Home Διεθνή Κορωνοϊός: Η IranAir ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς ευρωπαϊκούς προορισμούς
Διεθνή - 9 Μαρτίου, 2020

Κορωνοϊός: Η IranAir ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς ευρωπαϊκούς προορισμούς

 

 
 
iran_coronavirus

Στο Ιράν έχουν καταγραφεί 5.823 κρούσματα κορωνοϊού και 145 θάνατοι - Μέλος του πληρώματος καμπίνας της Japan Airlines βρέθηκε θετικό στον ιό – Ένας ασθενής υπέκυψε στην Ιαπωνία - Η Γερμανία ανακοίνωσε μέτρα στήριξης της οικονομίας

 

Η ιρανική αεροπορική εταιρία IranAir ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, υπό τον φόβο του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).



«Επί τη βάσει των περιορισμών που εφαρμόζονται στις πτήσεις της (Iran Air) από την Ευρώπη για λόγους που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η αεροπορική εταιρία ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, μέχρι νεοτέρας», ανέφερε το IRNA επικαλούμενο τον ICAO.


 

To Ιράν βρίσκεται αντιμέτωπο με το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχουν καταγραφεί 5.823 περιπτώσεις μόλυνσης και 145 θάνατοι. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων, για την εξάπλωση του ιού εκτός της Κίνας.



Μέλος του πληρώματος καμπίνας της Japan Airlines βρέθηκε θετικό στον ιό



Μέλος του πληρώματος καμπίνας της Japan Airlines Co Ltd βρέθηκε θετικό στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία.


 

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται αφού τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας ακόμη ασθενής στη νομαρχία Καναγκάουα υπέκυψε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την covid-19 σε 15, περιλαμβανομένων επτά ανθρώπων που βρίσκονταν σε καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που ήταν αγκυροβολημένο έξω από τη Γιοκοχάμα.



Εξάλλου στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί 485 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 696 στο κρουαζιερόπλοιο.

japan_korea



Ένας ασθενής υπέκυψε στην Ιαπωνία


 

Ένας άνθρωπος υπέκυψε στον κορωνοϊό στον νομό Καναγκάουα της Ιαπωνίας, που γειτονεύει με το Τόκιο, δήλωσε ο νομάρχης, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV.



Ο άνθρωπος αυτός — δεν δόθηκε κανένα επιπλέον στοιχείο, ούτε το φύλο του ούτε η ηλικία του — υπέκυψε χθες Κυριακή, σύμφωνα με τον νομάρχη.



Εάν επιβεβαιωθεί πως ο θάνατος οφειλόταν στην ασθένεια COVID-19, θα πρόκειται για το 15ο μοιραίο κρούσμα του SARS-CoV-2 στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των επτά μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα.

japan_corona



Η Γερμανία ανακοίνωσε μέτρα στήριξης της οικονομίας



Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πακέτο μέτρων με σκοπό να υποστηριχθεί η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εν μέσω του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο οποίος εντείνει τις ανησυχίες πως επίκειται ύφεση.



Απηύθυνε παράλληλα έκκληση να απαγορευθούν τις επόμενες εβδομάδες όλες οι συναθροίσεις χιλίων και πλέον ανθρώπων στη χώρα, όπου η ανησυχία αυξάνεται καθημερινά εξαιτίας της επιδημίας.



Τα βασικά οικονομικά μέτρα αφορούν τη διευκόλυνση προς εταιρείες σε δυσκολία να θέτουν προσωρινά σε αργία τους εργαζομένους τους ή να μειώνουν τις ώρες εργασίας τους, τη χορήγηση δανείων, ενώ προβλέπει επίσης τη δαπάνη 12,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στις υποδομές τα επόμενα τέσσερα χρόνια.



Οι αποφάσεις αυτές ανακοινώθη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…