Home Δήμος Δωρίδας Κατέρρευσε η ευρεία συνεργασία στη Δωρίδα

Κατέρρευσε η ευρεία συνεργασία στη Δωρίδα

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις

Κατέρρευσε η ευρεία συνεργασία στη Δωρίδα

-Τέλος στα σενάρια για πλατιά συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε αντικαπετζωνικό μπλοκ. -Ανακοίνωσαν την κάθοδό τους οι «Ενεργοί (σ.σ. αριστεροί) Πολίτες». –«Με τη Δεξιά δεν μας ενώνει τίποτα», ισχυρίζονται οι ίδιοι με ξεκάθαρο και αποστομωτικό τρόπο.

 

Όνειρο ήτανε και πάει! Για κάποιους σαφώς αποδείχθηκε θερινής νυκτός! Αναφερόμαστε βέβαια σε όσους έτρεφαν φρούδες ελπίδες για πλατιά συνεργασία στη Δωρίδα δεξιών και αριστερών στελεχών σε αντικαπεντζωνική βάση!

Πριν στεγνώσει το μελάνι για τα δεξιά στρατόπεδα και τους τέσσερις ενδιαφερόμενους υποψηφίους προέκυψε επίσημη ανακοίνωση των ενεργών πολιτών, αριστερών πεποιθήσεων, όπως πληροφορούμαστε, για την διεκδίκηση του δήμου Δωρίδας στις επόμενες εκλογές του 2023!

Η παράταξη των Ενεργών Πολιτών τιτλοφορείται «Δημοκρατική Συνεργασία Δωρίδας». Στην ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι με τη Δεξιά δεν τους ενώνει τίποτε. Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

 

«Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να διεξάγεται ένας αγώνας δρόμου για τις δημοτικές εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του επόμενου χρόνου.

Από τη μία πλευρά η σημερινή δημοτική Αρχή αναβάλλει συστηματικά προγράμματα προκειμένου η εκτέλεσή τους να συμπέσει με την προεκλογική περίοδο και από την άλλη καταβάλλεται προσπάθεια να εμφανιστεί ως ανεξάρτητη συγκεκριμένη υποψηφιότητα από τον ευρύτερο χώρο της Ν.Δ.

Πολλές και πολλοί συμπολίτες μας απογοητευμένοι από τη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την παράταξη του σημερινού Δημάρχου, οδηγούνται στη λανθασμένη κατεύθυνση της στήριξης ενός σχήματος που θα προέρχεται από τη Δεξιά.

Είμαστε κατηγορηματικά ενάντια σε αυτή αντίληψη, αφού ως παράταξη δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε τη σήψη, αλλά να σταθούμε απέναντι σε όσα και όσους την προκαλούν.

Εμείς, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η κατάσταση θα αλλάξει χωρίς την ενεργή συμμετοχή δημοτών που απορρίπτουν τις εύκολες λύσεις και πρακτικές. Θέλουμε τις δικές μας λύσεις με τους δικούς μας ανθρώπους, έντιμους και ηθικούς που θα εκπροσωπούν ένα διαφορετικό αξιακό φορτίο.

Αυτή τη στιγμή δεν θα αναλύσουμε πως διοικείται ο Δήμος Δωρίδας από τη σημερινή δημοτική Αρχή και ποια είναι η σύνθεση του  συμβουλίου. Είναι γνωστά σε όλες και όλους.

Με τη Δεξιά δεν μας ενώνει τίποτα. Βιώσαμε τον αντισυνταγματικό νόμο του 2019 που αφορούσε τη στρεβλή εκπροσώπηση αντιδημάρχων μικρών νησιών. Είδαμε, με τον ίδιο νόμο, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για την εκτέλεση έργων από το εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο στην οικονομική επιτροπή. Είδαμε την ανατροπή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την ψήφιση του νόμου 4804/21.

Για τους λόγους αυτούς είμαστε αναγκασμένοι και αποφασισμένοι να συγκροτήσουμε ένα πλατύ ενωτικό προοδευτικό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο μας, μέσα από το οποίο θα προβάλουμε τις δικές μας θέσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Θεωρούμε τα δημοτικά αξιώματα δημόσιο χώρο για προσφορά στην κοινωνία και όχι χώρο για επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι βασικοί άξονες της δικής μας πολιτικής που είναι δεσμευτική αφορά τα εξής:

-Προώθηση της συμμετοχής των δημοτών στις τοπικές κοινότητες μέσω λαϊκών συνελεύσεων για τα θέματα που τους αφορούν.

-Αποτροπή ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου που αφορούν σε καθαριότητα, ύδρευση και ηλεκτροφωτισμό.

-Ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και επιβολή φραγμού στις κατατμήσεις και αναθέσεις των έργων. Είμαστε υπέρ της ενοποίησης ομοειδών έργων.

-Ενδυνάμωση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για τους συμπολίτες μας που διαβιούν χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον με ταυτόχρονη κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

-Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς η σημερινή ακρίβεια στερεί σε πολλά νοικοκυριά (άνεργοι, πολύτεκνοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανάπηροι κλπ.) τη δυνατότητα κάλυψης ειδών πρώτης ανάγκης για τη διαβίωσή τους.

-Λήψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στον Δήμο και έγκαιρη καταβολή των μισθών.

-Προτεραιότητα στην προστασία του Περιβάλλοντος με συνεχή ενημέρωση των πολιτών, δράσεις σε σχολεία. Προσθήκη νέων σημείων για απόρριψη σκουπιδιών. Αποκομιδή χόρτων και κλαδιών με προγραμματισμό και οργανωμένο τρόπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…