Home Δήμος Δελφών Κλειστά τα σχολεία στις Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού και την Τετάρτη
Δήμος Δελφών - 16 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τα σχολεία στις Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού και την Τετάρτη

rΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Αφού έλαβε υπ’ όψιν:
1.
Το άρθρο 58 και το άρθρο 94 παρ. 4 εδάφιο 27 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α’/762010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2.Την παράγραφο 4 του άρθρου 4 του αρ. 79/2017 Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 109 τ.Α ́ 01.08.2017), με βάση την οποία «Τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία μπορεί να διακοπούν μέχρι τρεις (3) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες με απόφαση του οικείου Δημάρχου, εφόσον πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στον ίδιο δήμο και συντρέχουν συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο».

3.Το από 16.02.2021Δελτίο πρόγνωσης καιρού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

4.Την με αριθμ. πρωτ. 2613/16.02.2021εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών σχετική με την αναστολή λειτουργία των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, της Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Παιδικών Σταθμώντων Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσούτου Δήμου Δελφών.

5.Την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας των μαθητών κι εκπαιδευτικών, δεδομένων των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που δεν επιτρέπουν την τήρηση των προβλεπόμενων για την προστασία από τον covid19 μέτρων (τακτικός αερισμός σχολικών αιθουσών κ.α.) καθώς και το γεγονός ότι ο παγετός καθιστά επικίνδυνες τις μετακινήσεις τους.

Αποφασίζουμε

Την αναστολή της λειτουργίαςτων σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, της Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Παιδικών Σταθμών των Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσούτου Δήμου Δελφών, την Τετάρτη 17.02.2021, δεδομένων των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που δεν επιτρέπουν την τήρηση των προβλεπόμενων για την προστασία από τον covid19 μέτρων (τακτικός αερισμός σχολικών αιθουσών κ.α.) καθώς και το γεγονός ότι οπαγετός καθιστά επικίνδυνες τις μετακινήσεις μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓ. ΤΑΓΚΑΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…