Home Κοινωνικοί φορείς «Κανονικότητα για αυτούς είναι τα κενά και οι ελλείψεις»
Κοινωνικοί φορείς - 28 Φεβρουαρίου, 2017

«Κανονικότητα για αυτούς είναι τα κενά και οι ελλείψεις»

 Με σκληρή γλώσσα η ΕΛΜΕ Φωκίδας επιτίθεται στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας μέσα από το ψήφισμα που επέδωσε κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Στο ψήφισμα που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Ντίνος Κυριανάκης και ο γραμματέας Α. Ζμπήτας τονίζουν ότι «η κανονικότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τα κενά και οι ελλείψεις, η «εξοικονόμηση», το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων».

Αναλυτικά σημειώνουν τα εξής:

1.Διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχιζόμενη αδιοριστία των εκπ/κων. Επιβάλλεται να γίνουν μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.  Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των εκπ/κων από τις άλλες ΕΛΜΕ.
Η κοροϊδία της κυβέρνησης δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο!!
Προσβάλλει την αξιοπρέπειά και τη νοημοσύνη των χιλιάδων αναπληρωτών, των μαθητών και των οικογενειών τους, που βιώνουν τα αποτελέσματα της αδιοριστίας, των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία.
Ο νέος Υπουργός Παιδείας συνεχίζει το γνωστό παραμύθι των δήθεν μόνιμων διορισμών. Δε δεσμεύεται όμως ούτε για έναν, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάνω από 30.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών. 
Τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση κατάφερε την εξής πρωτοτυπία: 
Να είναι η πρώτη χρονιά από το 2010 και μετά που οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι σαφώς λιγότεροι από το προηγούμενο έτος και ταυτόχρονα να μιλά για επιστροφή στην «κανονικότητα»!!  
Η αλήθεια είναι ότι η μείωση των θέσεων προέκυψε τεχνηέντως μέσα από τις γνωστές υπουργικές αποφάσεις, την κατάργηση του 3ωρου των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, τις περικοπές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ. 
Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής είναι τραγικές για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!
Ο συνάδελφος, αφού μετά από μήνες προσπάθειας κατορθώνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού, απολύεται, γεγονός που για ένα μαθητή που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι πραγματικός Γολγοθάς.
Αυτή είναι η κανονικότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Κανονικότητα για αυτούς είναι τα κενά και οι ελλείψεις, η «εξοικονόμηση», το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων. Κανονικότητα είναι η πιστή εφαρμογή της πολιτικής της Ε.Ε., που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, στρατηγική που επικύρωσαν το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο, μέσα από το λεγόμενο «εξορθολογισμό» στην Παιδεία.
Η κυβέρνηση στήνει παγίδα! Να μην περάσει η εξαπάτηση!
Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο, το έχουμε βιώσει στις πλάτες μας! 
μαζικοί διορισμοί τώρα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συναδέλφους που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
Απαιτούμε άμεσα:
•Μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
•Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
•Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους για όλη την περίοδο της ανεργίας.
•Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
•Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.
•Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
•Επίδομα ενοικίου και θέρμανσης. 
2.Διαμαρτυρόμαστε σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση του ΠΥΣΔΕ σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό των ομάδων σχολείων και όμορων. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή δεν έλαβε καθόλου υπόψη κριτήρια όπως συγκοινωνία στην περιοχή, συνθήκες διαβίωσης, υψόμετρο, απόσταση από την έδρα του νομού όπως και το ΠΔ 50 του 96  προβλέπει. Παλεύουμε για την αλλαγή της απόφασης  ώστε να προστατεύεται στοιχειωδώς ο συνάδελφος.
3.Εκφραζουμε  την αντίθεσή μας με την υποχρεωτική και χωρίς αίτηση των συναδέλφων διάθεσή τους στα Κρατικά ΙΕΚ.

Για το Δ.Σ.
Πρόεδρος Γ. Γραμματέας
Κυριανάκης Κ. Ζμπήτας Α. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

22 κρούσματα στη Φωκίδα , 692 στη Στερεά

19-1-2022 : 22.285 κρούσματα και 88 θάνατοι – Στους 683 οι διασωληνωμένοι, οι 126 (1…