Home Κοινωνικοί φορείς Κλειστά σε Άμφισσα και Ιτέα λόγω χαμηλής κίνησης
Κοινωνικοί φορείς - 5 Μαΐου, 2018

Κλειστά σε Άμφισσα και Ιτέα λόγω χαμηλής κίνησης

 Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Άμφισσας και της Ιτέας αύριο Κυριακή, αν και έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν ως τις 15 Μαΐου.

Αυτό μας τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιτέας κ Χλεμπογιάννης αλλά και το μέλος του νεοσύστατου συλλόγου Άμφισσας κα Τρυφωνία Κακλαμανη με τον πρώτο να επισημαίνει ότι βάσει νόμου έχουν δικαίωμα να επιλέξουν ή την αυριανή Κυριακή ή την επόμενη.
Ωστόσο, όπως τονίζει το ζήτημα είναι ότι στην περιοχή δεν υπάρχει αγοραστική κίνηση , κάτι που προβληματίζει  τους εμπόρους η πλειοψηφία των οποίων παραμένει σε απόγνωση από την υψηλή φορολογία και την χαμηλή κίνηση
 
Ανοιχτά στην Αθήνα
 
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα αυτήν την Κυριακή με τον  εμπορικό σύλλογο να προτείνει το ωράριο των καταστημάτων να είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.
 
Παράλληλα, αναφέρει σε ανακοίνωση προς τα μέλη του, ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
 
Τι πρέπει να προσέξουν έμποροι και καταναλωτές
 
Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι έμποροι. «Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων απαραίτητη είναι η αναγραφή της παλαιάς και νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση.Επίσης, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες. Συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.
 
Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η ΕΣΕΕ από την γενική γραμματεία Εμπορίου, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τις τακτικές χειμερινές εκπτώσεις διαπιστώθηκε το εξής… Πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές. Αντιθέτως, καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης.
 
Όμως «αυτή η πρακτική, όσο και αν γίνεται καλοπροαίρετα, παραβιάζει το νόμο και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Θεωρούμε δε ότι αυτήν την εποχή της κρίσης είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης» όπως σημειώνει η συνομοσπονδία.
 
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, οι ελεγκτικές αρχές της γενικής γραμματείας Εμπορίου, αντιλαμβανόμενες ότι δεν υπάρχει κανείς δόλος εξαπάτησης του καταναλωτή, έχουν προχωρήσει μόνο σε απλές συστάσεις. Ωστόσο αυτό δεν θα ισχύει για πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…