Home Δήμος Δελφών Κρίνεται σήμερα η ακύρωση της πράξης αναλογισμού
Δήμος Δελφών - 27 Οκτωβρίου, 2020

Κρίνεται σήμερα η ακύρωση της πράξης αναλογισμού

 Την κρισιμότητα της σημερινής ημέρας για την Ιτέα και το δήμο Δελφών, καθώς κρίνεται στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά η ορθότητα της ακύρωσης της πράξης αναλογισμού του 1995 για την πλατεία Θεάτρου, επισημαίνουν οι Πολίτες στο Προσκήνιο σε ανακοίνωσή τους.

Να σημειώσουμε ότι ο κ Μέγκος είχε καταθέσει   ερώτηση στο δήμο Δελφών για να υπενθυμίσουν το  ζήτημα, ενώ στην απάντηση που έλαβαν  από το Δήμαρχο κ. Ταγκαλή είναι ξεκάθαρο ότι είναι ενήμερος ο δικηγόρος του δήμου κ. Κτιστάκης, έχει ενεργήσει εμπρόθεσμα και θα εκπροσωπήσει κανονικά τον εντολέα του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ακύρωση της πράξης αναλογισμού έγινε από τον προηγούμενο περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ως μια ύστατη προσπάθεια σχετικά με τα ποσά των αποζημιώσεων. Αν σήμερα απορριφθεί η προσφυγή των ιδιωκτητών της έκτασης, τότε σημαίνει ότι πρέπει να γίνει νέα πράξη αναλογισμού και να προσδιοριστούν εκ νέου τα ποσοστά αποζημίωσης δήμου και περίοικων. Αν γίνει δεκτή τότε η εκταμίευση της αποζημίωσης θα γίνει άμεσα!

Οι Πολίτες στο Προσκήνιο στην επιστολή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

 

 
Πλατεία «ΘΕΑΤΡΟΥ» Ώρα Μηδέν
ΑΠΟΦΑΣΗ Κρίσιμη για το Μέλλον και τα Μελλούμενα

 

Αύριο Τρίτη 27/10 στο Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά συζητείται η εγκυρότητα της Απόφασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που Ακύρωσε την 2η Πράξη Αναλογισμού του 1995 για την «ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» στην Ιτέα ως «κακώς συντεταγμένη».

Το θέμα αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο που αντιμετώπισε η νέα Δημοτική Αρχή με το που ξημέρωσε στην διοίκηση του Δήμου Δελφών, διότι δημιούργησε οικονομική ασφυξία στον Δήμο με αποτέλεσμα να ανατραπούν Τεχνικά Προγράμματα και Προϋπολογισμοί, να αναταχθεί όλο το πρόγραμμα και η λειτουργία του προς τα κάτω και να επικρατήσει αίσθημα ανασφάλειας στα στελέχη του, το προσωπικό του και στους δημότες του εδώ και 13 μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την Παρασκευή απέστειλα μια σειρά ερωτήματα προς τον Δήμαρχο με αφορμή την αυριανή εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο, 1ον για να μην υπάρξει εφησυχασμός και 2ον για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία από κανένα την επόμενη μέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα και η απόφαση.

Μεταξύ άλλων σημειώνω στα«Κατεπείγοντα Ερωτήματά» μου προς τον Δήμαρχο:

«Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά την Τρίτη είναι σημαντική και επηρεάζει αποκλειστικά τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου Δελφών, ενώ από αυτή εξαρτάται και η τύχη της ανακοπής που κατέθεσε στα Ελληνικά Δικαστήρια ο Δήμος για να σταματήσει την εκτέλεση καταβολής της αποζημίωσης που διεκδικούν από αυτόν οι κληρονόμοι Παπαθανασίου, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2019 την υπέρ τους απόφαση του Εφετείου Λαμίας, δεσμεύοντας τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Δήμου Δελφών. 

     Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου έχει επιπλέον ακόμα μεγαλύτερη αξία για τον Δήμο, διότι από αυτή εξαρτώνται και οι Δημότες περίοικοι της Πλατείας. Αρνητική απόφαση για τον Δήμο, είναι ταυτόχρονα και αρνητική για τους Περίοικους της Πλατείας δύο φορές.

