Home Κοινωνικοί φορείς Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο για απόλυση εργαζόμενου στην εταιρεία Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε.
Κοινωνικοί φορείς - 9 Οκτωβρίου, 2020

Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο για απόλυση εργαζόμενου στην εταιρεία Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ)

ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50

ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23

ΤΗΛ & FAX:22650 23048

 

Καταγγελία

για την εκδικητική και παράνομη απόλυση στην εταιρεία Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε.

Καταγγέλλουμε στο λαό της Φωκίδας την εκδικητική και παράνομη απόλυση εργαζομένου στην εταιρία Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε. Πρόκειται για εργαζόμενο ο οποίος διεκδίκησε από την εργοδοσία να του καταβληθούν απλήρωτες υπερωρίες σχεδόν σε καθημερινή βάση όπως επίσης  ζήτησε να μάθει εάν του καταβάλλεται η νόμιμη προσαύξηση για νυχτερινή εργασία καθώς η εργοδοσία δεν του δίνει εξοφλητικό σημείωμα ως οφείλει σε μηνιαία βάση. Να σημειώσουμε ότι η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση του συνάδελφου ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια!!!

Η εντατικοποίηση στην συγκεκριμένη επιχείρηση σπάει κόκαλα  ενώ αξιοποιεί στο έπακρο το αντεργατικό οπλοστάσιο που του παρέχει η κυβέρνηση και τη γενικευμένη εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης καθώς ενώ αναζητεί εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου την ίδια ώρα απολύει εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Η εργοδοσία θέλει να δώσει μήνυμα και προς τους υπολοίπους εργαζόμενους ότι οποίος τολμάει να σηκώνει το κεφάλι και διεκδικεί θα βρίσκει απέναντι του τον εφιάλτη της ανεργίας.  Καλούμε τους συναδέλφους στην συγκεκριμένη επιχείρηση να σηκώσουν το ανάστημά τους, να διεκδικήσουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με ικανοποιητικούς μισθούς. Η μοιρολατρία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα για τους εργαζομένους, αντιθέτως δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να κάνει ότι θέλει προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορίας της.

Απαιτούμε εδώ και τώρα

       Την άμεση ανάκληση της εκδικητικής και παράνομης απόλυσης

       Η Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει άμεσα, να διερευνήσει τα καταγγελλόμενά και να επιβάλλει τις αντίστοιχές κυρώσεις.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…