Home Ελλάδα «Καμπανάκι» από παιδίατρο: Γνωρίζω 10 περιπτώσεις νεογέννητων με κορωνοϊό – Έξαρση στις μικρότερες ηλικίες
Ελλάδα - 9 Μαρτίου, 2021

«Καμπανάκι» από παιδίατρο: Γνωρίζω 10 περιπτώσεις νεογέννητων με κορωνοϊό – Έξαρση στις μικρότερες ηλικίες

Υπάρχει έξαρση του νέου κορωνοϊού σε χαμηλότερες ηλικίες, σημείωσε, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, σχολιάζοντας την τραγωδία με το θάνατο 37 ημερών βρέφους από τον ιό.

Πρόσθεσε πως ο ίδιος γνωρίζει περί τις 10 περιπτώσεις παιδιών τα οποία είναι νεογέννητα -έως ενός μηνός, με Covid-19.

Επιπλέον, γυναίκα που γεννά σε τρεις ημέρες τον ενημέρωσε ότι κόλλησε κορωνοϊό και τελικά θα γεννήσει σε νοσοκομείο Covid-19, αντί για το μαιευτήριο που είχε επιλέξει.

«Αυτό το παιδί θα γεννηθεί με Covid. Αν δεν περάσει καθέτως όπως λέμε, όταν θα το πάρει αγκαλιά η μητέρα του για να το θηλάσει θα μολυνθεί», εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρέου και επισήμανε πως σύμφωνα με το αμερικανικό CDC στα 10.000 νεαρά άτομα τα τέσσερα καταλήγουν.

Πέντε φάσεις της νόσου

Ο παιδίατρος συμβούλευσε ότι πρέπει έγκαιρα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων να ζητούν οι ασθενείς βοήθεια εξηγώντας τις πέντε φάσεις της νόσου.

Η πρώτη είναι η ασυμπτωματική, η δεύτερη η ήπια, με κάποιες μυαλγίες και πυρετό, στην τρίτη ξεκινά η προσβολή οργάνων, δηλαδή πνευμονία, η τέταρτη είναι σοβαρή απαιτεί αναπνευστική βοήθεια και η κρίσιμη, το στάδιο όπου ο ασθενείς ουσιαστικά μπορεί να καταλήξει.

Συμβούλευσε τους ασθενείς να μην καθυστερούν να μεταβαίνουν στις δομές υγείας το έκτο 24ωρο συμπτωμάτων γιατί ο κόσμος λέει «θα μου περάσει» και η νοσηλεία του ξεκινά την όγδοη ή την δέκατη ημέρα.

Ανείπωτη θλίψη για το 37 ημερών βρέφος

Τη μάχη για τη ζωή έχασε το βράδυ της Κυριακής το βρέφος 37 ημερών που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με κορωνοϊό. Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του νοσοκομείου, το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο τη 16η μέρα της ζωής του, με ρινίτιδα και πυρετό και μέσα σε λίγα 24ωρα επιδεινώθηκε η υγεία του εμφανίζοντας αναπνευστική δυσχέρεια. Παρά τη θεραπευτική αγωγή που του χορηγήθηκε, η κατάσταση χειροτέρεψε και κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του. Τελικά το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Στο βρέφος είχε αναφερθεί προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας: «Παρακολουθώ με αγωνία, από τις 19 Φεβρουαρίου, την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο “Αγλαΐα Κυριακού”. Μία μικρή αθώα ψυχή δίνει μάχη για τη ζωή»…

Μια άνιση μάχη, όπως αποδείχτηκε…

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.

Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…