Home Κοινωνικοί φορείς Καλέσμα και από το σωματείο μεταλλεργατών Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ στην απεργία της Πέμπτης
Κοινωνικοί φορείς - 24 Νοεμβρίου, 2020

Καλέσμα και από το σωματείο μεταλλεργατών Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ στην απεργία της Πέμπτης

 ΑΠΕΡΓΙΑ  26/11 για να μην μας πάνε έναν αιώνα πίσω

…όπως  παλιά !!!……όπως δουλειά από νύχτα σε νύχτα
Τι κι αν η τεχνολογία και η επιστήμη αυτά τα τελευταία 100 χρόνια κάνανε άλματα προόδου!
Τι κι αν νέα μηχανήματα μπήκαν στη ζωή μας για να βγάζουνε παραγωγικότητα 20 και 30 φορές επάνω!
Τι κι αν οι βλάβες και οι συντηρήσεις ελαχιστοποιήθηκαν, τι κι αν νέα σύγχρονα εργαλεία ήρθανε στα χέρια μας για να βελτιώσουμε  (υποτίθεται) την εργασία μας αλλά και τη ζωή μας!
Αυτοί εκεί… Στο χαβά τους!! Κέρδη ορέγονται. Κέρδη κι άλλα κέρδη.
Ο ΣΕΒ (μαζί βέβαια με το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – μια φάρα είναι) κόβουν και ράβουν νομοσχέδια, κατά πως τους βολεύει και το υπουργείο εργοδοσίας τα υιοθετεί και ειδικά ο υπουργός του περηφανεύεται ότι είναι μάλιστα δικά του έργα και συνολικά η κυβέρνηση τα κάνει νόμους!! Τέτοιο είναι το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Βρούτσης.
Στόχοι: Να φτηνύνει το μεροκάματο. Να δουλεύουμε περισσότερες ώρες αλλά και περισσότερες μέρες.  Κάποιες από αυτές να είναι υπέρ της φτωχολογιάς (δηλαδή εκείνων των κακόμοιρων μεγαλομετόχων της ΙΜΕΡΥΣ).
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Κυριακάτικη εργασία που προβλέπει αυτό το νομοσχέδιο για κάθε (σχεδόν) επιχείρηση δεν είναι παραγγελιά της ΙΜΕΡΥΣ;(και όχι μόνο). Ή ότι δεν είναι παραγγελιά ότι θα μπορεί ο εργοδότης να σε κρατάει πάρα πίσω κάποιες ώρες και δεν θα τις πληρώνει υπερωρίες αλλά θα στις δίνει ή ρεπό ή άδεια!! Ή ότι ανά εξάμηνο θα μπορεί να διευθετεί τον συνολικό χρόνο εργασίας με αποτέλεσμα η εργάσιμη βδομάδα να έχει ακόμη και 70 ώρες ή μπορεί ακόμη και πάνω από 80 όταν πρόκειται για τους συναδέλφους στα μακρινά κοιτάσματα!! Ή ότι αν δεν υπάρχει δουλειά  γιατί το μηχάνημα είναι χαλασμένο για τους χειριστές, ή γιατί δεν υπάρχει κάποια βλάβη για τους τεχνίτες, ή γιατί έχει χιόνι τότε αυτός ο χρόνος θεωρείτε ανενεργός και θα προσμετριέται ως άδεια ή θα ισοφαρίζεται με τις απλήρωτες υπερωρίες!!!
Αν πολλοί από εμάς αναπολούμε το παρελθόν με νοσταλγία, ίσως γιατί ήταν τα παιδικά μας χρόνια, χρόνια ανεμελιάς και ξενοιασιάς, το κεφάλαιο, η εργοδοσία, αναπολεί το παρελθόν για τα  χρόνια πριν την εκατονταετία, για πριν τον αιώνα, για να ξαναγυρίσουν τον κόσμο της εργασίας στη δουλειά από νύχτα σε νύχτα, χωρίς δικαιώματα. Με μόνο υποχρεώσεις, με μόνο δουλειά.

Δ Ι Α Λ Υ Ο Υ Ν    ΚΑΙ    ΤΑ    Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Α !!!

Αυτό το νομοσχέδιο συνοδεύεται  και με αντι συνδικαλιστικές πρακτικές όπως ότι καταργεί στην ουσία τις Γεν. Συνελεύσεις. Αντίθετα, ορίζεται ότι το Σωματείο «πρέπει να παρέχει πραγματική πρακτική δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς, ιδίως για τη λήψη απόφασης απεργίας…». Δηλαδή, αντί για λήψη αποφάσεων μέσα από συλλογικές, ζωντανές διαδικασίες με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με τους εργαζόμενους απομονωμένους τον ένα από τον άλλο, να πατούν ένα κουμπί από το σπίτι τους, ίσως και υπό την «επίβλεψη» του διευθυντή και του προσωπάρχη της επιχείρησης…Η παραπάνω διάταξη έρχεται να «κουμπώσει» με την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, περί απαρτίας του 50%+1 στις Γεν. Συν.
Όσο εμείς τους το επιτρέπουμε τόσο νέα προνόμια θα ζητάνε. Το 8ωρο θεσπίστηκε – κατακτήθηκε το 1920. Τώρα, έναν αιώνα μετά, το κεφάλαιο, η εργοδοσία, ζητάει να πάρει τη ρεβάνς. Το επόμενο βήμα…….να μας φορέσουν μπάλες στα πόδια, οι επιστάτες να πάρουν το βούρδουλα και οι προσωπάρχες τα περίστροφα. Δεν υπάρχει για όλους μας γυρισμός. Χρειάζεται από τώρα να ετοιμάζουμε την αντίστασή μας. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο Να μην μας πιάσουν στον ύπνο!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Την Πέμπτη να «νεκρώσει» το συνεργείο
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ τις αλυσίδες τους και ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ στους δρόμους του ΑΓΩΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ποια είναι η σημασία της απολύμανσης στις πόλεις και πώς βελτιώνει την ζωή των πολιτών

Η απολύμανση είναι η διαδικασία εξόντωσης ή αδρανοποίησης παθογόνων μικροοργανισμών και μι…