Home Δήμος Δελφών «Κορυφαίο και στοιχειώδες είναι να εξασφαλίζεις στο δημότη ποιότητα στην καθημερινότητα του»
Δήμος Δελφών - 7 Μαΐου, 2014

«Κορυφαίο και στοιχειώδες είναι να εξασφαλίζεις στο δημότη ποιότητα στην καθημερινότητα του»

 Για τις προτεραιότητες, τα σχέδια και τα όνειρά του για την Άμφισσα, μιλά σε συνέντευξή του στην ΩτΦ, ο υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Άμφισσας κ. Ιωάννης (Γιαννακός) Κουτσοχιώνης, ο οποίος δηλώνει παρών στις εκλογές στο πλευρό του κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, με την «Ενωτική Πορεία Ελπίδας και Ανάπτυξης».

Μέλημα του, όπως επισημαίνει, είναι να ασχοληθεί με προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών για μία πιο «ανθρώπινη» πόλη, εστιάζει σε θέματα που απασχολούν τη νεολαία αλλά και σε ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής.

 

ΩτΦ: κ. Κουτσοχιώνη γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά, για πρώτη φορά;

Γιαννακός Κουτσοχιώνης: Μπορεί να μην έχω θέσει υποψηφιότητα ξανά, αλλά τα προηγούμενα χρόνια συμμετέχω έντονα σε πολιτιστικά δρώμενα και φορείς. Πιστεύω δε, ότι η προσφορά μου τόσο στον τομέα του πολιτισμού, όσο και στην καθαριότητα που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά είναι γνωστή. Μάλιστα πολλοί μου θυμίζουν σήμερα το στήσιμο των Φωκικών που έκανα το 2010 σε όλες τις εκδηλώσεις που είχαν γίνει με επιτυχία χάρη στην καλή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του κ. Ασημάκη Ασημακόπουλου. Η αγάπη μου για την Άμφισσα είναι αυταπόδεικτη, γι αυτό και έκρινα πως για πρώτη φορά πρέπει να συμμετάσχω σε ένα πολιτικού χαρακτήρα όργανο. Από εκεί και πέρα, αν θα εκλεγώ είναι στη διάθεση των συμπολιτών μου.

 

ΩτΦ: Γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε με τον κ. Ταγκαλή, δεδομένου ότι στο χώρο σας κατεβαίνει και άλλο ψηφοδέλτιο; 

Γ.Κ.: Δεν έχω καμιά διαφορά σε προσωπικό ή πολιτικό επίπεδο με κανέναν και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Με τον Παναγιώτη όμως με συνδέει μια στενή προσωπική φιλία χρόνων και τον εμπιστεύομαι. Πιστεύω στο όραμα και τις ικανότητές του και θεωρώ ότι θα γίνει δραστήριος και καλός δήμαρχος.

 

ΩτΦ:  Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ελλείψεις της Άμφισσας κατά την άποψή σας;

Γ.Κ.: Η Άμφισσα έχει δυο μεγάλα προβλήματα. Το κυκλοφοριακό και τον περιφερειακό δρόμο. Θεωρώ ότι και στα δυο πρέπει να δοθούν λύσεις μέσα στην επόμενη πενταετία. Από εκεί και πέρα είναι μια πόλη με χρώμα και αρκετά σημεία που αξίζει να δει κανείς και θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν δράσεις προβολής για να γίνει πιο γνωστή στον εγχώριο επισκέπτη. Η Χάρμαινα, το κάστρο, η οικία Πανουργιά, τα Μουσεία, το Αρχαιολογικό που έχει μεγάλο αριθμό εκθεμάτων και το Λαογραφικό που πρέπει να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει άμεσα, ο Μητροπολιτικός Ναός, η Πινακοθήκη, είναι χώροι που έχουν να προσφέρουν πολλά στο επισκέπτη, αρκεί να φροντίσουμε να μάθει ότι υπάρχουν και είναι στην πόλη μας.

 

ΩτΦ: Εσείς ποια προβλήματα έχετε ιεραρχήσει και θέλετε να παλέψετε για αυτά;

Γ.Κ.: Το Τοπικό Συμβούλιο, για το οποίο έχω θέσει υποψηφιότητα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στις οποίες μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο. Αυτά που εγώ εντοπίζω σαν σοβαρά προβλήματα, είναι ό,τι αφορά την καθημερινότητα. Το κορυφαίο και στοιχειώδες παράλληλα είναι να εξασφαλίζεις στο δημότη καθαριότητα, καλό φωτισμό και ευπρέπεια. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε μερίδα επισκεπτών και οι θάμνοι στην πλατεία να είναι ακούρευτοι ή να μην καθαρίζεται με επάρκεια η πόλη. Πιστεύω ότι θα πρέπει να την ομορφύνουμε, δηλαδή να είναι προσεγμένη, όχι μόνο για τον τουρίστα, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Σε δημοτικά κτίρια και χώρους, όπως οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι παιδικές χαρές θα πρέπει να βελτιωθούν όπου απαιτείται και να φροντίζονται κάθε μέρα.

Η δική μου προσπάθεια θα επικεντρωθεί κυρίως στο κομμάτι της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του δημότη και πιστεύω ότι αυτή πρέπει να είναι η βάση για τη αντιμετώπιση όλων των δημοτικών ενοτήτων. Παράλληλα θέλω να δώσω ιδιαίτερο βάρος στη νεολαία της Άμφισσας, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους ενασχόλησής μου με τα κοινά.

 

ΩτΦ: Η οικονομική κρίση πόσο επηρεάζει τη ζωή μας και την πόλη μας;

Γ.Κ.: Δεν είναι ερώτηση. Δυστυχώς για πολλούς από εμάς είναι πραγματικότητα. Γονάτισαν άνθρωποι και έχασαν τις δουλειές τους και την ελπίδα τους που ήταν νοικοκυραίοι και σοβαροί. Σε αυτές τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού ο δήμος πρέπει να είναι αρωγός, διότι είναι ο πλησιέστερος πολιτικός φορέας. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έχει λειτουργήσει ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου από το οποίο προμηθεύονται για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες πολλοί συμπολίτες μας. Η δομή αυτή, συντηρεί οικογένειες, όσο περίεργο και αν ακούγεται. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν πιστεύω ότι πλησιάζουμε στην έξοδο του τούνελ και ο δήμος θα πρέπει να δώσει μεγάλο βάρος στην κοινωνική πολιτική, η οποία πρέπει να ενισχυθεί με «Κοινωνικό Φροντιστήριο», «Κοινωνικό Ιατρείο» και «Κοινωνικό Φαρμακείο», πόσο μάλλον τώρα που διαλύονται οι δομές δημόσιας Υγείας.

 

 

Βιογραφικό Ιωάννης (Γιαννακός) Κουτσοχιώνης

 

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Άμφισσα. Είμαι παντρεμένος με την Αθανασία Σωτηρίου και έχουμε αποκτήσει ένα κοριτσάκι που πηγαίνει στην Β’ τάξη Δημοτικού.

Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Άμφισσας και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος στον Φορέα της ανακύκλωσης Φωκίδας.

Διατελώ μέλος του Συλλόγου «Ελιά» από το 2008 και τον τελευταίο χρόνο έχω αναλάβει καθήκοντα Αντιπροέδρου.

Από μικρός ασχολούμαι με τα πολιτιστικά δρώμενα της ‘Άμφισσας, συνδιαμορφώνοντας το πρόγραμμα μαζί με τις Δημοτικές Αρχές και του Συλλόγους για τα «Φωκικά» και άλλες εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…