Home Εικόνες Αρχικής Καταγγελία του πρώην υπουργού κ.Χρήστου Σπίρτζη: «Δεν άνοιξε η ΕΥΔΑΠ το νερό να γεμίσουν τα αρδευτικά κανάλια»

Καταγγελία του πρώην υπουργού κ.Χρήστου Σπίρτζη: «Δεν άνοιξε η ΕΥΔΑΠ το νερό να γεμίσουν τα αρδευτικά κανάλια»

Καταγγελία του πρώην υπουργού κ.Χρήστου Σπίρτζη

«Δεν άνοιξε η ΕΥΔΑΠ το νερό να γεμίσουν τα αρδευτικά κανάλια»

-Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι κάνει απευθείας αναθέσεις μέσω του Υπερταμείου και υπόσχεται άλλο μοντέλο διοίκησης με την εξουσία στις τοπικές κοινωνίες.

 

 

Επίσκεψη στα καμένα του ελαιώνα και το Σερνικάκι έκανε ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης. Μάλιστα, κατήγγειλε πως η ΕΥΔΑΠ δεν άνοιξε το νερό να γεμίσουν τα αρδευτικά κανάλια, ώστε να μπορεί να σβήσει η φωτιά.

Αναλυτικά, στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Πριν από λίγες μέρες ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό και θεωρούσαμε ότι έχουμε αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές με κομάντος της πυροσβεστικής, με 90 ιπτάμενα μέσα. Εδώ από ότι μας λένε οι κάτοικοι της περιοχής άργησαν πάρα πολύ δυστυχώς να έρθουν τα ιπτάμενα μέσα. Έκαναν λίγες ρίψεις και έφυγαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε δέκα χρόνια για δεύτερη φορά να καταστραφεί ο ιστορικός ελαιώνας, δηλαδή να καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός της περιοχής. Να καταστραφεί ο μόνος πόρος που έχουν για να ζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Να πιέσουμε όλοι, η τοπική κοινωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες στην πραγματική αξία της καταστροφής που τους βρήκε, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να ανακτηθεί η περιουσία τους. Είναι μνημείο της Ουνέσκο και δε μπορούν να έχουν άλλες καλλιέργειες.

Δεν είχαμε όπως και πέρυσι άμεση ανταπόκριση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινείται στην προπαγανδιστική λογική του που στέλνει εναέρια μέσα και για πόση ώρα. Σήμερα έχουμε αναζωπυρώσεις και είναι απαράδεκτο αυτό το πράγμα, όταν η φωτιά είχε σβήσει. Δεν ήρθαν εναέρια μέσα και λείπουν και σοβαρές επίγειες δυνάμεις. Κάνω έκκληση να σπεύσουν εναέρια μέσα για να σωθεί ο παραδοσιακός ελαιώνας.

Πριν 10 χρόνια καταστράφηκαν 60.000 δέντρα, φέτος με ενημερώνουν ότι πρόκειται για πάνω από 90.000 ελαιόδεντρα.

Θα σταματήσουμε τη λεηλασία του πλούτου του ελληνικού λαού που τη σπαταλά σε απευθείας αναθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πριν λίγες μέρες έπιασε φωτιά μέχρι και η Βούλα μέσα στον αστικό ιστό. Αυτό για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Η κυβέρνηση αυτή τη φορά ανέθεσε στο υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει τους διαγωνισμούς για το μάζεμα των κλαδιών και για το καθάρισμα των οικοπέδων. Αυτό λέει και πολλά πράγματα για το πόσο σέβεται την αυτοδιοίκηση, για το κατά πόσο έχει δώσει τις χρηματοδοτήσεις. Στο φορέα για την προστασία του Υμηττού δεν έχουν δώσει ούτε το 1/300 από αυτά που εγκαίρως είχαν ειδοποιήσει οι άνθρωποι ότι χρειάζονται.   Πρέπει να πάμε σε μια άλλη λογική που να βασίζεται στον Α βαθμό αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες, στους φορείς των αγροτών. Εδώ δεν άνοιξαν καν το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ που θα βοηθούσε στην κατάσβεσή της από το Μόρνο, ώστε να γεμίσουν τα αρδευτικά κανάλια για να μπορούν οι άνθρωποι από μόνοι τους να σώσουν τις περιουσίες τους. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που εγκαίρως να κάνει καθαρισμούς, εγκαίρως να μεριμνά και όλα αυτά τα έχουν αναθέσει στο υπερταμείο για να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους», ανέφερε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…