     Επειδή εκτός από το Οικονομικό συμφέρον του Δήμου που θα πληγεί σημαντικά, έχειστοπαρελθόν πληγεί και η Αξιοπιστία και η Υπευθυνότητα του Δήμου Δελφών, διότι οι οριζόμενοι από αυτόν υπεύθυνοι υπάλληλοι και εκλεγμένοι σύμβουλοι, είχαν αμελήσει και αφήσει την υπόθεση στο Εφετείο της Λαμίας στην τύχη της με συνέπεια καταστροφικών αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον του χειρισμού της υπόθεσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.»

 Είναι η 2η φορά που τα 10 αυτά χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος ενημερώνω Δήμαρχο έγκαιρα για το ίδιο θέμα! Κι αν την 1η φορά θεωρήσουμε (κάνοντας τα στραβά μάτια) πως δεν αξιολογήθηκε σωστά η σπουδαιότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζαμε ως Δήμος, αυτή την φορά οι δικαιολογίες έχουν εκλείψει προ πολλού.

      Ούτε μάντης κακός είμαι, ούτε εύχομαι να έρθει η συμφορά για να έχουμε να λέμε και να γράφουμε την επομένη, ελπίζοντας ίσως σε πολιτικά οφέλη. 

      Ελπίζω και εύχομαι την φορά αυτή Υπηρεσιακοί παράγοντες, Δήμαρχος και εκλεγμένοι στον Δήμο που χειρίζονται το θέμα και οι Δικηγόροι, να διαψεύσουν τις ανησυχίες μου.

      Γιατί δεν με ενδιαφέρει αν αύριο με πουν γκρινιάρη ή κακορίζικο και τους πολιτικούς μου αντίπαλους αξιόμαχους και ικανούς.

      Με ενδιαφέρει κυρίως και πρωτίστως το αποτέλεσμα να είναι ωφέλιμο για τον Δήμο και τους Δημότες. 

      Διαφορετικά η Πολιτική γίνεται μίζερη και οι Πολιτικοί μίζεροι και ανάξιοι μιας καλύτερης τύχης, μιας καλύτερης ζωής.

      Σε επιφυλακή και σε αναμονή ως αύριο.

Δήμος Δελφών 26-10-2020

 

Ο δημοτικός σύμβουλος

Για τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

 

Παναγιώτης Μέγκος

 
 
 
 
 

 

 

 Η απάντηση του δημάρχου Δελφών

 

ΘΕΜΑ: Απάντησης στο από 23.10.2020ερώτημά σας σχετικό με τις ενέργειες του Δήμου Δελφών για την υπόθεση της πλατεία Θεάτρου. Σε συνέχεια του από 23-10-2020 ηλεκτρονικού σας μηνύματος(που πήρε αριθμ. πρωτ. Δήμου Δελφών (22041/23.10.2020), σας ενημερώνουμε ότι:

1.-Η υπόθεση έχει ανατεθεί στον Δικηγόρο κ. Κτιστάκη, ο οποίος έχει ασκήσει εμπρόθεσμα παρέμβαση του Δήμου Δελφών υπέρ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπέρ του κύρους της με Α.Π.173862/2335/2017 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την οποία ανακλήθηκε η αριθ. 717/14-3-2000 απόφαση του τότε Νομάρχη Φωκίδας η οποία κύρωσε την υπ’ αριθ.2/1995 Πράξη Αναλογισμού Απαλλοτριώσεως λόγω ρυμοτομίας στο Ο.Τ. 45-46 και 67-68 στην Ιτέα.

2.-Ως εκ τούτου είναι ενήμερος της δικασίμου και θα παρασταθεί αύριο 27-10-2020 στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά

.3.-Είμαστε εν αναμονή της δικασίμου και εκδόσεως αποφάσεως .Κατά τα λοιπά αντιπαρερχόμαστε τα λεγόμενά σας στο ηλεκτρονικό μήνυμά σας και σας παραπέμπουμε στην απόφαση του Εφετείου Λαμίας και του Αρείου Πάγου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΔΕΛΦΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓ. ΤΑΓΚΑΛΗΣ

 

Δήμος Δελφών 26-10-2020

Ο δημοτικός σύμβουλος     

Για τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Παναγιώτης Μέγκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…