Home Δήμος Δελφών Καταγγελία αναγνώστη για το νοσοκομείο Άμφισσας
Δήμος Δελφών - 27 Αυγούστου, 2013

Καταγγελία αναγνώστη για το νοσοκομείο Άμφισσας

Από τον petrosdiver.

 Πολλές φορές και ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν  τα διάφορα ΜΜΕ και περισσότερο τα τοπικά έχουν ασχοληθεί με καταγγελίες που έχουν γίνει απο πολίτες, ασθενείς και μή, για διάφορα θέματα, εις βάρος του Νοσοκομείου Άμφισσας.

Πολλές φορές και με διαφορετικούς τρόπους έχει αναδειχθεί επίσης  και ο «ακύρηχτος πόλεμος» της διεύθυνσης του Νοσοκομείου και του παρατρεχάμενου προσωπικού εναντίον του Κέντρου υγείας Ιτέας. 

 Εως την περασμένη εβδομάδα γνώριζα τα γεγονότα απο καταγγελίες ,  και διάφορα ατοπήματα των εμπλεκομένων.

Την περασμένη όμως εβδομάδα έγινα εγώ ο ίδιος μάρτυρας ενός περιστατικού το οποίο δείχνει με τον ποιο δεικτικό τρόπο το πώς αντιμετωπίζουν ή καλύτερα δείχνει την νοοτροπία των υπηρετούντων στο ΓΝΑ. (οχι όλων, όμως αρκετών).

Το περιστατικό έχει ως εξής: Χρειάστηκε να μεταφέρω  το παιδί με φριχτούς πόνους στο Κέντρο Υγείας  Ιτέας. Μετά την εξέταση της  χορήγησαν μία ένεση για να μην πονάει και μας παρέπεμψαν στο Γ.Ν. Αμφισσας για περαιτέρω εξετάσεις  μιας και είναι της πάσης γνωστό οτι το ΚΥ Ιτέας δεν διαθέτει ούτε ακτινολογικό, ούτε αιματολογικό εργαστήριο.

Πήγαμε λοιπόν στο Νοσοκομείο στα επείγοντα και μας υπεδέχθει η παθολόγος βάρδιας. Ξεκίνησα να της εξηγώ τί ακριβώς έχει γίνει και τι στιγμή που ανέφερα οτι επισκεφτήκαμε πρώτα το Κ.Υ Ιτέας, έγινε το “μπάμ”. Με διέκοψε και σε πολύ περίεργο τόνο  μου είπε ‘’τί θέλετε και πάτε εκεί, αφού έτσι κι αλλιώς  πάλι εδώ σας στέλνουν. Αυτό κάνουν συνέχεια, είστε το τέταρτο περιστατικό σήμερα’’.

Ειλικρινά έμεινα ‘’με το στόμα ανοιχτό’’, διότι δεν περίμενα ποτέ απ’ την γιατρό, την επιστήμονα, τον άνθρωπο, να μιλήσει τόσο…υποτιμητικά για συναδέλφους της, σε ένα …άγνωστο  και να απαξιώνει με αυτό τον τρόπο ενα ολόκληρο Κέντρο Υγείας που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας και προφανώς τα προηγούμενα απο μένα τρία περιστατικά θα άκουσαν τα ίδια σχόλια.

Δεν θα μπώ στον πειρασμό να κάνω χαρακτηρισμούς  και κριτική αυτή την ώρα .

Θα πώ όμως ένα πράγμα και να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ θα παραμείνει στη θέση του. Οσο κι αν πασχίζουν κάποιοι να το κλείσουν ή να το υποβαθμίσουν δεν πρόκειται να το καταφέρουν, για τον απλούστατο λόγο οτι ο κόσμος αναγνωρίζει και την αξία του και την αναγκαιότητά του και θα το στηρίζει μέχρι τέλους.

Και μιά ‘’προτροπή-σύσταση’’ προς την διεύθυνση του Νοσοκομείου.

Κα Καραγιώργου επειδή γνωρίζετε καλύτερα απ’ τον καθένα οτι τo παραπάνω περιστατικό δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε εμπίπτει στην σφαίρα κάποιας φανταστικής διαμάχης μεταξύ ιατρών, θα σας συνιστούσα με όλο τον σεβασμό μόνο τούτο…‘’μάζεψέ τους’’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

39 κρούσματα σήμερα στη Φωκίδα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώ…