που τους χρωστά ο Δήμος αλλά και κάποια επιπλέον από εκδήλωση που είχαν κάνει με γνωστό ντόπιο  συγκρότημα , στον πεζόδρομο της Άμφισσας αφιερωμένη στους Ορειβάτες…..
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…